Grensoverschrijdend wandelen

Wilt u een avontuurlijke wandelvakantie beleven in Europa? Verleg uw grenzen en ga voor een grensoverschrijdende vakantie! Wandel door Zwitserland, Italië en Frankrijk de Mont Blanc ronde of loop op de Pools-Slowaakse grens! Of ontdek wandelend de historische havenstad Triëst in Italië, waarna u verder wandelt naar Slovenië en Istrië in Kroatië...

Rovinj Istrië
Polen wandelen Tatra gebergte
Kapel van Saint King Polen

Wandel op de Pools-Slowaakse grens

Slovensky Ray (het Slowaakse paradijs) is een toeristische regio in het oostelijke deel van Slowakije, dat al sinds 1988 bekendstaat als Nationaal Park. Dit plateau, gelegen op ca. 800 tot 1000 meter boven de zeespiegel, is bezaaid met steile, schilderachtige kloven en beekjes. Bewonder tijdens de 7-daagse wandelvakantie door Slowakije en het Tatra gebergte de bekende Dobsinska IJsgrot, één van de meest belangrijke bezienswaardigheden ter wereld.

Mont Blanc ronde

De plaatsen die u langs het oostelijke gedeelte van het Mont Blanc massief passeert, klinken als het beste van wat de alpenwereld u heeft te bieden zoals Aosta, Val Ferret en Courmayeur. Machtige gletsjers schitteren in de zon. Stille bergmeren worden omzoomd door met bloemen begroeide alpenweiden. U begrijpt waarom de Alpen zo’n buitengewone aantrekkingskracht heeft op wandelaars als u de Tour de Mont Blanc Oost gewandeld heeft. Mooier als hier kan een wandelvakantie niet worden!

Italië, Slovenië & Kroatië

Het startpunt van deze wandelvakantie is Triëst, de voormalige havenstad van Habsburg, aan de voet van de Karst. Ten tijde van het Romeinse rijk ontwikkelde Triëst zich van een relatief kleine, onbeduidende stad tot een actieve en rijke Italiaanse havenstad. Na een paar kilometer verlaat u Italië en wandelt u naar Slovenië en Istrië in Kroatië. Dit zonnige schiereiland in de Middellandse Zee wordt vooral gekenmerkt door pittoreske kleine vissersdorpjes, kleine stadjes op de karstheuvels en prachtige wijngaarden en valleien. Laat u verrassen door de charme van de contrasterende landschappen en de vele kleuren van Istrië.

Polen wandelen Tatra gebergte

Nog meer wandelvakanties in Europa!

Wij hebben zoveel wandelvakanties dat er altijd wel een geschikte vakantie voor u is, ondanks dat deze niet altijd op onze website gepubliceerd staat.
Dus wilt u net even iets anders, korter of langer, of net een ander gebied neem dan contact op met onze wandelvakantiespecialisten voor een wandelvakantie op maat! U kunt ons mailen: [email protected] of bellen 0547 380945!