5-daagse wandelvakantie D-Day stranden - Arromanches naar Bayeux

Normandië, Frankrijk

  • Van Arromanches naar Bayeux
  • Gold Beach en Omaha Beach
  • Indrukwekkende Britse en Amerikaanse begraafplaatsen
  • Geschutsbatterij van Longues-sur-mer
D-day strand te Arromanches les Bains
Normandië begraafplaats
Normandië Mulberry
Bekijk alle fotos (3 )

Wandelen langs de D-Day stranden

"Operatie Overlord", codenaam voor de Slag om Normandië, de geallieerde operatie die de succesvolle invasie van, door Duitsland bezet West-Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog, lanceerde. Tijdens de Slag om Normandië vond de grootste overzeese invasie uit de geschiedenis plaats, beter bekend als D-Day of Decision Day.

Tijdens uw wandelvakantie ondervindt u hoe indrukwekkend en invloedrijk D-Day was. Het begin van de ommekeer van de oorlog. Tijdens uw wandelreis kunt u bijna de moed voelen van de soldaten die hun leven hebben gegeven voor een vrij Europa.

De wandelroute voert u door de aangenaam landelijke omgeving, om verschillende strategische punten op de landingsstranden te bezoeken, zoals de geschutsbatterij van Longues-sur-Mer. Verder komt u langs de indrukwekkende militaire begraafplaatsen van de Amerikanen en de Britten, grote musea en talrijke gedenkmonumenten om te eindigen in Bayeux.

Dag 1: Aankomst in Arromanches

Na uw aankomst in Arromanches heeft u de tijd om de omgeving te ontdekken. Breng onder andere een bezoekje aan de Mullberry haven. De Mullberry haven is één van de twee kunstmatige havens aangelegd direct na D-Day. De havens zijn speciaal aangelegd voor de aanvoer van manschappen, materieel en brandstof. Een interessant museum biedt informatie over de lastige operatie om een "nood" haven te bouwen, voordat de geallieerden de grote havensteden konden veroverden. Een bezoek is zeker uw tijd waard.

Geniet de rest van de dag van een fijne wandeling over Gold Beach om het strand te verkennen.

Dag 2: Arromanches - Port-en-Bessin

Afstand ca. 12 km

De eerste wandeldag van uw wandelvakantie begint vanaf uw hotel langs de kliffen van Gold Beach. Bij Longues-sur-Mer kunt u de geschutsbatterij van Longues-sur-Mer bezichtigen. De geschutsbatterij ligt tussen Gold Beach en Omaha beach. De batterij is tijdens D-Day zwaar gebombardeerd en heeft lang stand gehouden tegen de vloot van de geallieerden.

Na het bezoek aan de geschutsbatterij vervolgt u de route richting het westen naar het vissersstadje Port-en-Bessin voor uw overnachting.

Dag 3: De lus van Port-en-Bessin

Afstand ca. 18 km

Vanaf Port-en-Bessin wandelt u richting het westen naar Colleville-sur-Mer.

Bij Colleville-sur-Mer kunt u de Amerikaanse militaire begraafplaats bezoeken, een van de grootste en indrukwekkendste begraafplaatsen voor de gesneuvelde Amerikaanse soldaten. Na het bezoek aan de de Amerikaanse begraafplaats vervolgt u uw wandeling naar Omaha Beach bij Saint-Laurent-sur-Mer.

Daarna keert u weer terug naar Port-en-Bessin voor de overnachting.

Dag 4: Port-en-Bessin-Bayeux

Afstand ca. 17 km

Vandaag wandelt u door het hart van de Bessin regio welke getypeerd wordt door prachtige boomgaarden, groene weilanden en grote granieten heren- en landhuizen. Eindig de wandeltocht bij de Britse militaire begraafplaats nabij Bayeux. Na het bezoek aan de indrukwekkende begraafplaats moet u zeker de tijd nemen om Bayeux te bezoeken. Bayeux was tijdens de Tweede Wereldoorlog en na D-Day het hoofdkwartier van de geallieerden. De geallieerden hebben de stad niet gebombardeerd en er was vrijwel geen weerstand toen de geallieerde troepen de stad binnen trokken. Bayeux is hierdoor zeer goed bewaard gebleven. In Bayeux kunt u de prachtige kathedraal bezichtigen, de middeleeuwse architectuur en het beroemde tapijt van Bayeux, waarop de verovering van Engeland door Normandië is weergegeven. Na een drukke dag vol indrukken overnacht u in het centrum van Bayeux.

Dag 5: Vertrek vanuit Bayeux

Het is vandaag alweer de laatste dag van uw wandelvakantie. Na het ontbijt ontbijt in uw hotel in Bayeux eindigt uw wandelreis. Wij adviseren u zeker nog een verlengingsnacht in Bayeux te reserveren omdat deze stad zoveel bezienswaardigheden heeft. Mocht u per trein reizen dan is vanaf Bayeux een directe verbinding naar Parijs van waaruit u verder kunt reizen naar huis.

Meer weten over de 5-daagse wandelvakantie D-Day stranden - Arromanches naar Bayeux ?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.