8-daagse wandelvakantie van Grasse naar Antibes

Côte d'Azur, Frankrijk

  • Wandel van Grasse naar Antibes
  • Vanuit het binnenland van de Côte d'Azur naar de kust
  • Parfumstad Grasse, kunststad Vence en het mondaine Antibes
  • Gourdon, St Paul de Vence, Tourrettes sur Loup, de mooiste dorpen van Frankrijk
  • Wandeletappes van gemiddeld 10 km per dag
Antibes Frankrijk
Parfumhuis Grasse Frankrijk
Uitzicht over de Côte d'Azur Frankrijk
Wandelen bij Antibes Frankrijk
Pays de Grasse Frankrijk
Lokale lekkernijen Côte d'Azur Frankrijk
Bekijk alle fotos (11 )

Wandelen in het achterland van de Côte d'Azur!

Ontdek de verborgen juweeltjes op slechts een korte afstand van de glitter en glamour van de Franse Rivièra. Wandel van het Pays de Grasse en de parfumhoofdstad Grasse naar Antibes aan de Middellandse Zee. De wandelingen leiden u door zonovergoten landschappen en bieden u prachtige uitzichten van de besneeuwde toppen tot aan de diepblauwe zee. U wandelt over heuvels, door kastanje bossen, langs diepe ravijnen en kloven, over hoogvlaktes en naar enkele van de mooiste dorpen van Frankrijk zoals Gourdon, Saint Paul de Vence en Tourrettes sur Loup. Uw wandelvakantie eindigt in Antibes, een mooie en bekende badplaats met heerlijke stranden en met een kustwandeling rond Cap Antibes. Geniet van het gunstige klimaat in deze regio, geniet van de artistieke sfeer in Vence, bewonder de prachtige uitzichten maar proef ook de heerlijke mediterrane gerechten tijdens deze 8-daagse wandelvakantie met ADE!

Niveau van de wandeltocht:
Gemiddeld niveau. U loopt op verschillende soorten terrein met etappes van ca. 8 tot 18 km en hoogteverschillen van gemiddeld +300m/- 650 meter. Een goede conditie is vereist. U vindt het niet erg om een beetje te klimmen om bij sommige punten tijdens de reisroute te komen. Bergop lopen is geen probleem en u bent gewend om op verschillende soorten terrein te lopen. Op het traject zijn geen technische problemen, maar we raden ten zeerste goede wandelschoenen en wandelstokken aan. Op sommige dagen zijn er optionele rondwandelingen zodat u ook de mogelijkheid heeft om, indien gewenst, een dagje te ontspannen of een dorp te verkennen.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele reis naar Grasse

U reist op eigen gelegenheid naar Grasse. Grasse staat bekend om zijn parfumindustrie. Arriveert u een beetje op tijd dan moet u zeker het Internationale parfummuseum bezoeken. Bezienswaardig zijn ook de kathedraal met kunstwerken van enkele van de grote meesters van de schilderkunst zoals Rubens, en het Kunst & Geschiedenis museum.

Dag 2: Grasse - Pont du Loup (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 930 m

Vanuit Grasse gaat u meteen de hoogte in en al snel volgt u de mooie paden door de bossen voordat u over een mooi breed pad kunt genieten van een rustige wandeling met prachtige vergezichten. De steile klim richting het dorp Bar sur Loup wordt beloond met een adembenemend uitzicht. Dan daalt u af naar Bar sur Loup. Een mooie plek om te stoppen voor een lunch of een picknick voordat u verder gaat naar Pont du Loup, uw thuisbasis voor de komende twee nachten.
De mogelijkheid bestaat om de wandeling in te korten met een transfer (excl. ) naar ca. 12km, hoogteverschil: +443m/-850m.

Dag 3: Wandeling naar Gourdon (ca. 4 km)
Afstand ca. 4 km
Hoogteverschil ca. 550 m

U volgt de bekende Sentier du Paradis tot aan Gourdon, bestempeld als “een van de mooiste dorpen van Frankrijk “. Het is een steile klim, maar het is het allemaal waard. Geniet in Gourdon van een stevige maaltijd en bewonder het prachtige uitzicht vanaf de rand van het dorp tot aan de Middellandse Zee en de beroemde Gorges du Loup waar de rivier de diepe kloven doorsnijdt. Wilt u nog iets meer wandelen dan kunt u een korte lus aan uw wandeling toevoegen. Deze brengt u boven Gourdon waarna u weer afdaalt naar het dorp over hetzelfde pad.
Extra lus Gourdon: ca. 4 km, hoogteverschil: +/-210 meter.

Dag 4: Pont du Loup - Courmes - Vence (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 690 m

Na het ontbijt brengt een transfer van ca. 15 minuten u naar het hart van de Gorges du Loup, naar het kleine gehucht Courmes. Vanaf hier klimt u via een steil en kronkelend pad tot hoog boven de kloven van waar u een prachtig uitzicht heeft. U bereikt het prachtige Plateau St Barnabé, en het kleine gelijknamige plaatsje met slechts een paar huizen. Dan volgt de afdaling naar Vence waarbij de glinsterende Middellandse Zee in de verte lonkt. U arriveert in het bruisende historische centrum van Vence waar u de komende 2 nachten zult verblijven.

Dag 5: Wandeling rondom Vence (ca. 8 km)
Afstand ca. 8 km
Hoogteverschil ca. 320 m

U heeft vandaag diverse opties. Een dagje heerlijk relaxen of kies een van de opties die hier beschreven staan.
Vence naar Saint Paul de Vence. Een gemakkelijke wandeling van ca. 4,5 km met een hoogteverschil van ca. +95m/-236m. U neemt dan de bus terug naar Vence.
Vence naar Tourrettes sur Loup. Een iets minder gemakkelijke wandeling van ca. 8 km en een hoogteverschil van ca. +320m/-280m. Ook bij deze wandeling neemt u de bus terug naar Vence.
Vence naar Baous Blancs en Baous Noirs en terug naar Vence. Een uitdagende wandeling van ca. 12 km en een hoogteverschil van ca. 712 meter.

Dag 6: Vence - Saint Jeannet (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 740 m

Eerst volgt een korte transfer van ca. 10 minuten naar het startpunt van de wandeling. Bij de wandeling van vandaag passeert u een kalksteenplateau en een kastanjebos en daalt u af in de diepe kloof van Cagne voordat u het dorp Saint Jeannet bereikt. U heeft een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee. Het kleine authentieke dorp van Saint Jeannet wordt overschaduwd door de Baou de St. Jeannet en de Baou de la Gaude aan de rechterkant terwijl de Baou des Noirs en Baou des Blancs de westkant richting Vence domineren. Een Baou is een hoge, steile heuvel met een platte bovenkant.

TIP: Blijf een extra nacht in Saint Jeannet en beklim de Baou Saint Jeannet. (ca. 14 km, hoogteverschil ca.+/-850 meter)
Beginnend in het mooie dorpje St Jeannet, beklimt u de Baou de St. Jeannet, de indrukwekkende rots die het dorp domineert. De klim is steil maar biedt verbluffende vergezichten. Dan loopt u door velden met wilde rozemarijn en tijm en langs lage stapelmuurtjes richting de tweede klim van vandaag, de Baou de la Gaude. De afdaling terug naar St Jeannet is steil en indrukwekkend.

Dag 7: Saint Jeannet - Antibes (ca. 5 km)
Afstand ca. 5 km
Hoogteverschil ca. 90 m

Hoog tijd om het achterland te verlaten richting de kust. Eerst is er een transfer (incl. bagage) van ca. 45 minuten zuidwaarts naar de zee en Cap d'Antibes gemarkeerd door de vuurtoren die op het hoogste punt ligt. Dan begint u aan de wandeling op het strand van Garoup. Een mooie en gemakkelijke wandeling langs de kust voert u over een gedeeltelijk geplaveid pad terwijl sommige gedeeltes rotsachtig en ruig zijn. U loopt dicht langs de zee en de golven slaan over de rotsen als u passeert. Het uitzicht op de Lérins-eilanden in het westen, de Baous van Vence en St Jeannet en de besneeuwde toppen van de Alpen in het oosten, is magnifiek. Aan het einde van de wandeling neemt u bus nr. 2 terug naar uw hotel (rit van ca. 20 minuten, kosten ca. 1-2 € p.p.). U kunt natuurlijk ook terugwandelen naar uw hotel in het centrum van Antibes. Eenmaal terug in de stad Antibes kunt u de oude stad bezoeken met de zeewallen en de beschermende muur langs de haven. Verken de kleine straatjes, restaurants en de vele winkels. Tip: bezoek het Picasso Museum en/of het 16e-eeuwse Fort Carrée waar Napoleon ooit gevangen zat.

Dag 8: Antibes - individuele thuisreis of verlenging

Uw wandelvakantie is ten einde. Na het ontbijt reist u op eigen gelegenheid naar huis of misschien uw volgende bestemming. Blijft u nog een nachtje langer neem dan bijvoorbeeld de bus naar Cannes om deze stad te bezoeken. Of maak een boottocht naar de Lerins eilanden St Margarite & St Honorat.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie van Grasse naar Antibes?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid