7-daagse wandelvakantie Les Gorges du Verdon

Côte d'Azur, Frankrijk

  • spectaculaire wandelingen door de Gorges du Verdon
  • woeste landschappen en pittoreske Provençaalse dorpjes
  • proeven van de Provençaalse keuken en lokale specialiteiten
  • wandeling over het beroemde Blanc-Martel-pad
  • wandelvakantie voor geoefende wandelaars
Gorges du Verdon
domaine les lacs du verdon
raften bij camping Domaine du Verdon
Gorges du Verdon uitzicht op meer
Gorges du Verdon
Omgeving Domaine du Verdon
Bekijk alle fotos (8 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Castellane – Individuele heenreis (ca. 5 km)
Afstand ca. 5 km

Aankomst op eigen gelegenheid in Castellane, een middeleeuws dorp, genesteld aan de voet van een indrukwekkend kalksteenblok, Le Roc. Afhankelijk van uw aankomsttijd heeft u de mogelijkheid om een korte wandeling (ca. 5 km, ca. 1,5 uur) te maken langs de kapel Notre Dame du Roc en de overblijfselen van Petra Castellane (de verlaten stad). Het uitzicht vanaf de top over de vallei is adembenemend.

Dag 2: Castellane – Le Point Sublime (ca. 21 km)
Afstand ca. 21 km
Hoogteverschil ca. 780 m

Vandaag volgt u vanaf Castellane de GR4, een oude Romeinse weg, nu een kleine landweg over de hoogten rond de Verdon-vallei. Met uitzicht op de Verdon loopt het pad geleidelijk stijgend naar het kleine herdersdorp Chasteuil, de ideale plek voor uw picknick. Daarna verlaat u de hoge kalksteenvlakten en weilanden. U daalt af naar Rougon gelegen op een rotsachtige uitloper boven de beroemde kloven voordat u het beroemde Point Sublime bereikt. U overnacht in Point Sublime. Het diner is vanavond inclusief.
Wandeltijd: ca. 5 uur

LET OP: het kan nodig zijn om twee nachten in La Palud door te brengen (indien de Auberge du Point Sublime niet beschikbaar is). In dat geval worden transfers van en naar La Palud toegevoegd. Houd er rekening mee dat restaurant Auberge du Point Sublime op woensdagavond gesloten is. Als u op woensdag aankomt in het hotel, krijgt u een koude schotel als diner geserveerd.

Dag 3: Het fameuze Blanc-Martel-pad (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 900 m

Na het ontbijt transfer van Point Sublime naar La Maline, het beginpunt van uw wandeling. Deze wandeling wilt u niet missen; u loopt het Blanc-Martel-pad door de kloven van de Grand Canyon du Verdon. Het pad is vernoemd naar Edouard Alfred Martel, die in 1905 als eerste deze canyon verkende. Dit pad is waarschijnlijk de bekendste wandelroute in de Verdon. U daalt af in de Gorges en volgt de loop van de rivier naar Point Sublime. Onderweg komt u de Brèche Imbert tegen, zes metalen ladders met in totaal 252 treden die de steile afdaling van dit moeilijke deel van het pad vergemakkelijken (moeilijk voor wandelaars die last hebben van hoogtevrees). Ook wandelt u door de tunnels van Trescaire en Baou (zaklamp of hoofdlamp en warme jas vereist) met looppaden en trappen. Het is een lange maar fantastische en onvergetelijke ervaring! U overnacht opnieuw in Point Sublime. Het diner is hier inbegrepen.
Wandeltijd: ca. 6 uur.

ZEER BELANGRIJK:

  1. Deze wandeling (zeer goed uitgerust en beveiligd) wordt afgeraden voor mensen met hoogtevrees en is ook niet geschikt voor kinderen onder de 8 jaar. Het terrein is rotsachtig en steil, heeft technische aanpassingen (metalen trappen en leuningen) en tunnels (hoofdlampen en truien verplicht). Neem minimaal 3 liter water per persoon mee.
  2. Zwemmen in de Verdon is permanent verboden omdat de rivier enerzijds gevaarlijk is en anderzijds vanwege de risico's van lozingen door EDF (elektriciteitsbedrijf). In het seizoen zijn er vaste dagen, in principe dinsdag en vrijdag, voor de lozingen maar dit blijft variabel afhankelijk van de elektriciteitsbehoefte en/of de weersomstandigheden alsmede het gebruik door aanbieders van wildwateractiviteiten (bijvoorbeeld raften).
  3. Om te zwemmen zijn er de meren van Sainte Croix, Castillon, met stranden en nautische bases, zonder bovengenoemd risico.
Dag 4: La Maline – La Palud (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 950 m

Wederom een transfer naar La Maline het beginpunt van uw wandeling naar La Palud. Vandaag ziet u het enorme contrast tussen de kloven, de garrigue (met lage begroeiing) en het Barbin-bos. U volgt het Bastidon-pad over een balkon boven de Grand Canyon du Verdon. U heeft vanaf de Belvedere de Mayreste uitzicht op de kloven over bijna 700 meter. Het tweede deel is uitdagender en gaat omhoog door de Brusc-kloof om daarna het Barbin-plateau te bereiken. Vervolgens daalt u af naar het kleine dorpje La Palud.
Wandeltijd: ca. 7 uur.

Dag 5: La Palud – Le Point Sublime (ca. 11 km)
Afstand ca. 11 km
Hoogteverschil ca. 520 m

U heeft vandaag meerdere route-opties voor uw wandeling.
Optie 1: lus van La Palud naar Tour de Barbin (ca. 11 km, wandeltijd: ca. 3,5 uur, hoogteverschil +/-520m);
Optie 2: vanaf La Palud naar Point Sublime (ca. 6 km, wandeltijd: ca. 2,5 uur, hoogteverschil +260m/-460m);
Of beide opties 1+2 (ca. 18 km, wandeltijd ca. 6 uur).
Als u zich nog fit genoeg voelt kunt u de rondwandeling van de Tour de Barbin maken waarbij u honderd jaar oude eiken en beuken ontdekt en dan de tweede wandeling van La Palud naar Point Sublime toevoegen. In beide gevallen volgt u het Baou-pad tussen kloven en ravijnen naar Rougon, een balkon dat uitkijkt over de Gorges, de ideale locatie om de foerageerplaats van gieren te observeren (vergeet uw verrekijker niet). U overnacht in Point Sublime. Het diner is weer inclusief.

Dag 6: Le Point Sublime – Trigance (ca. 10 km)
Afstand ca. 10 km
Hoogteverschil ca. 636 m

De wandelroute leidt u via de rivierbedding van de Verdon en een oude Romeinse brug. Zodra u de linkeroever bent gepasseerd gaat u omhoog naar het kleine plaatsje Entreverges. Wanneer u arriveert bij het uitkijkpunt van Rancoumas, gelegen op een hoogte van ca. 981 meter, ontdekt u een natuurlijke helling die uitkijkt over de Verdon. Hier kunt u volop genieten van het uitzicht op de rivier die honderden meters lager stroomt. Dan volgt u de klif naar Trigance, een typisch Provençaals dorp gedomineerd door een prachtig feodaal gebouw met vier torens, daterend uit de 11e eeuw. Het bevat historische schatten en is te bezoeken. U kunt ook een rondleiding maken over het botanische pad waarmee u de flora van de Var-hooglanden kunt ontdekken.
Wandeltijd: ca. 4 uur.

Extra wandeloptie: ca. 1,5 km klimmen naar de top van de Mont Breis +/-230 m.

ZEER BELANGRIJK: Mensen die last hebben van hoogtevrees en als u wordt vergezeld door kinderen moet u steeds uiterst voorzichtig zijn met name bij het natuurlijke uitkijkpunt zonder veiligheid barrière en direct aan de kloof. Houd in dat geval afstand van de rand!

Dag 7: Trigance – Castellane - individuele thuisreis (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km
Hoogteverschil ca. 636 m

Tijdens uw laatste wandeldag doorkruist u de kloven en de Jabron-vallei met als bonus een passage langs het groene water van de Verdon bij Pont de Carajuan, de toegangspoort tot de prachtige Gorges du Verdon. U volgt de rivier waarna u aan een aangename klim begint om de Col du Pertuis de la Colle (1151m) te bereiken, de ideale plek voor uw picknick met een 360° uitzicht over de regio. Vervolgens begint u aan de afdaling naar Castellane door het staatsbos. Het einde van de reis is in Castellane. U kunt uw koffers ophalen bij het hotel. Natuurlijk kunt u ook nog een nachtje verlengen.
Wandeltijd: ca. 5.5 uur.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse wandelvakantie Les Gorges du Verdon?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid