7-daagse wandelvakantie door Frans Baskenland naar de Atlantische Oceaan

Aquitainë, Frankrijk

  • Wandelen over de uitlopers van de Pyreneeën
  • Verblijf in authentieke hotels en incl. diner
  • Bezoek typische Baskische dorpjes
  • Geniet van de prachtige uitzichten
  • Uw vakantie eindigt bij de Atlantische kust
Frans Baskenland
Frans Baskenland
Frans Baskenland
Frans Baskenland
Bekijk alle fotos (4 )

Wandel over de uitlopers van de Pyreneeën

Tijdens de wandelvakantie door Frans Baskenland wandelt over mooie wandelpaden over de uitlopers van Pyreneeën. U wandelt van de bergen naar de Atlantische Oceaan. Vergeet onderweg niet te genieten van de prachtige uitzichten over de Pyreneeën.

De route begint in het oude bedevaartsoord Saint Jean Pied de Port en gaat over heuvels en groene valleien, onderweg passeert u typische Baskische dorpjes met rood-witte (vakwerk) huizen. Het eindpunt van de route is de kust en het vissersplaatsje Saint Jean de Luz. Hier kunt u genieten van een heerlijk visgerecht en terugkijken op een bijzondere wandeling.

Een hoogte punt van uw wandelvakantie is waarschijnlijk de beklimming van de berg La Rhune, vanaf deze berg, gelegen aan het westelijke uiteinde van de Pyreneeën, heeft u een prachtig panoramisch uitzicht! Én u staat op de grens van Frankrijk en Spanje.

Karakter van de tour:
De wandeletappes zijn comfortabel en geschikt voor mensen die van een goede wandeling houden. Het is belangrijk dat u een goede basis conditie heeft, u wandelt door uitlopers van de Pyreneeën en niet door de hoge bergen. De etappes zijn circa 4-5 uur wandelen. Het is mogelijk om de dagetappes uit te breiden mocht u meer uitdaging willen in uw wandelvakantie. Dan hebben de etappes een duur van 6-7 uur wandelen.

Dag 1: Aankomst in Saint-Jean-de-Port

Vandaag begint u aan uw wandelvakantie door Frans Baskenland en verblijft u in het oude bedevaartsoord Saint-Jean-de-Port aan de voet van de Pyreneeën.

Dag 2: Saint-Jean-de-Port naar Bidarray

Afstand ca. 13 km

Na uw ontbijt wordt u naar Col d’Ispeguy gebracht (ca. 35 min.) voor de eerste etappe van uw wandelvakantie. Vandaag kunt u genieten van de prachtige panorama’s die de Pyreneeën te bieden hebben. U wandelt over het bekende pad GR10 een van de wandelpaden die door de Pyreneeën loopt.

Wandeltijd: 4 uur. Hoogteverschil +400 m / -600 m

Langere wandeltocht: 16,5 km. Wandeltijd 6,5 uur. Hoogteverschil +800 m /-1300 m

Dag 3: Bidarray naar Itxassou

Afstand ca. 13 km

De wandeletappe van vandaag is een prachtige route door alpenachtige landschappen en weilanden. U bereikt de top van de Artzamendi en daalt vervolgens af langs beekjes en langs de beroemde rots Pas de Roland.

Wandeltijd: 5 uur. Hoogteverschil +590 m / -650 m

Langere wandeltocht: 16 km. Wandeltijd: 6,5 uur. Hoogteverschil +880 m / -890 m

Dag 4: Itxassou naar Espelette

Afstand ca. 16 km

Vandaag kunt u de berg Mondarrain beklimmen, deze berg is ca. 750 meter hoog. Vanaf de top van de berg heeft u een prachtig uitzicht over de bergen om u heen. Na deze beklimming wandelt u rustig verder door hooggelegen weides en valleien. Vannacht overnacht u in Espelette, dit typisch Baskische dorp heeft een mooie kerk en interessant kasteel.

Wandeltijd: 4,75 uur. Hoogteverschil +620 m / -760 m

Dag 5: Espelette naar Sare

Afstand ca. 19 km

De route naar Sare verloopt via dorpen, gehuchten en landweggetjes. U wandelt makkelijk door het prachtige Baskische platteland. Onderweg zijn ook genoeg plekken waar u de Baskische keuken kunt proeven en de lokale nijverheid kunt bewonderen.

Wandeltijd: 5,5 – 6,5 uur. Hoogteverschil: +620 m / -760 m

Dag 6: Sare naar Saint-Jean-de-Luz via Ascain

Afstand ca. 11 km

De laatste wandeltocht van deze vakantie brengt u naar de top van de La Rhune, hier heeft u een 360 graden panoramisch uitzicht over de Pyreneeën, Spanje en de Atlantische kust. Een uitzicht om nooit te vergeten! U kunt kiezen voor de wandeling naar boven, deze gestage wandeling is goed te doen. U kunt er ook voor kiezen om de kabelbaantje te nemen. Onderweg naar de top kunt u bergponny’s en schapen tegen komen. Het einde van de wandeltocht is het dorpje Ascain, het laatste Baskische dorpje van uw wandelvakantie. Vanuit daar wordt u naar het vissersdorpje Saint-Jean-de-Luz gebracht voor uw laatste overnachting in Frans Basken.

Wandeltijd: 3,5 uur Hoogteverschil: +500 m / -880 m

Langere wandeltocht: 15 km. Wandeltijd: 6 u. Hoogteverschil +500 m / -840 m

Dag 7: Vertrek naar huis

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan uw wandelvakantie. Maak nog een wandeling over het strand voordat u naar huis vertrekt.

Meer weten over de 7-daagse wandelvakantie door Frans Baskenland naar de Atlantische Oceaan?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.