8-daagse wandelvakantie Rondje Rügen

Oostzee, Duitsland

  • Stralsund als begin- en eindpunt
  • Wandelen over het strand
  • Kaap Arkona en de krijtrotsen van Nationaal Park Jasmund
  • Stoomtrein ''Razende Roland''
  • Dagetappes van ca. 12 tot 26 km
Rondje Rügen
Rondje Rügen
Rondje Rügent
Rügen rondtour 2
Rondje Rügen
Rügen rondtour 1
Bekijk alle fotos (8 )

Rügen en de Duitse Oostzee

Geniet van een heerlijke wandelvakantie aan de Duitse Oostzee op het beroemde eiland Rügen!

Het eiland Rügen is een ware aanrader voor wandelliefhebbers! Ga met ADE mee op reis naar het eiland Hiddensee om van daaruit naar Rügen te varen. Wandel langs de steile kust en door het Schaabe-duinbos naar Kaap Arkona en bewonder het Jasmund National Park met haar onvergetelijke krijtrotsen. Ook de badplaatsen Binz en Sellin, de Granitz en het zuiden van het eiland rond Putbus zullen u zeker verrassen!

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Stralsund

Wanneer u bent gearriveerd in Stralsund kunt u de indrukwekkende stad beleven tijdens een heerlijk stadswandeling! Vanaf de waterkant ziet u de 'Strelasund': het water tussen Stralsund en het eiland Rügen.

Dag 2: Stralsund - Hiddensee - Wittow (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km

Vandaag begint de eerste wandeldag van uw wandelvakantie. Na het ontbijt in Stralsund reist u per veerboot (inbegrepen, duur ca. 2 uur) naar het eiland Hiddensee. Op dit kleine, 'autovrij' eiland loopt u door de heide van Neuendorf via Vitte naar Kloster. In de namiddag reist u per boot (inbegrepen, duur ca. 1 uur) naar het schiereiland Wittow waar uw overnachting is.
Wandeltijd: ca. 3-4 uur / Wandelafstand: ca. 11 tot 18 km.

Dag 3: Wandeltocht Wittow - Kap Arkona (ca. 24 km)
Afstand ca. 24 km

Vandaag staat een rondwandeling over het schiereiland op de planning, welke u langs de steile kust van het prachtige landschap naar Kap Arkona brengt, de Noordkaap van het schiereiland. Delen van de route van vandaag lopen langs het strand of langs de hoge kust. Vanaf de Jaromarsburg kunt u ver over de Oostzee kijken. Aan het einde van de dag overnacht u weer op Wittow.
Wandeltijd: ca. 5 à 6 uur / Wandelafstand: ca. 20 tot 24 km.

Dag 4: Wittow - Sassnitz (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km

's Ochtends leidt de route u langs de Bodden óf langs het Schaabe-strand naar Glowe. Tijdens de route zijn er verschillende cafés en restaurants welke u uitnodigen om langs te komen. Vanuit Glowe is er een taxitransfer (inbegrepen) naar parkeerplaats Hagen, niet ver van de Königstuhl. Hierna wandelt u langs de charmante krijtkust door het Jasmund National Park naar Sassnitz. Overnachting in Sassnitz of omgeving.
Wandeltijd: ca. 6 uur / Wandelafstand: ca. 23 tot 25 km.

Dag 5: Sassnitz - Badplaats Binz en de Granitz (ca. 26 km)
Afstand ca. 26 km

Na het ontbijt in Sassnitz reist u per 'Bäderschiff' (op eigen gelegenheid) naar Binz. In Binz nodigt de promenade uit tot een heerlijke wandeling. Talrijke cafés, restaurants en winkels nodigen uit tot een bezoek. Vanaf de toren van jachtslot Granitz wordt u beloond met een adembenemend panoramisch uitzicht. Overnachting in Binz óf Sellin.
Wandeltijd: ca. 4 à 6 uur / Wandelafstand: ca. 18 tot 26 km.

Dag 6: De badplaatsen Sellin, Baabe en Göhren (ca. 22 km)
Afstand ca. 22 km

Langs de hoge kustlijn wandelt u vandaag naar het strand van Baabe en door de Baaber Heide naar Göhren. De wandeltocht van vandaag kan u zo ver brengen als uw voeten u kunnen dragen. Wenst u de dagetappe nog iets uit te breiden? Maak dan een wandeling naar het zuiden van het schiereiland Mönchgut. Aan het einde van de dag brengt de “Razende Roland” u (op eigen gelegenheid) terug van Göhren naar Sellin of Binz, voor de overnachting.
Wandeltijd: ca. 3 à 5 uur / Wandelafstand: ca. 14 tot 22 km.

Dag 7: Richting Putbus en Stralsund (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km

Vandaag wandelt u weer door het Granitz langs de baai van Greifswald naar Putbus. Op deze route kan eventueel weer van de "Racing Roland" (op eigen gelegenheid) gebruik worden gemaakt. Grote delen van aantrekkelijke wandelpaden leiden u direct langs de oever van de Bodden. Vanuit Putbus reist u per trein naar Stralsund (inclusief), voor de overnachting.
Wandeltijd: ca. 4 à 5 uur / Wandelafstand: ca. 18 tot 20 km.

Dag 8: Terugreis of verlenging in Stralsund

Na het ontbijt in Stralsund eindigt uw wandelvakantie aan de Duitse Oostzee. Op eigen gelegenheid reist u vandaag weer richting huis. Eventueel kunt u uw wandelvakantie in Duitsland nog met enkele nachten verlengen zodat u nog iets langer van het prachtige Stralsund kunt genieten.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie Rondje Rügen?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse wandelvakantie Rondje Rügen.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.3
Locatie/gebied: 8.8
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.5
Route: 8.3
Dag-tot-dagprogramma: 8.5
Bezienswaardigheden: 6.5
Reisbescheiden: 7.8
9.0
Alles was tot de puntjes geregeld
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2024
Dit was onze eerste boeking met ADE. We waren zeer te spreken over de professionele afhandeling van de boeking en betaling. Ook de aankomst in de verschillende hotels was vriendelijk en zonder problemen. Het vervoer van de bagage verliep smetteloos. Het eiland Rügen was een zeer aangename ontdekking. Het is ws. twaalf keer zo groot als Texel en bood een mooie afwisseling van natuur, cultuur, architectuur en stranden. Zeer aan te raden. Ik zou wél niet het hoogseizoen kiezen. Volgens mij is het dan echt te druk en vol. De GPS-instructies voor de wandeling zijn ws. uitgebreider dan de brochure.
8.0
Een wandeling door mooie gebieden van Rugen met comfortabele hotels
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2023
Was goed verzorgd. Hotels prima,. Dat geldt ook voor het vervoer van de bagage. De beschrijving van de route vroeg soms wat gepuzzel, was niet altijd direct duidelijk. Er staat b.v. nier in dat je op de laatste dag met een ruderboot moet oversteken. De beschrijving van de route bij Mukran is onduidelijk. De route is mooi en gevarieerd qua landschap. Een punt ter aanbeveling. We kregen de route nu in het 1e hotel. Het zou fijn zijn om die al eerder thuis te krijgen zodat je je alvast kan verdiepen in de route. Vorig jaar was dat wel het geval toen we vanuit 1 hotel in Binz gewandeld hebben.
8.0
Lekker wandelen in een mooi gebied
Alleen reizend
Op vakantie in Juli 2022
Goed geslaagde vakantie. Alles was goed georganiseerd. Stralsund is een fraaie stad en Rügen en Hiddensee zijn bijzondere eilanden waar een hoop is te ontdekken.
Lees meer
8.0
Alles was goed geregeld
Op vakantie in Juni 2019
Heerlijke vakantie met prima hotels. En het bagagetransport ging ook allemaal goed. Was voor ons de 1e keer, maar is goed bevallen!
Lees meer