8-daagse wandelvakantie Alpenoversteek - E5

Beieren, Duitsland

  • Steek de Alpen over van Duitsland naar Italië
  • Wandelen over de E5 voor de echte bergwandelaars
  • Indrukwekkende bergmassieven, bergpassen en alpenweiden
  • Ontdek Oberstdorf, Landeck en Merano
  • Alpine wandeletappes van ca. 4 tot 6 uur per dag
Wandelvakantie Alpenoversteek
Wandelvakantie Alpenoversteek
Wandelvakantie Alpenoversteek
Wandelvakantie Alpenoversteek
Wandelvakantie Alpenoversteek
Wandelvakantie Alpenoversteek
Bekijk alle fotos (12 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Oberstdorf

Individuele heenreis naar Oberstdorf. Loop u alvast warm door het maken van een wandeling door Oberstdorf of proef de berglucht op de Nebelhorn om in de stemming te komen.

Dag 2: Oberstdorf – Steeg (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 990 m

De start van uw wandelvakantie leidt u door de prachtige Allgäuer Alpen over een indrukwekkend pad door het Sperrbachravijn. Het gaat gestaag bergopwaarts naar de Kemptner Hütte. Bij de Mädelejochpas steekt u de grens over naar Oostenrijk, waar een mooie afdaling naar het Lechdal wacht. Een spectaculaire hangbrug is de verbinding naar Holzgau. Bewonder hier de felgekleurde huizen op het dorpsplein. U wandelt verder naar Steeg.
Wandeltijd ca. 6 uur.

Dag 3: Steeg – Landeck (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 1100 m

Over eenzame alpenwegen wandelt u door de uitgestrekte alpenweiden naar het hart van de Lechtaler Alpen. Het pad leidt u naar de pasovergang bij de Leutkircher Hütte. Hier kunt u even pauzeren bij de rustieke bergbeklimmersbasis. Daal af naar Arlberg en tenslotte via de Jakobsweg naar St. Jakob. Een mooie busrit brengt u naar het Inntal waar u in Landeck uw wandel dag afsluit.
Wandeltijd ca. 5,5 uur.

Dag 4: Landeck – Pitztal (ca. 11 km)
Afstand ca. 11 km
Hoogteverschil ca. 1490 m

Vandaag start uw wandeldag met een rit in een gondel die u naar een hoogte van ca. 2.000 meter brengt. Het pad over de bergkam van de Venet is adembenemend. Geniet van het 360° panorama van met sneeuw bedekte bergtoppen en rotsige hoogtes. U beklimt twee toppen en kunt dan uitrusten op de alpenweide omringd door het geluid van koebellen. Een prachtig weide- en bospad brengt u vervolgens naar Wenns in het Pitztal.
Wandeltijd ca. 4,5 tot 5 uur.

Dag 5: Pitztal – Ötztal (ca. 13 km)
Afstand ca. 13 km
Hoogteverschil ca. 1250 m

Na een korte busrit wandelt u omhoog over de panoramaweg naar de Braunschweiger Hütte. Nadat u bent gestopt voor een verfrissing, gaat u naar het hoogste punt van uw wandelvakantie, de Pitztaler Jöchl op een hoogte van bijna 3.000 m. Een goed wandelpad leidt u door de Rettenbach verder het dal in tot u met de bus of gondel de laatste hoogtemeters naar het Ötztal aflegt. Als alternatief voor de intensieve alpine route kunt u de Pitzenklamm-kloof op de Luis Trenker Steig verkennen. Dan langs de Inn tot het rotsval gebied van het Sautner Forchet. Via de idyllische Piburger See en over de spectaculaire Wallnerbrücke gaat het dan langs de brullende Ötztaler Ache rivier richting het dal.
Wandeltijd ca. 6 uur.

Dag 6: Ötztal – Val Passiria (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km
Hoogteverschil ca. 1000 m

Over oude smokkelaarspaden en over de Timmelsjoch pas komt u in Italië. Mooie paden leiden u door het vaak zonnige Timmelstal naar de pas op ca. 2.500 m hoogte. Daarna een geweldige afdaling door het indrukwekkende alpenlandschap en de bloeiende alpenweiden, omgeven door steil oprijzende rotswanden. Gestaag bergafwaarts doorkruist u het bovenste Passeiertal en geniet u van de Zuid-Tiroolse gastvrijheid in uw overnachtingsplaats Val Passiria.
Wandeltijd ca. 5 tot 5,5 uur.

Dag 7: Val Passiria – Merano (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 1490 m

In de voetsporen van vrijheidsstrijder Andreas Hofer klimt u naar de Pfandleralm. Dan over bospaden naar Riffel, waar een adembenemend hoogte pad begint. Geniet hier van ongekende panorama's zover het oog reikt! Na een rustpauze in de Hirzerhütte kunt u met de gondel afdalen en in het dal de bus naar Merano nemen.
Wandeltijd ca. 6 uur.

Dag 8: Individueel vertrek of verlenging

Ontdek voor u vertrekt nog even de mediterrane sferen van de stad Merano met wuivende palmbomen, verse olijven of andere heerlijke typisch Italiaanse gerechten. Deze stad heeft bovendien een uitstekende reputatie als kuuroord. Wellicht een welkome beloning voor de sportieve inspanningen van uw volbrachte wandelvakantie!

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie Alpenoversteek - E5?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid