7-daagse fietsvakantie Wilde Alpenrijn

Zwitserse Rijn, Zwitserland

  • Volg de Rijn van de bron tot Bodensee
  • Indrukwekkend landschap
  • Inclusief trajecten per trein
  • Oudste stad van Zwitserland
  • Prachtige Bodensee
Wilde Alpenrijn Splugen
Wilde Alpenrijn - Konstanz
Rijndal
Wilde Alpenrijn - Konstanz
Fietsen Bodensee Seestrasse Konstanz
Wilde Alpenrijn Bonaduz
Bekijk alle fotos (17 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele reis naar Konstanz

Slenter door kronkelende steegjes in het historische centrum van Konstanz aan de Bodensee. Breng een bezoek aan Sealife of ga shoppen in Lago.

Dag 2: Konstanz - Splügen - Bonaduz (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Uw eerste etappe van uw fietsvakantie begint met een transfer van Konstanz naar de bergen van Graubünden. Vanuit Splügen fietst u bergafwaarts langs de Hinterrhein. Pauzeer bij de indrukwekkende kloven voordat u doorfietst naar Bonaduz.

Dag 3: Excursie naar Disentis (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Vandaag brengt de trein u met fiets en al naar Desentis en dan gaat het los. De eerste helft van deze etappe is behoorlijk hobbelig over de onverharde paden. U volgt de Vorderrhein door het Reto-Romaanse Alpendal en begint vlak na llanz aan de lange, niet al te steile klim. Wanneer u dit heeft gedaan, wordt u meteen beloond, want de canyon-achtige Ruinaulta Rijnkloof presenteert zich indrukwekkend onder u voordat u Bonaduz weer bereikt.

Dag 4: Bonaduz - Vaduz (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

De Voder- en Hinterrhein komen samen in Reichenau. Vanaf hier fietst u langs de Rijn naar Chur, de oudste stad van Zwitserland. U rolt comfortabel bergafwaarts door het huis van de kinderheld Heidi naar Vaduz, de hoofdstad van het Vorstendom Liechtenstein. Kasteel Vaduz, de residentie van de prinselijke familie, is al van ver te zien. In de middeleeuwse binnenstad van Vaduz kan de spannende dag worden afgesloten in een gezellig café.

Dag 5: Vaduz – Arbon (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

Uw Rijnreis brengt u vandaag weer terug naar Zwitserland. De Rijn mondt uit in de Bodensee en u fietst nu comfortabel langs de oever. In Rorschach is het de moeite waard om even te pauzeren bij de historische badhut, die op palen in het meer is gebouwd. Wat dacht u van een duik in het verfrissende water? Uitgerust en ontspannen fietst u langs de oever naar Arbon. De voormalige Romeinse nederzetting is nu een populaire bestemming. Wandel langs de lange oever door het park of door de historische oude binnenstad.

Dag 6: Arbon – Konstanz (ca. 30 km)
Afstand ca. 30 km

Vandaag is de laatste fietsetappe aangebroken van uw reis langs de Rijn. U fietst gemakkelijk over de oever van het meer door het Zwitserse kanton Thurgau, langs talloze appelboomgaarden en door pittoreske, kleine dorpjes. U bent snel weer terug in Konstanz, het startpunt van uw reis. Wilt u nog een stukje fietsen? Het eiland Reichenau, op slechts een paar kilometer afstand, is de ideale afsluiting van uw fietstocht. Vanaf de Hochwart heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over het eiland.

Dag 7: Terugreis of verlenging

Na het ontbijt is uw fietsvakantie voorbij of begint hier uw verlenging.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie Wilde Alpenrijn?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.