9-daagse fietsvakantie Kattegatroute, van Malmö naar Göteborg

Zuid-Zweden, Zweden

  • Ontdek de Kattegatleden
  • Fietsen langs de westkust van Zweden
  • Van Malmö naar Göteborg
  • De zee, vissersdorpen, haventjes en stranden
  • Totale lengte ca. 440 km
Malmö- western harbour - Justin Brown - Visit
Goteburg garden_lunch-Anna Hållams- Visit Swe
Zuid Zweden oud badhuis per_pixel_petersson-c
The_öresund_bridge-Silvia Man-Visit Sweden
Bohuslan coastline-Per Pixel Petersson-Visit
Vesting van Varberg Zuid Zweden - per_pixel_p
Bekijk alle fotos (9 )

Fiets langs de Kattegatroute van Malmö naar Göteborg

Deze 9-daagse individuele fietsvakantie brengt u in 7 etappes van Malmö naar Göteborg over de Kattegatleden, de oudste nationale fietsroute van Zweden. Tijdens de route fietst u langs de kust en door authentieke vissersdorpjes en pittoreske haventjes. Een gevarieerd landschap met prachtige uitzichten over de zee, het open landschap, afwisselende natuurgebieden en weelderige landbouwgronden. Zodra u Göteborg nadert, verandert de natuur en verschijnen er rotsen, uitgestrekte bossen, baaien en havens. Ontdek de westkust met zijn adembenemende landschap en culinaire hoogtepunten, die tot ver buiten de grenzen van Zweden bekend en geliefd zijn.

Karakter van de tour:
Gemiddeld. U kunt dagetappes tot ca. 100 km verwachten, dus een zekere basisconditie is vereist. Afkortingen voor de langere etappes zijn mogelijk. Op een enkele uitzondering na is de route in principe vlak. De meest inspannende fietsetappe is die van Ängelholm naar Båstad. Hier moet u enkele hoogtemeters overbruggen. Maar de route kan ook met de trein worden afgelegd.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Malmö

U reist op eigen gelegenheid naar uw hotel in Malmö. Malmö is de op 2 na grootste stad van Zweden. Bezoek de historische stad met haar vakwerkhuizen, het ruiterstandbeeld en het Malmöhus. Het voormalige kasteel herbergt tegenwoordig het stadsmuseum en wordt omringd door een mooie kasteeltuin.

Dag 2: Malmö - Helsingborg (ca. 74 km)
Afstand ca. 74 km

De eerste etappe begint op een bijna vlakke route met heerlijk uitzicht over de zee en de kust. Het gaat grotendeels over fietspaden en kleine zijstraten. Uw hotel ligt in het centrum van Helsingborg, vlakbij de bezienswaardigheden zoals de middeleeuwse uitkijktoren “Kärnan” en de Mariakerk.

Dag 3: Helsingborg – Ängelholm (ca. 70 km)
Afstand ca. 70 km

De dag begint met een tocht langs de strandpromenade in Helsingborg. Al snel passeert u het slot Sofiero met het mooie kasteelpark. Deze bloeiende oase werd in 2010 uitgeroepen tot het mooiste park van Europa. De route voert u verder door pittoreske vissersdorpjes en kleine havens. Bewonder in Höganäs het gelijknamige en wereldberoemde keramiek. Dan gaat het langs het schiereiland Kulla naar Ängelholm.

Dag 4: Ängelholm – Laholm (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Vanaf Ängelholm volgt u de kust naar Vejbystrand. U fietst door open weilanden en diverse kleine kustplaatsjes. In de haven van Magnarp is een leuk klein visrestaurant met een adembenemend uitzicht op zee. U verlaat de kust en fietst dwars over het schiereiland en door de Sinarpsdalen-vallei naar de prachtige zomerstad Båstad, een bekende tennismetropool. U fietst vervolgens langs een van de langste zandstranden van Zweden en voordat u eindelijk in Laholm arriveert.

Dag 5: Lahom - Falkenberg (ca. 75 km)
Afstand ca. 75 km

Eerst naar Mellbystrand en dan door de natuurreservaten Tönnrsa en Gullbranna naar het beroemdste strand van Zweden: Tylösand. Maar niet alleen het strand, ook het hotel met dezelfde naam is zeker een bezoek waard. Uw route gaat daarna verder noordwaarts langs de kust. De zee, het open landschap, natuurgebieden en landbouwgronden zijn uw constante metgezellen. U passeert Ugglarp, een kleine gemeente aan de kust bekend om de moestuinen maar ook een prachtige badplaats. Over Grimsholmen gaat het dan verder richting Falkenberg, een van de oudste steden in de provincie Halland.

Dag 6: Falkenberg – Varberg (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Vandaag kunt u zich verheugen op talrijke pittoreske vissersdorpjes en vele ambachtslieden. In Träslövsäge heeft u de gelegenheid om te smullen van vers gekookte kreeft. De vesting van Varberg, het einddoel van vandaag is reeds van verre te zien.

Dag 7: Varberg – Kungsbacka (ca. 75 km)
Afstand ca. 75 km

Het landschap verandert ten noorden van Varberg. De zandstranden worden zeldzamer en duiken steeds meer rotsen op. De eerste eilanden worden zichtbaar. In Åsa verlaat u de zee even en fietst u door landbouwgebied en over glooiende heuvels naar Fjärås Bräcka. Geniet van het adembenemende uitzicht en bezoek de Li-grafheuvel met zijn meer dan 100 Bautastenen. Dan gaat het langs velden en paardenboerderijen naar Kungsbacka, een gezellig klein voormalig handelsstadje met een indrukwekkende oude binnenstad.

Dag 8: Kungsbacka – Göteborg (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Vandaag gaat u weer langs de zee fietsen. U passeert Vallda en Särö. U bereikt daarna het oude spoor die omgebouwd is tot fietspad dichtbij zee. Onderweg naar Götenborg komt u langs Kliffen, bossen, baaien en jachthavens. Volg de haven en ga daarna de op een na grootste stad van Zweden binnen.

Dag 9: Göteborg – thuisreis of verlenging

Het einde van uw fietsvakantie is aangebroken. U keert terug naar huis maar u heeft ook de mogelijkheid nog te verlengen met een verblijf in Göteborg of zelfs met de een verblijf op de archipel bij Göteborg.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 9-daagse fietsvakantie Kattegatroute, van Malmö naar Göteborg?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 9-daagse fietsvakantie Kattegatroute, van Malmö naar Göteborg.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.0
Hotels: 6.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 6.0
Route: 7.0
Dag-tot-dagprogramma: 7.0
Bezienswaardigheden: 6.0
Reisbescheiden: 3.0
7.0
Fijne fietsvakantie
Gezin met oudere kinderen
Op vakantie in Juli 2022
We hebben genoten van de fietsvakantie met bagagevervoer. De etappes zijn goed te doen, maar er komt weinig van site seeing. Soms wat lange stukken parallel fietspad aan een drukke autoroute. Veel fijne zwemplekken onderweg. Het water is ondiep (meestal 1 m) en goed van temperatuur (in juli). De hotels zijn in orde. De reservering niet. Het zou fijn zijn als je een bevestiging van de reservering hebt. Eenmaal was de reservering een dag eerder gemaakt, eenmaal een kamer te weinig. Het werd wel goed geregeld, maar het is een heisa bij aankomst. Vervolgens werd ook eenmaal de bagage niet vervoerd en hebben we een nacht zonder gezeten. De hotels hebben veelal geen airco en de dekbedden zijn warm, energie besparend maar wel warm ook bij 20-24 graden buiten. Fietstassen zijn onhandig, de draagband ontbreekt bij 2 en een van de stuurtassen is stuk en hangt scheef. Dit was al zo bij ontvangst van de fiets en werd niet aangevuld of vervangen.
Lees meer