Fietsvakanties in Zweden

Eindeloze uitgestrektheid, hemelse rust, vriendelijke mensen, betoverende landschappen en aangename temperaturen overtuigen steeds meer fietsers van de uiterst aantrekkelijke fietsmogelijkheden in Zweden. Dompel u onder in een bijna ongerepte wereld die nauwelijks mooier kan worden voorgesteld. En vergeet vooral de fiets niet!

Sluit even uw ogen en stelt u zich eens voor dat u op uw fiets door weelderig groene weilanden fietst, diep in gedachten verzonken, kijkend naar het diepblauwe meer waar u langs fietst. Op de oever, eenzaam en verlaten, staat een knalrood, klein houten huisje waarvan de rook uit de schoorsteen opstijgt en het kleine meisje dat voor het huis met haar poppen aan het spelen is roept u vriendelijk "Hej, Hej" toe. Dit is geen anekdote uit een verhaal van Astrid Lindgren - dit is Zweden! Op adembenemend mooie fietsetappes leert u Zweden en de magische omgeving rond Stockholm kennen. Geloof ons - Zweden is echt een fietsvakantie waard!

Boot naar Grinda Zweden björn_tesch-boat_to_g
Overzicht Stockholm Zweden ola_ericson-arial_
Zweden fietsvakantie -patrik_svedberg-biking_
Bekijk alle fotos (4 )

Fietsvakanties in Zweden!

Ontdek Zweden tijdens een individuele fietsvakantie met ADE "Actief door Europa". Steeds meer fietsers ontdekken dit prachtige Scandinavische land. ADE heeft enkele mooie fietsvakanties voor u geselecteerd. Hoog tijd voor Zweden!

Stockholm
Het Venetië van het Noorden, zo wordt de hoofdstad van Zweden, Stockholm, ook wel genoemd. Dit is mede te danken aan het feit dat Stockholm verspreid ligt over 14 eilanden. Waar u ook fietst, u kijkt bijna altijd uit over het water want een van de talrijke meren of de zee is altijd in de buurt. Het oude centrum van Stockholm, Gamla Stan, met de geplaveide steegjes, scheve huizen, uitnodigende cafés en het koninklijk kasteel biedt veel historie. In het spoor van de bruisende geschiedenis van Zweden, vanaf de Vikingtijd tot vandaag, zijn er vele interessante dingen te ontdekken: Paleis Drottningholm en de parken van Stockholm, het stadje Vaxholm, de idyllische natuur en niet te vergeten de typische Zweedse eilanden rondom Stockholm!

De Westkust van Zweden
Van Helsingborg of Malmö naar Göteborg.
"Hey och välkommen" in Zweden! Zo wordt u keer op keer welkom geheten tijdens uw fietstocht langs de Kattegat-route naar Göteborg. Behalve de klassieke Köttbullar met aardappelpuree, is er op elke hoek van de straat verse vis verkrijgbaar. Het geluid van de zee en de meeuwen en een diepgroen landschap begeleiden u. U fietst langs de molens in Särdal en door afwisselende natuurlandschappen. Wanneer u de strandpromenade in Varberg nadert, rijst het gelijknamige fort voor u op. Als toetje is er de op een na grootste stad van Zweden, Göteborg. Fiets rond Järntorget in het westen van het stadscentrum, bezoek de beroemde ijzermarkt en het Reichsbank-gebouw en zeker niet vergeten: koop iets lekkers bij patisserie Sundberg, de oudste patisserie van Zweden!

Bij de fietsvakanties van ADE "Actief door Europa" kunt u een fiets of e-bike huren of u neemt uw eigen fiets mee. U verblijft in nette hotels van 3- en/of 4-sterren kwaliteit, inclusief ontbijt en het bagagevervoer van uw koffers van hotel naar hotel is uiteraard inbegrepen. Tevens zijn er bij iedere fietsvakantie extra's, zoals routebeschrijvingen, toeristische informatie, kaarten en streekbeschrijvingen en soms zelfs diverse bezienswaardigheden onderweg, inbegrepen.

Ontdek Zweden met ADE "Actief door Europa"!