8-daagse fietsvakantie Catalonië

Catalonië, Spanje

  • Gemakkelijke fietsetappes door het betoverende Catalonië
  • Authentieke Middeleeuwse dorpjes waar de tijd als het ware heeft stil gestaan
  • Afwisselende routemogelijkheden in het binnenland en aan de Costa Brava
  • Ontdek surrealistische werken van Salvador Dali
  • Dwaal door de botanische tuin in Cap Roig
Catalonie - Spanje fietser
Catalonie - Spanje dorpje
Catalonie - Spanje bootjes aan strand
Catalonie - Spanje dorpje aan kust
Catalonie - Spanje dorpjes ontdekken
Catalonie - Spanje verkeersbord
Bekijk alle fotos (20 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Corça

U reist op eigen gelegenheid naar Catalonië en neem de trein naar de streek Ampudan. Een taxitransfer is inbegrepen vanaf het treinstation in Flaça naar uw eerste hotel in Corça.

Dag 2: Corça en omgeving (ca. 31 km)
Afstand ca. 31 km
Hoogteverschil ca. 300 m

Duik in de sfeer van de Baix Empordà, ofwel de lage Ampurdan. Fiets door pittoreske landschappen met kleine velden, moestuinen en mediterrane bossen. Strek uw benen even tijdens een wandeling door middeleeuwse dorpjes zoals Monells en Madremanya. Breng eventueel een intrigerend bezoek aan Pubol en het kasteelmuseum Castell Gala Dali de Púbol dat de surrealistische schilder Salvador Dalí opgedragen heeft aan zijn vrouw Gala.

Dag 3: Corça - Peratallada (ca. 24 km)
Afstand ca. 24 km
Hoogteverschil ca. 175 m

Stap op de pedalen voor een korte klim door een bosrijk gebied en daal af naar het vlakke land! U zult in de verleiding komen om te geloven dat u in Toscane bent, deels door de typische kleine dorpjes boven op de heuvels, deels door de rijen cipressen. Deze elegante bomen werden geïntroduceerd als windschermen door de Iberiërs die deze vruchtbare regio lang geleden bewoonden. Vanavond heeft u wellicht een groot dilemma in Peratallada bij het uitzoeken van een restaurant voor het diner!

Dag 4: Peratallada en omgeving (ca. 31 km)
Afstand ca. 31 km
Hoogteverschil ca. 150 m

Fiets rustig langs de zanderige baaien van de Costa Brava en de rijstvelden in de delta van de rivier Ter, terwijl u onderweg af en toe een windmolen passeert. Of, als u liever een dag niet gaat fietsen, dan is Peratallada een perfecte plaats om uit te rusten en te ontspannen.

Dag 5: Peratallada en omgeving: Costa Brava (ca. 39 km)
Afstand ca. 39 km
Hoogteverschil ca. 150 m

Rustige landweggetjes kronkelen naar het aardige hoofdstadje Pals en slingeren vervolgens langs de kust naar Plafrugell, Llafranca en het volmaakte vissersdorp Calella de Palafrugell. Neem een lunchpauze in een van de gezellige en uitstekende restaurant aan het strand. Dwaal door de botanische tuin in Cap Roig of fiets verder naar het zuiden door de vallei van d’Aubi. Alles bij elkaar is het een dag om alle zintuigen te verwennen!

Dag 6: Peratallada - Sant Pere Pescador (ca. 38 km)
Afstand ca. 38 km
Hoogteverschil ca. 220 m

Fiets noordwaarts naar de regio van Alt Empordà, ofwel de Boven-Ampurdan. De route leidt u door open platteland, gemengde bossen en oneindige boomgaarden. Stop om Griekse en Romeinse ruïnes te bewonderen op de archeologische vindplaats bij Empuries. Parkeer dan even uw fiets en verken een labyrint van middeleeuwse steegjes in Torroella de Montgrí.

Dag 7: Figueres en omgeving: het natuurpark Aiguamolls (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km
Hoogteverschil ca. 125 m

Nu fietst u verder naar Figueres, een stad waarvan de werkelijke naam synoniem is aan die van Salvador Dalí. Aanschouw het werk van dit excentrieke artistieke genie in zijn eigen museum. Wandel met de lokale bevolking over de Rambla en bewonder het Augustijnenklooster net buiten de stad. Laat de rivier Muga u de weg wijzen naar het middeleeuwse Castello d'Empuries en pauzeer even om weg te dromen in de verfrissende groene wetlands van het Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà. Als u Figueres niet wilt bezoeken, raden we u aan een kortere weg te nemen en de route in te korten met ca. 7,5 km.

Dag 8: Figueres - individuele thuisreis

Vandaag komt er een einde aan uw fietsvakantie en is een taxitransfer vanuit Sant Pere Pescador naar het treinstation in Figueres inbegrepen. Optionele privétransfers naar de luchthaven kunnen op aanvraag worden geboekt. Verlengingsnachten zijn ook mogelijk.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Catalonië?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.