7-daagse fietsvakantie de Greenways van Baskenland

Baskenland, Spanje

  • Ontdek verschillende Via Verdes van Spanje
  • Bezoek de hoofdsteden Vitoria, Pamplona en San Sebastián
  • Prachtige fietsroutes door de natuur
  • Volg routes via verschillende oude spoorwegtunnels
Baskenland en Navarre
Baskenland en Navarre
Baskenland en Navarre
Baskenland en Navarre
Baskenland en Navarre
Baskenland en Navarre
Bekijk alle fotos (12 )

Van Vitoria naar San Sebastián

De fietsroute begint in Vitoria, rustig fietsend langs de Vasconavarro spoorweg naar Estella. Hier wordt de fietsroute gecombineerd met de EUROVELO 1-route, en na Pamplona fietst u in een rustige afdaling naar San Sebastian langs de Plazaola Via Verde. Deze magnifieke fietsvakantie voert u door drie provincies en gaat via belangrijke hoofdsteden van Baskenland en Navarra.

Tijdens deze fietsvakantie fietst u door mooie groene omgevingen en door prachtige landschappen!

Niveau van de tour:

Praktisch de hele route voert over Via Verde (groene routes), paden en fietspaden gescheiden van de wegen. Zodat u rustig fietst door de natuur van Llanada Alavesa tot aan de zee.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Vitoria-Gasteiz

Vandaag reist u op eigen gelegenheid naar Vitoria-Gasteiz en kunt u de hoofdstad van Baskenland te bezoeken de dag voordat u begint te fietsen. In het hotel ontvangt u de fietsen als u deze heeft gehuurd. Vandaag is de dag om te ontspannen en kunt u zich voorbereiden op een mooie fietstocht.

Dag 2: Vitoria - Gasteiz - Maestu (ca. 31 km)
Afstand ca. 31 km
Hoogteverschil ca. 460 m

Na het ontbijt begint u rustig met uw fietsvakantie over de Greenway van de Baskische Navarra-spoorlijn, weg van Vitoria. Het is de moeite waard om even te stoppen bij het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Estíbaliz, een juweel van Romaanse kunst uit de 11e eeuw. Vervolgens gaat u dieper en dieper de typische bossen van het gebied in, via diverse kleine steden. Dit eerste deel wordt bepaald door de Laminoria-tunnel (2195 m) die momenteel onbegaanbaar en gesloten is. Om dit te vermijden kunt u de route volgen via een kleine omweg over een weg zonder verkeer of u volgt via een bergpad waar u tijdens het klimmen en dalen op de hellingen waarschijnlijk gedeelten zult moeten lopen. Dit deel van de route is het enige gedeelte dat een zekere moeilijkheidsgraad heeft. Natuurlijk is het een prachtig gedeelte met mooie bergtoppen in het hart van het inheemse bos van de Montaña Alavesa.

Zodra u het bergpad hebt verlaten, daalt u de Guereñu-pas af tot u terugkeert naar de oorspronkelijke route van de Via Verde, waar u na een paar kilometer en na het passeren van een geluidstunnel aankomt bij Maestu.

Dag 3: Maestu – Estella (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km
Hoogteverschil ca. 60 m

Na het ontbijt verlaat u Álava om Navarra binnen te fietsen. Waar u aankomt aan het einde van de Via Verde van de Vasconavarro-spoorlijn in Estella, gelegen in het oude treinstation van Estella, dat tegenwoordig een busstation is.

Dag 4: Estella – Pamplona (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km
Hoogteverschil ca. 700 m

Na een goed ontbijt laat u de Vía Verde del Vasco Navarra achter u en gaat uw fietsvakantie verder langs de Eurovelo 1 en volgt u de Franse Camino de Santiago in de tegenovergestelde richting. Het landschap verandert nu volledig en na een prachtige etappe komt u aan in Pamplona. Het is de moeite waard om het historische centrum van de stad te verkennen!

Dag 5: Pamplona – Lekunberri (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km
Hoogteverschil ca. 450 m

U verlaat vandaag de hoofdstad van de regio Navarra. Onder het toeziend oog van de berg San Cristóbal nadert u het begin van de Plazaola Via Verde. U klimt de eerste kilometers rustig naar het oude treinstation van Lekunberri.

Dag 6: Lekunberri – San Sebastián (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km
Hoogteverschil ca. 170 m

De laatste etappe is fascinerend. Zodra u begint te fietsen en het oude station achter u laat, komt u ineens in een prachtig landschap terecht, groene hellingen, bossen en valleien zullen u vergezellen tot het einde van de Via Verde. In de meer dan 40 tunnels moet u zich warm aankleden, en u zult soms van de fiets af moeten bij de verplichte omwegen om de gesloten tunnels te vermijden, maar het is het zeker waard. Als u in Andoin arriveert, fiets u via de binnenwegen en fietspaden naar de hoofdstad van Guipuzcoa, hier ziet u bij de stranden van San Sebastián de zee.

Dag 7: Vertrek naar huis

Na het ontbijt is uw fietsvakantie tot een einde gekomen. U kunt uw reis verlengen met extra overnachtingen in San Sebastián of u reist vandaag op eigen gelegenheid weer naar huis.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie de Greenways van Baskenland?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.