8-daagse fietsvakantie Asturië

Asturië, Spanje

  • Fietsen langs de kust van de Costa Verde, 'España Verde'
  • Geniet van zachtglooiende heuvels, prachtige baaien en heerlijke zandstranden
  • Charmante authentieke dorpjes en vissershavens
  • Pak een stukje van de Camino de Santiago, de Camino del Norte, mee
  • Geniet van de lokale keuken en de wijnen
fietsvakantie asturie
fietsvakantie asturie
fietsvakantie asturie
fietsvakantie asturie
fietsvakantie asturie
fietsvakantie asturie
Bekijk alle fotos (6 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele heenreis naar Llanes

U reist naar het “Groene Spanje” en arriveert in Llanes, de geliefde badplaats met de mooiste stranden van de Costa Verde (Asturië).

Dag 2: Fietstocht rondom Llanes

Heeft u fietsen gehuurd dan worden deze 's morgens bij u afgeleverd en afgesteld. Daarna start u met een mooie rondtocht om en nabij Llanes. Meteen een test hoe het staat met uw conditie tijdens enkele korte klimmetjes. Allereerst gaat u in oostelijke richting naar een mooi uitzichtpunt. Daarna volgt u smalle verharde wegen en enkele grindwegen door het binnenland. Onderweg komt u langs diverse authentieke dorpjes en terug naar de kust langs enkele baaien waar het ook lekker is om even te zwemmen.

Dag 3: Llanes - Nueva de Llanes

De route van vandaag gaat over de glooiende groene heuvels om Nueva de Llanes te bereiken en passeert verleidelijke stranden waar u wordt uitgenodigd om even te zwemmen. Neem een pauze in Porrúa om het etnografisch museum te bekijken en maak een paar foto's van de kerk in Niembro. Het marktdorp Posada kent een eeuwenlange traditie en hier kunt u kiezen tussen de standaardroute op de noordelijke variant van de Camino de Santiago ( Camino del Norte ) of de alternatieve route met een steile klim landinwaarts. Beide opties eindigen bij uw volgende accommodatie, gelegen in Nueva de Llanes. Hiervandaan is het slechts 4 km naar het bijzondere strand van Cueva del Mar.

Dag 4: Nueva - Colunga

Fiets langs de kust in westelijke richting op de Camino del Norte en volg de blauw en geel geschilderde schelpen die de eeuwenoude route markeren. Nadat u zich heeft gevestigd in uw hotel in Colunga , is er nog tijd om voor het diner een bezoek te brengen aan het Jurassic Museum. Een goede manier om de eetlust verder te vergroten, want om er te komen, moeten er wel extra fiets- en hoogtemeters gemaakt worden.

Dag 5: Fietsen rondom Colunga

Vandaag maakt u een rustige rondtour in het kustgebied van Colunga. Tijd genoeg om te lunchen in de haven van Lastres (en van de meest verticaal gelegen vissersdorpjes van Asturië). Indien u gisteren niet het Jurassic Museum heeft bezocht, kunt u dit vandaag doen. Hier treedt u letterlijk in de voetsporen van dinosaurussen.

Dag 6: Colunga - Argüero

U fietst naar het prachtige stadscentrum van Villaviciosa. Dit was ooit een belangrijke stopplaats voor pelgrims die naar Santiago gingen, maar tegenwoordig vormt het het hart van de ciderproductie in Asturië. Pauzeer om een tapa te proeven die is gemaakt met 'sidra' en fiets vervolgens door vogelreservaat naar de kleine haven van Tazones. Tazones staat bekend om de vele visrestaurants en het feit dat keizer Karel V in 1517 hier toevallig voor anker ging.

Dag 7: Argüero - Gijón

Uw laatste fietsetappe is iets korter, hoewel deze wel begint met een behoorlijke klim. Terwijl u omhoog klimt door het weelderig groen, bekijkt u het Asturische platteland vanaf een hoogte van ca. 220 meter. En dan fietst u Gijón binnen langs de strandpromenade van San Lorenzo. Niets mooier dan af te sluiten met een diner in een van de lokale restaurant in het gastvrije stadscentrum.

Dag 8: Terugreis of verlenging

Uw fietsvakantie is ten einde. Onze tip: boek nog een of meerdere verlengingsnachten om Gijón of de nabijgelegen hoofdstad van Asturië, Oviedo, en zijn prachtige gotische kathedraal te bezoeken.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Asturië?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.