8-daagse fietsvakantie Ojos Negros

Aragón, Spanje

  • Fiets over de "Groene Weg" van Spanje
  • Van de Sierra de Albaraccín naar de Middellandse Zee
  • Cultureel erfgoed in Teruel, Segorbe en Valencia
  • Natuurparken, Olijfgaarden, Sinaasappelgaarden en rivieren
  • Fietsetappes van ca. 45 km per dag.
Langs het strand bij Valencia spanje
Albarracín Aragón Spanje
Mirador Del Regajo
Teruel Spanje
Algimia - Camino Cid Spanje
Ojos Negros fietsen Spanje
Bekijk alle fotos (10 )

Fietsen over de langste "groene weg" van Spanje!

Deze fietsvakantie leidt u over de Ojos Negros (zwarte ogen), de langste groene weg van Spanje. Ontdek in één reis drie belangrijke provincies van Spanje: Teruel, Castellón en Valencia.

Deze fietstocht neemt u mee naar Teruel uitgeroepen tot Werelderfgoed door UNESCO. U doorkruist zeer gevarieerde landschappen, van de grenzeloze vlaktes van Teruel tot de mythische berg Sierra de Javalambre. U fietst langs de Palancia-rivier, de belangrijkste river van Castellón en u bezoekt de de spectaculaire natuurparken Sierra Espadán en Sierra Calderona. In Valencia wordt u begroet door de Middellandse Zee en het prachtige lagune Albufera natuurpark.

Een zeer gevarieerde fietsvakantie door een prachtig stukje Spanje!

Niveau van de fietsvakantie:
Gemiddeld niveau. U fietst grotendeels over een oude spoorlijn of rustige autoluwe wegen. Het laatste deel gaat over de Via Verde de la Xurra naar Valencia. De dagafstanden variëren van ca. 30 tot ca. 67 km en u overbrugt een hoogteverschil van ca. 1800 meter vanuit de bergen naar de zee.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele heenreis Valencia - Albarracín

U reist op eigen gelegenheid naar Albarracín. Indien gewenst kunt u een transfer bijboeken van Valencia naar Albarracín. In Albarracín wordt u welkom geheten door onze lokale partner en ontvangt u alle details van de fietsvakantie. Albarracín staat bekend als een van de mooiste steden van Spanje: Los Pueblos mas Bonitas de España! Deze ommuurde middeleeuwse stad, ook wel "roze" stad genoemd ligt op ca. 1182 meter hoogte en biedt een prachtig uitzicht over de omgeving en de Rio Guadalaviar.

Dag 2: Albarracín - Teruel (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km
Hoogteverschil ca. 595 m

Na het ontbijt start deze eerste fietsdag met een tocht langs de groene weg Ojos Negros. De route werd in het verleden gebruikt om per trein kolen te vervoeren vanuit het binnenland (Ojos Negros) naar de zee (Sagunto). Onderweg passeert u dorpen zoals Gea de Albarracín en Cella. In Cella kunt u de grootste boorput van Europa bezoeken en de een na grootste van de wereld (vanaf de 12e eeuw). U arriveert in Teruel, de hoofstad van de gelijknamige regio èn de hoofdstad van de Mudéjarkunst. Teruel staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Geniet niet alleen van Teruel's culturele en architectonisch erfgoed zoals Escalinata Neomudéjar Torre del Salvador, Plaza del Tórico, Los Amantes de Teruel, de kathedraal Santa María de Mediavilla, Puente de Piedra en Portal de San Roque maar ontdek ook de lokale keuken waarin de truffel een zeer belangrijke rol speelt.

Dag 3: Teruel - Estación Mora (ca. 46 km)
Afstand ca. 46 km
Hoogteverschil ca. 480 m

U verlaat Teruel richting La Estación Mora. Onderweg passeert u Pista de Fuente Cerrada, een geliefd recreatiegebied. Dan moet er even geklommen worden naar de Puerto de Escandón, een oud mijnbouwstation, om vervolgens de Sierra Javalambre over te steken. De afdaling brengt u naar La Fondica de la Estación waar u even een stukje kunt eten en een rustpauze kunt nemen. Onderweg van Puebla de Valverde via Sarrión en Albentosa komt u over bruggen, viaducten en fietst door tunnels. Het landschap wordt gedomineerd door de typische Kerme Eiken. Dit is ook het gebied waar de grootste productie van zwarte truffel ter wereld plaats vindt. U overnacht in la Estación Mora. Doordat dit gebied een lage lichtdichtheid kent, kunt u optimaal genieten van de sterrenhemel (bij onbewolkt weer).

Dag 4: Estación Mora - Segorbe (ca. 67 km)
Afstand ca. 67 km
Hoogteverschil ca. 295 m

U gaat op weg naar Segorbe, een stad met een stadscentrum dat uitgeroepen is tot Cultureel Erfgoed. De route die u vandaag fietst gaat grotendeels bergafwaarts. Aan het einde van de tunnel van Albentosa ligt een indrukwekkend viaduct, het hoogste punt van de "groene weg". Bij El Palancar komt u in de provincie Castellón. U komt door charmante dorpjes zoals Barracas, Caudiel, Jérica en Navajas. Vanuit het uitzichtspunt bij Ragudo kunt u genieten van een ongelooflijk mooi uitzicht op de natuurparken Sierra Calderona en Sierra Espadán. Voorbij Jérica keert u terug naar de groene weg en steekt u het stuwmeer Regajo over naar Navajas. U verlaat Navajas en doorkruist het Natuurpark Sierra Calderona richting Segorbe. Deze stad biedt een indrukwekkend architectonisch erfgoed. 's Middags heeft u tijd om de stad per voet te ontdekken.

Dag 5: Segorbe - Canet/Pt. Sagunto (ca. 44 km)
Afstand ca. 44 km
Hoogteverschil ca. 180 m

Van Segorbe naar Canet gaat de tocht door dorpen in het binnenland zoals Algimia de Alfara, Torres-Torres, Los Valles. U wordt omgeven door velden met sinaasappelbomen en het Natuurpark Sierra Calderona. In Kanet D`Enberenguer wordt u verwelkomd door de Middellandse Zee. Geniet van de prachtige promenade en het strand van Canet, een van de mooiste stranden van Spanje. Een aanrader is een bezoek aan de vuurtoren (ca. 30 meter hoog), het Saavedra-paleis (uit de 19e eeuw) en de Sint-Pieterskerk (uit de 18e eeuw).

Dag 6: Canet/Pt. Sagunto - Valencia (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km
Hoogteverschil ca. 160 m

Via de Vía Churra en de Vía Augusta rijdt u langs de Middellandse Zee en door het hart van de Valenciaanse moestuin. Dan bereikt u Valencia, de geboorteplaats van Joaquín Sorolla en Blasco Ibáñez. Valencia is een prachtige combinatie van verleden en heden. Enerzijds is er het indrukwekkende UNESCO werelderfgoed met architectonische en historische gebouwen zoals de kathedraal, het Tribunal de las Aguas, la Lonja, Torre de los Serranos, Plaza de Toros de Valencia en Mercado Centraal. Anderzijds wordt het heden weerspiegelt in La Ciudad de las Artes y las Ciencias, een architectonisch en cultureel complex ontworpen door Santiago Calatrava en Félix Candela. Een ander karakteristiek element van Valencia dat van groot belang is, is de Turia rivierbedding, de long van Valencia.

Dag 7: Valencia - Albufera - Valencia (ca. 31 km)
Afstand ca. 31 km
Hoogteverschil ca. 80 m

Deze dag staat in het teken van het Albufera Natuurpark met ca. 223 km aan rijstvelden, bossen en bekend om de prachtige zonsondergangen. Een ongelooflijke plek die uitnodigt tot een wandeling door de El Saler-weide waar u vele inheemse diersoorten kunt observeren. Vergeet niet het vissersdorp El Palmar te bezoeken met zijn typisch Valenciaanse hutjes en proef hier het traditionele gerecht "All i Pebre". Na een onvergetelijke dag keert u terug naar Valencia.

Dag 8: Valencia - individuele terugreis of verlenging

Het einde van een zeer gevarieerde fietsvakantie is aangebroken. U keert op eigen gelegenheid huiswaarts of u verlengt uw verblijf in Valencia.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Ojos Negros?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.