8-daagse fietsvakantie Jerez naar Cadiz

Andalusië, Spanje

  • Ontdek de witte dorpen aan de Costa de la Luz
  • Fietsen door klassiek Spanje met flamencodansers en sherry
  • Bezoek aan de historische steden Jerez en Cádiz
  • Heerlijke mix van de kust, glooiende heuvels en oude Romeinse wegen
  • Paradijs voor vogelspotters met ooievaars, ijsvogels en steltlopers
Andalusie - Spanje - cordoba
Andalusie - Spanje - bloempotten aan muur
Andalusie - Spanje - fietser
Andalusie - Spanje - kustplaatsje
Andalusie - Spanje - grensplaatsje
Andalusië onverharde weg
Bekijk alle fotos (7 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Jerez de la Frontera

Aankomst in uw comfortabele hotel in het centrum van Jerez. Bent u op tijd, maak dan voor het diner (niet inbegrepen) nog een wandeling door het historische centrum.

Dag 2: Jerez - Arcos de la Frontera (ca. 49 km)
Afstand ca. 49 km

Als u Jerez verlaat volgt u een mooie route over rustige landwegen en grindpaden langs de rivier Guadalate en langs wijngaarden, oude nederzettingen en dorpjes vol met mooie pastelkleurige huizen. Waarom niet even een stop maken om de lokale witte wijnen van Tierra Blanca te proberen? Aan het einde van de dag moet u nog een steile helling beklimmen om het historische centrum van Arcos de la Frontera te bereiken, dat letterlijk lijkt te balanceren op de rand van de rotsen. Neem de tijd om door de smalle straatjes van Arcos te wandelen, daarbij genietend van de prachtige avondlucht van Andalusië en een stralende diepblauwe schemering.

Dag 3: Arcos de la Frontera en omgeving (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

U heeft de keuze uit een korte of langere tocht. De lange fietstocht van ca. 54 km leidt u rond het Stuwmeer van Bornos met de witte dorpen Villamartin en Bornos. De korte route van ca. 20 km leidt u rondom het Arcos stuwmeer. Arcos zelf is zeker een bezoek waard. Het was een van de belangrijkste grenssteden (vandaar de toevoeging “de la frontera”) tijdens de Reconquista. Volg de oude Arabische muren, wandel langs het indrukwekkende Castillo de los Duques, terwijl u zich een weg baant naar de Iglesia de San Agustin met zijn fantastische uitkijkpunt over de rivier en de zeer vruchtbare vallei met sinaasappel-, amandel- en olijfbomen. Neem ook de tijd om het unieke miniatuurkunstmuseum te bezoeken en voor een lunch in een van de vele restaurants.

Dag 4: Arcos - Medina Sidonia (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Een slingerende weg door sinaasappel- en amandelboomgaarden brengt u naar de stad Junta de los Rios, waar twee rivieren samenkomen: de Guadalete en de Rio Majaceite. Via San Jose del Valle, dat dateert uit de Romeinse tijd, en het indrukwekkende El Tempul, kunt u kiezen voor de kortere route over onverharde wegen (ca. 48 km) langs het Moorse Gigonza kasteel, of de meer uitdagende langere route van bijna 60 km, langs rustige maar bochtige en geasfalteerde wegen door uitgestrekte landerijen. Beide routes komen samen in Paterna de Rivera dat beroemd is om zijn geneeskrachtige water. Daarna wacht u een steile klim van 230 m naar uw hotel in Medina Sidonia. Verken dit juweeltje met zijn grote plein, de middeleeuwse Moorse architectuur, de smalle straatjes en het uitzicht op de Baai van Cadiz.

Dag 5: Medina Sidonia - Vejer de la Frontera (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Vandaag wederom de keuze voor een korte of lange route. De korte route gaat over een rustige weg door landerijen en bossen met steeneiken. Zo komt u van Medina naar Naveros. Een mooie groene weg doorkruist vervolgens het adembenemende landschap met onweerstaanbare uitzichten op donkergroene weiden die versmelten met de Sierra de Cádiz (kijk uit voor aasgieren en havik arenden) voordat u uiteindelijk het meest pittoreske dorp van de drie witte grensdorpen bereikt: Vejer de la Frontera. Uw hotel is een oud klooster uit de 17e eeuw, gunstig gelegen in het centrum van de stad.
Korte route is ca. 37 km en de lange route is ca. 70 km.

Dag 6: Vejer de la Frontera en omgeving (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Het is voldoende om gewoon door het doolhof van straten te dwalen dat Vejer de la Frontera vormt, om te begrijpen waarom het is uitgeroepen tot een historische plek. Ontdek de Romeinse muren, de Visigotische hermitage en het kasteel in het hoogste gedeelte van de oude stad, een combinatie van zowel Moorse als christelijke architectuur. Lunch in een van de vele cafés en restaurants of loop naar het hoogste punt met panoramische vergezichten en picknick naast de liefdevol gerestaureerde windmolens van San Miguel. Voor wie 's morgens wil fietsen, is er een interessante route over onverharde wegen door een heel ander landschap. Eerst langs de rivier de Barbate, dan over uitgestrekte rijstvelden naar het vissersdorpje Zahara de los Atunes om bijvoorbeeld de lokale tonijn te proeven tijdens de lunch. Uiteindelijk gaat u bergopwaarts door het natuurreservaat Parque Natural de la Breña y Marismas del Barbate.
Afstand korte route: ca. 23 km en afstand lange route: ca. 59 km.

Dag 7: Vejer de la Frontera - Conil - Cádiz (ca. 30 km)
Afstand ca. 30 km

U gaat vandaag richting de kust, met wederom een keuze uit een langere (ca. 34 km) of een kortere (ca. 23 km) route. Beide eindigen in het charmante kustplaatsje Conil de la Frontera. De langere route gaat naar het oosten, langs de stad Barbate en het mooie surfdorp El Palmar. Als u de kortere route neemt, heeft u meer tijd om langs de witgekalkte huizen van Conil de la Frontera te dwalen, voordat de transfer (vertrek vanuit Concil om ca. 14.00 uur) volgt naar het centrum van Cádiz: een heel oud en magisch vestingstadje.

Dag 8: Cádiz - individuele thuisreis of verlenging

Tijd om afscheid te nemen van dit prachtige stukje Andalusië. Na het ontbijt volgt de thuisreis in eigen regie. Natuurlijk is het mogelijk nog een nachtje te verlengen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Jerez naar Cadiz?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid