fietsvakantie portugeze kust

8-daagse Fietsvakantie langs de Portugese kust

Porto, Portugal

  • Bezoek de mooiste monumenten van Porto
  • Proef de lekkerste lokale visgerechten
  • Fietsen langs de Atlantische Oceaan
  • Goed geasfalteerde fietspaden
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
fietsvakantie portugeze kust
fietsvakantie portugeze kust
fietsvakantie portugeze kust
Fietsvakantie langs de Portugese kust
Bekijk alle fotos (4)

De nieuwe 8-daagse fietsvakantie langs de Portugese Kust brengt u naar de mooiste plekjes van Portugal. De fietstocht vertrekt in Spanje en vanaf daar fietst u in zuidelijke richting langs de Portugese kust. Proef de overheerlijke lokale vis specialiteiten. Ontmoet de vriendelijkste vissers en hun vrouwen die je een warm welkom zullen heten in de vissersdorpjes. Of maak een wandeling over de vismarkten en zie hoe de vissers aan het werk zijn.

Bezoek Porto, een van Europa’s mooiste steden. Maak kennis met echte Portugese Port, de drank en de bijbehorende dimensie van het land. Dans op zoutpannen en breng mooie zoutkristallen mee als souvenir. Proef, ruik en ontmoet de prachtige monumenten wanneer u lekker door deze overweldigende stad fietst.

Dag 1: Aankomst Baiona

Vanaf de luchthaven van Porto vertrekt u naar het beginpunt in Baiona (Spanje). Dit is een charmante en levendige stad, waar een standaard maaltijd bestaat uit vis dat rechtstreeks uit de zee komt. Vergeet het niet om hier een wandeling te maken om het Harbour of het Monterreal Fort.

Dag 2: Baiona – Caminha

Afstand 40 km.
Op dag 2 fietst u de eerste helft van de dag via de kustlijn van Spanje langs de bergen Sierra de la Grova en de Sierra d Argalo. Daarna gaat u per ferry naar Portugal. U vaart over de rivier Minho en komt aan in Caminha. In deze mooi stad staan prachtige huizen uit de Romeinse tijd.

Dag 3: Caminha – Viana do Castelo

Afstand 30 km.
Vandaag vertrekt u in zuidelijke richting over goed geasfalteerde fietspaden. U fietst tussen de kust en uitgestrekte velden naar Viana do Castelo. Hier zult u aan het einde van de dag aankomen. Viana do Castelo ligt aan de riviermonding van de rivier Lima. Deze stad heeft goede uitgaansmogelijkheden.

Dag 4: Viana do Castelo – Vila do Conde

Afstand 50 km.
Op dag 4 fietst u nog zuidelijker door de wijngaarden, langs de beschermde natuurgebieden en de kust. Maak een praatje met de vissers en hun vrouwen. Dit zijn hele vriendelijke en warme mensen en blij met iedereen die even langs komt. Het centrum wordt gedomineerd door elegante landhuizen en kleine statige huizen. In het centrum kunt u lekker genieten van een sardine of andere vismaaltijden.

Dag 5: Vila do Conde – Porto

Afstand 34 km.
vandaag maakt u een fietstocht van 34 kilometer naar Porto. U start weer langs de kust en uiteindelijk komt u uit bij de rivier Douro. Via deze rivier fietst u richting een van Europa’s mooiste steden, Porto. Porto is een werelderfgoed stad. Een prachtige stad met meer dan 150 monumenten. Breng een bezoekje aan de Eiffel Bridge. Een echte aanrader is de Casa da Música gehoorzaal. Dit gebouw is ontwerpen door Rem Koolhaas, een Nederlandse architect.

Dag 6: Porto – Furadouro

Afstand 42 km.
Deze ochtend gaat u van de drukte van de grote stad naar de rust en stilte van de Atlantische Oceaan. Vandaag maakt u weer een heerlijke fietstocht langs de kust en door de dennenbossen. De dag eindigt in Furadouro, een gastvrije stad met heerlijke lokale vismaaltijden.

Dag 7: Furadouro – Mira

Afstand 55 km.
Tijdens de laatste fase van uw fietsvakantie mag u niet vergeten om een bezoekje te brengen aan de kleine stad Aveiro. Als u geluk heeft ziet u in het pittoreske centrum van Aveiro de kleurrijke houten boten. Deze boten werden vroeger gebruikt voor het verzamelen van zeewier. Op deze laatst tocht van ca. 55 km fietst u via duinen van São Jacinto naar Mira. Mira is een klein vissersdorpje waar ze mooie, kleurrijk gestreepte huizen hebben.

Dag 8: Vertrek Mira

Vandaag zult u helaas dit prachtige land gaan verlaten. Vanaf Mira vertrekt u weer naar de luchthaven van Porto om vanaf daar weer naar huis te vliegen.