8-daagse fietsvakantie langs de Portugese kust

Porto, Portugal

  • Combinatie van het Spaanse Galicië met de Portugese Costa Verde
  • Bezoek de mooiste monumenten van Porto
  • Proef de lekkerste lokale visgerechten
  • Fietsen langs de Atlantische Oceaan
  • Goed geasfalteerde fietspaden
fietsvakantie portugeze kust
fietsvakantie portugeze kust
fietsvakantie portugeze kust
Fietsvakantie langs de Portugese kust
Bekijk alle fotos (4 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst Porto - Baiona

Vanaf de luchthaven van Porto volgt de transfer naar uw beginpunt van de fietstour in Baiona (Spanje). Dit is een charmante en levendige havenstad. Maak een wandeling door de haven of het Monterreal Fort, beroemd om de Principe toren. Sluit de dag af met een heerlijke vismaaltijd die supervers opgediend wordt.

Dag 2: Baiona – Caminha (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Deze 2e dag begint uw fietstour echt. U fietst langs de Atlantische kustlijn van Spanje langs de voet van de bergketens Sierra de la Grova en Sierra de Argalo. Per ferry steekt u de rivier Minho over om de Portugese stad Caminha te bereiken. U kunt er ook voor kiezen om een stukje de rivier op te fietsen en dan over de brug Vila Nova de Cerveira naar Caminha te gaan. Het Portugese Caminha staat bekend om haar mooie, statige huizen die zelfs dateren uit de Romeinse tijd.

Dag 3: Caminha – Viana do Castelo (ca. 30 km)
Afstand ca. 30 km

Over goed geasfalteerde fietspaden vertrekt u in zuidelijke richting naar Viana do Castelo. Aan de ene kant ligt de zee aan de andere liggen uitgestrekte velden en het geluid van de zeemeeuwen begeleidt u naar Viana do Castelo. Viana do Castelo ligt aan de riviermonding van de rivier Lima. Het is een echte studentenstad met vele uitgaansmogelijkheden. De historie van de stad gaat terug tot aan de Romeinse tijd. Tijdens de grote ontdekkingsreizen in de 16e eeuw werden in Viana de schepen bevoorraad. Zo onstonden er talloze statige koopmanshuizen die tegenwoordig het beeld van de stad nog bepalen.

Dag 4: Viana do Castelo – Vila do Conde (ca. 54 km)
Afstand ca. 54 km

U stapt weer op de pedalen en gaat zuidwaarts, door de wijngaarden en het beschermde natuurgebied van de kust van Esposende. Probeer onderweg een praatje te maken met de lokale vissers en hun vrouwen. Ze hebben altijd een vriendelijk woord voor de voorbijgangers. Het centrum van Vila do Conde wordt gedomineerd door elegante landhuizen en kleine statige huizen. In het centrum kunt u lekker genieten van verse sardines of een andere vismaaltijd.

Dag 5: Vila do Conde – Porto (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

Porto lonkt dus snel op de fiets! U start weer langs de kust om uit komen bij de rivier Douro. Via deze rivier fietst u richting een van Europa’s mooiste steden, Porto. Porto is een werelderfgoed stad. Een prachtige stad met meer dan 150 monumenten. Breng een bezoekje aan de Eiffel Bridge. Een echte aanrader is de Casa da Música gehoorzaal. Dit gebouw is ontwerpen door Rem Koolhaas, de bekende Nederlandse architect. U zult ogen en oren tekort komen in deze heerlijke stad.

Dag 6: Porto – Furadouro (ca. 42 km)
Afstand ca. 42 km

Deze ochtend gaat u van de drukte van de grote stad naar de rust en stilte van de Atlantische Oceaan. Vandaag maakt u weer een heerlijke fietstocht langs de kust en gedeeltelijk door de dennenbossen. De dag eindigt in Furadouro, een gastvrije stad die bekend staat om haar uitstekende lokale visgerechten.

Dag 7: Furadouro – Mira (ca. 58 km)
Afstand ca. 58 km

Tijdens de laatste etappe van uw fietsvakantie moet u niet vergeten om een bezoekje te brengen aan de kleine stad Aveiro. Als u geluk heeft ziet u in het pittoreske centrum van Aveiro de kleurrijke houten boten. Deze boten werden vroeger gebruikt voor het verzamelen van zeewier. Bezoek ook de zoutpannen en neem een voetbadje in een van de pannen. Tijdens deze laatste fietsdag komt u ook door het beschermde natuurgebied van de São Jacinto duinen. Uw eindbestemming is het pittoreske Mira. Mira is een klein vissersdorpje met mooie, kleurrijk gestreepte huizen en gezellige kleine winkeltjes. Portugal op z'n mooist!

Dag 8: Vertrek Mira of verlenging

Helaas is uw fietsvakantie ten einde en gaat u dit heerlijke en authentieke stukje Portugal verlaten. Vanaf Mira vertrekt u weer naar de luchthaven van Porto om vanaf daar weer naar huis te vliegen. Natuurlijk is het ook mogelijk uw verblijf te verlengen. Vraag onze fietsspecialisten naar de mogelijkheden.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie langs de Portugese kust?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie langs de Portugese kust.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 10.0
Locatie/gebied: 10.0
Hotels: 9.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.0
Route: 10.0
Dag-tot-dagprogramma: 10.0
Bezienswaardigheden: 10.0
Reisbescheiden: 9.0
10
Bijzonder mooie fietsroute
Jong (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2019
Wij waren aangenaam verrast door het veelzijdige kustlandschap: mooie rotskusten, dennenbossen, zandstranden, kiezelstranden, afgewisseld door pittoreske vissersdorpjes met heerlijke visrestaurantjes. Wij beleefden dit allemaal vanaf vaak mooie houten vlonder fietspaden. Overigens bestond de fietsroute voor 90% uit fietspaden, hetgeen heel veilig was.
Lees meer