8-daagse fietsvakantie Porto - Santiago de Compostella

Porto, Portugal

  • Fiets de "Camino Portugués" van Porto naar Santiago
  • Langs de Portugese en Spaanse kust
  • Steden als Porto, Esposende en Santiago de Compostella
  • De warmwaterbronnen van Caldas de Reis
  • De Rías Baixas, zee inhammen en witte wijn
Naar Santiago Pelgrimsroute Spanje
4: Caminha - Baiona Portugal Camino Norte
Dag 3 tussen Esposende en Caminha Portugal
Onderweg dag 3 Portugal Camino Norte
Camino do Norte Spanje laatste stuk
Santiago de Compostella kathedraal Spanje
Bekijk alle fotos (10 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Porto

U reist op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Porto. Dan is er een transfer naar uw starthotel. Neem vooral een vroege vlucht zodat u nog de tijd heeft om Porto te verkennen. Porto is erkend als UNESCO Werelderfgoedstad en ontdek een deel van dit erfgoed tijdens een stadswandeling. Bekende locaties zijn bijvoorbeeld de boekhandel die inspiratie bood voor de Harry Potter boeken van J.K. Rowling, de prachtige effectenbeurs, de blauw met witte tegels die op bijna elke hoek van de straat te zien zijn en nog veel meer.

Dag 2: Porto - Esposende (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

U begint de fietstocht naar Esposende vanuit de shop van onze lokale partner, gelegen in “Invicta”, de geuzennaam voor de stad Porto. Esposende is een bekende badplaats ten noorden van Porto. Onderweg maakt u kennis met verschillende landschappen aan zee evenals kleine "Portugese rivièra's". U zult diverse vissersplaatsjes doorkruisen waar u getuige bent van de oude vistradities en natuurlijk ook kunt proeven van de lokale gerechten. In Vila do Conde zult u begrijpen waarom de kuststeden zo belangrijk waren ten tijde van de gouden periode van de Portugese ontdekkingsreizen.

Dag 3: Esposende - Caminha (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

U bereikt Viana do Castelo, nog zo'n havenstad die heel belangrijk was gedurende de periode van de ontdekkingsreizen. Tijdens de 14e en 15e eeuw werden in deze stad schepen gebouwd, die vertrokken naar Brazilië, India, Afrika en andere voormalige Portugese koloniën. Uw eindbestemming is Caminha. Deze stad aan de zuidoever van de grensrivier Rio Minho maakt met de rivierdelta deel uit van een ongelooflijk boeiend landschap. Ooit was het het toneel van de gevechten tussen Portugal en Spanje maar tegenwoordig zijn de buurlanden goede vrienden. In Caminha vindt u vele bezienswaardigheden en de omgeving staat bekend om zijn natuurlijke en groene erfgoed zoals de watervallen, de stranden en het stroomgebied van de Minho.

Dag 4: Caminha - Baiona (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

U wisselt de Portugese kust in voor de Spaanse kust. U steekt de Minho per veerboot over en stapt aan wal op Spaans grondgebied. Het einde van de fietstocht vandaag is Baiona, gelegen in de gemeente Pontevedra en in de regio Galicië. Verdwaal in het oude stadscentrum van Baiona. Gesticht door de Romeinen, bleef de stad tijdens de middeleeuwen groeien onder invloed van de katholieke kerk. In de 16de eeuw werd Baiona overvallen door Britse schepen. De grote zeerover, ontdekkingsreiziger, zeeheld en politicus Francis Drake zag hier commerciële kansen en probeerde dit gebied te veroveren om er een handelsstad te vestigen.

Dag 5: Baiona - Pontevedra (ca. 64 km)
Afstand ca. 64 km

Las Rias Baixas, dat is de kuststreek waar u vandaag doorheen fietst richting Pontevedra. Deze kuststreek, ook wel tropisch Galicië genoemd, kent diepe zee inhammen en rustige wateren. Hier ligt ook een van de 4 geclassificeerde wijnregio's van Galicië waar de albarinho druif wordt verbouwd waar heerlijk witte wijnen van gemaakt worden. En ook niet te versmaden: de stad Arcade en de beroemde oesters. Tijdens de eerste week van april is er een festival gewijd aan de traditionele keuken, de "Fiesta de la Ostra". De stad is dan overvol met toeristen en pelgrims die dit festival willen meebeleven. In deze kuststreek vindt u ook vele monumenten en bezienswaardigheden die getuigen van de nabijheid van Santiago, zoals de kerk van Santiago in Arcade en de oude wegen en paden die u naar dit bedevaartsoord leiden.

Dag 6: Pontevedra - Caldas de Reis (ca. 26 km)
Afstand ca. 26 km

Voordat u op weg gaat naar Caldas de Reis moet u eerst even Pontevedra beter bekijken. Het is de hoofdstad van Rías Baixas en biedt vele bezienswaardigheden zoals de kerk van Peregrina. Nadat u door deze gedeeltelijk autovrije stad heeft gereden voert de route u naar Caldas de Reis. De naam “Caldas de Reis” is verbonden aan de geboorteplaats van de voormalige koning Alfonso VII. Volgens de historische archieven vindt Caldas de Reis zijn oorsprong in een pre-Romeinse gemeenschap die leefde van de warmwaterbronnen in dit gebied. Waar eerst de Romeinen de warmwaterbronnen gebruikten waren het later de pelgrims die over de Camino Portugués naar Santiago liepen want zelfs in de middeleeuwen maakte het al deel uit van de pelgrimsroute. Tegenwoordig is Caldas de Reis ook een toeristische trekpleister voor mensen die op zoek zijn naar gezonde behandelingen van verschillende ziekten.

Dag 7: Caldas de Reis - Santiago de Compostella (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Nog een klein stukje fietsen en u bent er: Santiago de Compostella, uw eindbestemming van deze fietsvakantie en één van de belangrijkste religieuze bedevaartsoorten van West-Europa. Net als Rome en Jeruzalem presenteert de stad Santiago de Compostella zich aan u als een uniek religieus baken voor toeristen, die in deze fietsvakantie een daad van geloof en innerlijke vervulling zullen vinden. U arriveert op het Plaza del Obradoiro, waar u de majestueuze barokke kathedraal kunt bezichtigen, waar ook het graf van de apostel Jacobus zich bevindt.

Dag 8: Individuele thuisreis of verlenging

Het einde van uw fietsvakantie naar Santiago de Compostela langs de Portugese en Spaanse kust. Transfer naar de luchthaven voor uw individuele thuisreis. Natuurlijk is het mogelijk uw verblijf te verlengen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Porto - Santiago de Compostella?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid