8-daagse fietsvakantie Porto - Lissabon

Porto, Portugal

  • Porto en Lissabon in één fietsvakantie!
  • Duinen, stranden, de Atlantische kust
  • Aveiro, Figueira da Foz, Nazaré en Óbidos
  • Natuurreservaten, rivieren en ongekende flora en fauna
  • Dagetappes van ca. 42 tot 65 km
Figueira da Foz Atlantische kust Portugal
Furadouro Portugal Atlantische kust
Fietsers in Furadouro Portugal
Aveiro Portugal Atlantische kust
Figueira da Foz Portugal
Praca do Comercio Lissabon Portugal
Bekijk alle fotos (9 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Porto

Bij aankomst op de luchthaven van Porto wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht in het centrum van Porto vanwaar u de stad kunt verkennen. Haal uw fiets op en rijdt naar de rivieroever en de middeleeuwse wijk Ribeira. Porto is bijgeschreven op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is een waar historisch juweel met meer dan 150 erkende monumenten. Fiets relaxed langs de rivieroever, langs de beroemde Eiffel-brug en steek de Douro over naar de Port wijnhuisjes op de heuvels van de zuidelijke oever. Voor de avond bevelen we een diner aan in één van de voortreffelijke restaurants waar Porto bekend om staat.

Dag 2: Porto - Furadouro (ca. 42 km)
Afstand ca. 42 km
Hoogteverschil ca. 25 m

Verlaat de drukte van de stad en ga naar de rust en de stilte van de Atlantische kust. Fiets door de vele kleine dorpjes genesteld langs de kust, van tijd tot tijd afgewisseld door dennenbossen. De dag eindigt in Furadouro, een gastvrije stad die bekend staat om zijn heerlijke visgerechten. Eet smakelijk!

Dag 3: Furadouro - Aveiro (ca. 41 km)
Afstand ca. 41 km
Hoogteverschil ca. 30 m

Uw fietsroute voor vandaag is een aangename tocht door het beschermde natuurgebied van de São Jacinto duinen. Dan arriveert u in Aveiro, het Venetië van Portugal. Neem de tijd voor een tochtje op een Moliceiro. Deze in heldere kleuren geschilderde houten boten worden gebruikt voor het oogsten van het zeewier in de kanalen. Vergeet niet om de zoutpannen te bezoeken en geniet van de zuiverende eigenschappen van zeezout, als u uw voeten laat weken in de kleine voetenbaden.

Dag 4: Aveiro - Figueira da Foz (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km
Hoogteverschil ca. 64 m

U fietst van het betoverende Aveiro naar Figuera de Foz. De route voert langs een kanaal en door groene velden naar Mira. Hier wordt u als het ware verblind door het gouden effect van de zon op de contrasterende kleuren van het landschap: het zand, de zee en de vegetatie. Bezoek het vissersdorp Preia de Mira met de typisch gekleurde houten huizen, de palheiros. Trakteer uzelf op een visschotel, een specialiteit waar Mira beroemd om is. Vanaf Mira volgt de transfer naar Figueira da Foz.

Dag 5: Figueira da Foz - Nazeré (ca. 82 km)
Afstand ca. 82 km
Hoogteverschil ca. 125 m

De ochtend start met een transfer om 9.00 uur naar het startpunt van de route. Deze route voert u langs de Portugese zilveren kust en door de Pinhal de Leira. Dit grote dennenbos werd in de 15e eeuw speciaal aangelegd om hout te leveren voor de karvelen, de schepen die de ontdekkingsreizigers over de wereldzeeën brachten. De etappe wordt vervolgd over een fietspad langs de Estrada Atlántica door São Pedro de Moel naar Nazaré. Het strand, vooral beroemd en zeer geliefd bij surfers door de enorme golven van de Atlantische Oceaan, wordt omzoomd door in het noorden steile rotsen en in het zuiden een kleine waterstroom. Probeer te vissen vanaf de rotsen bij de vuurtoren waar de kliffen een sterke aantrekkingskracht uitoefenen op diverse vissoorten zoals zeebaars en brasem.
Wanneer u deze dagafstand te lang vind kunt u eventueel ook overnachten in Sao Pedro de Moel, hierdoor wordt de dagafstand vandaag iets korter en voor de volgende dag iets langer (dag 5 wordt ca. 65 km en dag 6 wordt ca. 70 km)

Dag 6: Nazaré - Óbidos (ca. 48 km)
Afstand ca. 48 km
Hoogteverschil ca. 153 m

Vandaag staan 2 plaatsen op het programma die erg geliefd zijn bij vele bezoekers van Portugal: Nazaré en Óbidos. Nazaré is misschien wel de bekendste vissersplaats van Portugal. Op het mooie strand rijgen de ranke, vrolijk gekleurde houten vissersboten zich aaneen. Met hun hoge gebogen boeg, doen ze denken aan de Fenicische boten die in vroegere tijden deze streken bezochten. De atmosfeer van Nazaré ademt vervlogen tijden, tevredenheid en oude tradities waardoor het een bijzondere plaats is om te bezoeken. Een andere unieke traditie zijn de zevenlaagse rokken die de vrouwen hier nog steeds dragen, gecombineerd met houten klompen en overwegend de zwarte hoofddoeken. De top van een hoge klif met geweldig uitzicht over het strand en de zee, markeert een klein dorp de geboorteplaats van Nazaré en vertelt de legende van een ridder die gered wordt door de Maagd Maria. Bij Nazaré ontstaan de hoogste golven van Europa, geen wonder dat het daardoor zeer populair is bij de surfers. Óbidos, uw eindbestemming voor vandaag, is een charmant klein vestingstadje dat doet denken aan een middeleeuwse filmset. De stad is zorgvuldig bewaard gebleven en de bewoners zijn trots op de bouwstijl van vervlogen tijden, de kronkelende straatjes en de witgekalkte huizen met ramen en terrasjes vol met bloemen. De muren van de zuidelijke poort, die als hoofdingang fungeert, zijn indrukwekkend en bedekt met 18e eeuwse blauwe tegels.

Dag 7: Óbidos - Lissabon

Na de uitcheck in Óbidos en het inleveren van uw fietsen volgt de transfer naar uw hotel in Lissabon. U heeft dan de hele dag de tijd deze prachtige stad te verkennen. Begin met 2 imponerende monumenten die dicht bij elkaar liggen aan de oever van de Taag: de Belem-toren en het Jeronimus-klooster. Beide staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Alfama is de oudste wijk van Lissabon en mag u niet missen. Verspreid over de zuidoostelijke hellingen van de stad, bekroond met het kasteel São Jorge, bestaat de pittoreske wijk uit een doolhof van smalle staatjes, kronkelende steegjes en steile trappen. Barro Alto, een pittoreske arbeiderswijk uit de 16e eeuw, is van oudsher een trefpunt van artiesten en schrijvers. Gedurende de dag zijn de straten rustig maar tijdens de avond en nacht bruist het nachtleven. Achter de kleurrijke en met graffiti bedekte gevels vindt u een variëteit aan traditionele en internationale restaurants, met toeristen volgepakte Fado-huizen, en een veelheid aan barretjes en winkels die tot laat in de nacht openblijven.

Dag 8: Individuele terugreis

Het is tijd om afscheid te nemen. Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Lissabon. Natuurlijk kunt u uw verblijf verlengen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Porto - Lissabon?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Porto - Lissabon.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.2
Locatie/gebied: 7.0
Hotels: 8.2
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 7.8
Route: 7.2
Dag-tot-dagprogramma: 7.3
Bezienswaardigheden: 7.7
Reisbescheiden: 6.6
7.0
In Portugal was het prima verzorgd
Jong (echt)paar
Op vakantie in September 2023
De 2e fietsdag was geen mooie route, de fietstocht was langs een provinciale weg. Wat erg gevaarlijk is.
7.0
Badplaatsen bezoeken met de fiets
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
Wisselend. Mooie badplaatsen, natuurschoon matig behalve laatste dag. Teveel langs autowegen Goede hotels, logistiek goed geregeld. Te grote wisseling fysieke inspanning per dag. Matige informatie bij aankomst start in Porto
5.0
Verzorging goed navigatie zeer matig.
Met vrienden
Op vakantie in Juni 2023
Hotels prima. Tocht 3 dagen mooi andere 2 zeker niet. De bos paden waren slecht losse stenen. Zou mooi zijn als je ook een papieren beschrijving zou krijgen gps viel vaak uit. Fietsen waren perfect. Organisatie ook prima.
Lees meer
9.0
heel goed verzorgd.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2023
Transfers van en naar luchthaven stipt op tijd. Keurige chauffeurs. Hotels **** waren goed en schoon, goede centrale ligging. E-bikes waren voorzien van GPS, fietstas, reparatiemateriaal, veiligheidshesjes, fietshelm en noodtelefoon. 4 van de 5 Fietsroutes waren prachtig.
8.0
Prima, problemen goed en snel opgelost.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Mei 2023
Heerlijk! Prima hotels en aardig personeel. Altijd bereid je te helpen.
Lees meer