8-daagse fietsvakantie Poolse Oostzee

West-Pommeren, Polen

  • Fietsen langs de Poolse Oostzeekust
  • Stranden, duinen en kustmeren
  • Wolin en Slowinski Nationaal Park
  • Kastelen kerken en authentieke dorpjes
  • Gdansk inclusief stadsbezoek
Oostzee Polen
Oostzee Polen
Oostzee Polen
Oostzee Polen
Oostzee Polen
Oostzee Polen
Bekijk alle fotos (13 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele heenreis Swinoujscie/Swinemünde

U reist op eigen gelegenheid naar de eerste accommodatie in Swinoujscie/Swinemünde. Ons advies: kom op tijd, want het is de moeite waard om deze uniek gelegen stad, aan de monding van de Oder, te bekijken. Aanbevolen bezienswaardigheden zijn onder meer de strandpromenade, het historische stadhuis en de hoogste vuurtoren aan de Oostzee.

Dag 3: Pobierowo/Poberow - Kolobrzeg/Kolberg (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Vandaag fietst u langs de Oostzee naar de grootste badplaats aan de Poolse kust, de mooie havenstad Kolobrzeg/Kolberg. Vergeet uw zwemspullen niet, op vele mooie plekken is er gelegenheid om een duik te nemen. Niet te missen!

Dag 2: Swinoujscie/Swinemünde - Pobierowo/Poberow. (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Na het ontbijt, om ca. 9.00 uur wordt u bij de receptie ontvangen door de vertegenwoordiger van onze lokale partner, die u de huurfietsen overhandigd indien gereserveerd. Daarna start uw eerste fietsetappe. Deze leidt u langs de kust via Miedzyzdroje/Misdroy en gedeeltelijk door het Wolin National Park. U kunt de route van vandaag inkorten van ca. 68 km naar 50 km. Overnachting in de omgeving van Pobierowo/Poberow.

Dag 4: Kolobrzeg/Kolberg - Darlowo/Rügenwalde (ca. 75 km)
Afstand ca. 75 km

In de ochtend verlaat u Kolberg. De fietsroute loopt door een natuurgebied, waarbij u kleine toeristische en pittoreske dorpjes doorkruist. Uw bestemming voor vandaag is Darlowo. Een bezoek waard zijn hier Kasteel Rügenwalde, de Marienkirche (St. Mariakerk) en het barokke stijl gebouwde stadhuis.

Dag 5: Darlowo/Rügenwalde - Ustka/Stolpmünde (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

U fietst verder langs de Oostzee richting Ustka. Onderweg zijn er verschillende bezienswaardigheden en zandstranden om een kijkje te nemen. De avond kunt u afsluiten in een café aan de boulevard van Ustka of de zonsondergang bewonderen vanaf het strand.

Dag 6: Ustka/Stolpmünde - Leba (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Een mooie tocht brengt u door het Slowinski Nationaal Park. Daarna fietst u naar Kluki voor een bezoek aan het bekende openluchtmuseum. Vanaf hier is er een bustransfer die u naar uw eindbestemming van vandaag brengt, Leba.

Dag 7: Leba - zandduinen - Leba (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km

Op het programma staat een korte fietstocht terug naar het Slowinski Nationaal Park, dat als een van de mooiste nationale parken van Polen wordt beschouwd. Hier kunt u de wereldberoemde gigantische zandduinen beklimmen. Echt de moeite waard en iets wat u niet in Polen zou verwachten! Boven op de duin ligt de Oostzee aan uw voeten. Het geluid van zee, wind, meeuwen en het uitzicht is eindeloos mooi. De dapperen onder u kunnen een duik nemen in de golven. In de late middag keert u per fiets terug naar het hotel.

Dag 8: Leba - Gdansk/Danzig (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

Vandaag maakt u een prachtige fietstocht richting Krokowa/Krockow, waar u het kasteel van de voormalige residentie van de familie Krockow kunt bezoeken. Het complex is een architectonisch hoogstandje en wordt ook wel “de parel van Kasjoebië” genoemd. In de middag is er een bus transfer naar Gdansk/Danzig.

Dag 9: Gdansk/Danzig - individuele thuisreis

Direct na het ontbijt krijgt u een rondleiding door de prachtig gerestaureerde oude binnenstad van Gdansk, begeleid door een deskundige gids. De stad wordt in ongeveer drie uur verkend, zodat u een goede indruk krijgt van deze mooie stad, de rondleiding eindigt tussen 12.00 en 13.00 uur. Daarna is de fietsvakantie ten einde.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Poolse Oostzee?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.