algemeen fietsen Polen

Fietsvakanties in Polen

Dat Polen een enorm aantrekkelijk land is om per fiets te ontdekken is al lang geen geheim. Maar het gebeurt nog te vaak dat de actieve mogelijkheden die dit geweldige land bieden onderschat worden. Hoog tijd om daar verandering in te brengen.

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Bestemming
Bekijk alle resultaten
Gorals - Polen
Krakau centrum
Polen fietsen algemeen
Bekijk alle fotos (4)

Ontdek Polen per fiets!

Polen is het op 6 na grootste land binnen de Europese Unie zowel qua oppervlakte als qua aantal inwoners. Polen biedt ook buitengewone bezienswaardigheden die u nergens anders in Europa zult vinden. Hoog tijd dus om Polen te ontdekken tijdens een fietsvakantie bij ADE Actief door Europa!

De steden

De grootste steden van Polen zijn zondermeer Warschau (Warszawa), de hoofdstad, Krakau (Krakow), Wroclaw, Poznan en Gdansk. Ondanks grote verwoestingen in de Tweede Wereldoorlog is een groot deel van het Poolse culturele erfgoed bewaard gebleven zoals het historische centrum van Warschau en Krakau. Geweldig om dan ook uw fietsvakantie in een van deze steden te beginnen.

De natuur

De prachtige natuur nodigt uit om op de pedalen te stappen!
Van de witte stranden aan de Oostzee in het noorden tot het Tatragebergte bij de grens van Slowakije biedt Polen een nog ongerept landschap dat er op wacht door u ontdekt te worden. Alleen al in de het Mazoerische merengebied, het land van de 3000 meren, ligt meer dan 13.000 hectare dat in de laatste 15 jaren is uitgeroepen tot Nationaal Park. Hier vindt u zeldzame diersoorten zoals elanden, bevers en aalscholvers. Het wordt beschouwd als een van de mooiste landschappen van Polen en een van de laatste oorspronkelijke natuurgebieden binnen Europa.
Het Tatragebergte, op de grens met Slowakije, behoort tot de Karpaten en heeft als hoogste punt de Rysy (2499m). Het grootste gedeelte van dit gebied behoort tot het Nationaal Park Tatra.
Polen behoort tot een van de landen met de grootste biodiversiteit van Europa. Nergens anders vindt u nog zoveel bedreigde diersoorten als in Polen. Deze wisten te overleven in de uitgestrekte oerbossen zoals o.a. de wisent (Europese bizon), de lynx, de wolf en de bruine beer.

Het klimaat en de perfecte reistijd.

In het noorden aan de Oostzee en het westen heeft Polen een gematigd zeeklimaat. In het zuiden en oosten is er een droog landklimaat met koude winters en vooral in de gebergtes veel sneeuw. ‘s Zomers is het warm met veel zon, weinig regen en hoge temperaturen. Vooral de maanden september en oktober zijn aan te bevelen. De zogenaamde Poolse gouden herfst met haar kleurenpracht en vaak nog heerlijke temperaturen zijn geweldig om actief bezig te zijn.

Polen Tatra gebergte met fiets

ADE Tip 2020!

Fietsvakantie 8-daagse fietsvakantie Zakopane en de Dunajec rivier

  • Tatragebergte
  • Dunajec kloof
  • Krakau
  • Slowakije
  • Pieniny
op de pedalen in Polen

ADE Tip voor 2020!

Fietsvakantie 8-daagse fietsvakantie Warschau en het beste van het Mazoerische merengebied

  • Gizycko
  • Fort Boyen
  • Mikolajki
  • Krutynia rivier
  • Warschau
fietsen in Polen onderweg

Nog meer fietsvakanties in Polen!

ADE "Actief door Europa" biedt fietsvakanties in Polen aan. Wij hebben zoveel fietsvakanties dat er altijd wel een geschikte fietsvakantie voor u is ondanks dat deze niet altijd op onze website gepubliceerd staat.
Dus wilt u net even iets anders, korter of langer, of net een ander gebied neem dan contact op met onze fietsvakantie specialisten voor een fietsvakantie op maat! U kunt ons mailen: [email protected] of bellen 0547 380945!