8-daagse fietsvakantie langs de Vistula, van Krakau naar Warschau

Klein-Polen, Polen

  • Per fiets langs de rivier de Vistula
  • Van Krakau naar Warschau
  • Inclusief diverse stadsbezichtigingen
  • Ontdek mooie steden en heerlijk natuur
  • Fietsetappes van ca. 21 tot 53 km
Warschau Polen centrale marktplein
Polen - rivier Vistula
fietsvrienden in Polen
Polen - Krakau
Ravijn in kazimierz Dolny Polen
Polen - rivier Vistula
Bekijk alle fotos (15 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele heenreis Krakau

U arriveert op eigen gelegenheid in Krakau. Op het vooraf bekend gemaakte tijdstip is er een ontmoeting met onze lokale vertegenwoordiger die u de reisbeschrijvingen en documenten overhandigd evenals de huurfietsen indien van toepassing. Vandaag is er meteen een stadswandeling met gids door Krakau die u de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zal tonen zoals de grote markt, de Mariabasiliek, de Lakenhallen en de Florianuspoort. Maak 's avonds een wandeling in de wijk Kazimierz, zeker de moeite waard.

Dag 2: Krakau - Nowe Brzesko (ca. 53 km)
Afstand ca. 53 km
Hoogteverschil ca. 130 m

De fietsetappe start vandaag vanaf het hotel via het draken monument richting de Wieliczka-zoutmijn. Hier start een ca. 1 uur durende rondleiding (incl.). Vervolgens verder naar Niepolomice, waar u het veertiende-eeuwse kasteel kunt zien. De route gaat dan verder door het Niepolomice bos naar de eindbestemming van deze dag, Nowe Brzesko.

Dag 3: Nowe Brzesko - Barranow Sandomierski (ca. 53 km)
Afstand ca. 53 km
Hoogteverschil ca. 50 m

Vanuit Nowe Brzesko fietst u over de fietspaden naar Zalipie. Bezoek hier het huis van kunstenaar Felicja Curylowa. Vanuit Zalipie is er een transfer naar Baranow Sandomierski. Na aankomst heeft u nog tijd om door de tuinen en het kasteel te wandelen.

Dag 4: Baranow Sandomierski - Sandomierz (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km
Hoogteverschil ca. 45 m

De fietsrit van vandaag is een korte. Al fietsend langs de Vistula arriveert u in het mooie Sandomierz met haar prachtige pittoreske, op een heuvel gelegen, oude centrum. De sfeer en architectuur doen aan Krakau denken, maar dan veel minder druk. Onze tip: neem een pauze voordat u Sandomierz binnenkomt en maak een wandeling door de fotogenieke kloven. 's Middags staat er een stadswandeling (incl.) in Sandomierz gepland.

Dag 5: Sandomierz - Jozefow nad Wisla (ca. 53 km)
Afstand ca. 53 km
Hoogteverschil ca. 220 m

Na het ontbijt volgt een mooie fietstocht langs de oevers van de rivier de Vistula. Onderweg kunt u talloze vogelsoorten te spotten. Het eindpunt van vandaag is de stad Jozefow nad Wisla.

Dag 6: Jozefow nad Wisla - Kazimierz Dolny (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km
Hoogteverschil ca. 120 m

Stap op de pedalen voor een tocht naar Kazimierz Dolny, ooit een belangrijke rivierhaven. De voormalige graanschuren, fungeren nu als pensions en hotels. Voordat u in Kazimierz Dolny aankomt, ziet u onderweg de ongerepte natuur in het Kazimierz Landschapspark, met vele zeldzame dier- en plantensoorten. Eenmaal in Kazimierz Dolny gearriveerd adviseren wij u een wandeling te maken door de straten van Kazimierz of neem bijvoorbeeld de veerboot naar de andere oever van de rivier en bezoek de ruïnes van kasteel Janowiec.

Dag 7: Kazimierz Dolny - Warschau (ca. 21 km)
Afstand ca. 21 km
Hoogteverschil ca. 140 m

De laatste dag van de reis brengt u naar de stad Pulawy. Op het afgesproken tijdstip ontmoet u een vertegenwoordiger van onze lokale partner op het treinstation. U ontvangt uw bagage en levert de huurfietsen in (indien van toepassing). Vanaf het treinstation in Pulawy neemt u de trein naar Warschau. Aangekomen volgt u met de routebeschrijving de weg naar uw overnachtingshotel. In de middag is er een uitgebreide 2 uur durende rondleiding (incl.) door de Poolse hoofdstad.

Dag 8: Warschau - individuele thuisreis of verlenging

Uw fietsvakantie van Krakau naar Warschau is ten einde. U kunt natuurlijk nog een verlengingsnacht boeken in deze prachtige stad.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie langs de Vistula, van Krakau naar Warschau?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.