8-daagse fietsvakantie Salzkammergut

Salzburgerland, Oostenrijk

  • Salzkammergut ontdekken per fiets!
  • Wolfgangsee, Traunsee, Attersee, Mondsee
  • Salzburgerland met de stad van Mozart, Salzburg
  • Bewonder de historische raderstoomboot Gisela en het Seeschloss Ort
  • Fietsetappes van ca. 35 tot 50 km per dag
Oostenrijk - Salzkammergut - Wolfgangsee
Oostenrijk - Salzkammergut - Wolfgangsee
Oostenrijk - Salzkammergut - Obertrum
Oostenrijk - Salzkammergut - Salzburg
Oostenrijk - Salzkammergut - Wolfgangsee
Oostenrijk - Salzkammergut
Bekijk alle fotos (10 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Salzburg

U arriveert op eigen gelegenheid in Salzburg. Dan kunt u de Mozartstad op eigen gelegenheid verkennen. Onze tip: maak een stadstour en bezoek het woonhuis van Mozart of geniet van een avondconcert in Burg Hohensalzburg.

Dag 2: Salzburg - Wolfgangsee (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Als u huurfietsen gereserveerd heeft, neemt u deze vanmorgen in ontvangst. Dan stapt u op de pedalen en verlaat de stad van Mozart. U fietst door de Salzburger Flachgau via Eugendorf naar Thalgau. Fietsend langs de adembenemende Drachenwand komt u bij de Mondsee. Vanaf de Scharfling heeft u uw eerste uitzicht op de Wolfgangsee. Dan daalt u in rap tempo af naar het Mozartdorp St. Gilgen. Sluit de dag af met een korte boottocht over de Wolfgangsee.

Dag 3: Wolfgangsee - Traunsee (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Slenter door het pittoreske St. Wolfgang voordat u weer op de fiets stapt en de boot naar Strobl neemt. Vanaf de boot fietst u richting Bad Ischl, de keizerlijke stad. Deze stad is niet alleen culinair aantrekkelijk, maar ook door zijn cultuur en geschiedenis. Bad Ischl was de werkplaats van talrijke kunstenaars en de zomerresidentie van keizer Franz Joseph. Fietsend langs de rustig stromende rivier de Traun bereikt u Traunkirchen.

Dag 4: Traunsee - Attersee (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

Als een fjord wringt de Traunsee zich tussen de Traunstein en het Höllen-gebergte. U fietst richting de keramiekstad Gmunden. Neem de tijd voor Seeschloss Ort en de prachtige promenade langs het meer voordat u door het Aurachdal richting de Attersee gaat. Liefhebbers van literatuur kunnen een omweg maken naar het Thomas-Bernhard-Haus in Ohlsdorf voordat ze verder rijden naar de eindbestemming van de dag.

Dag 5: Attersee - Mondsee (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

Volg de turquoise gekleurde Attersee naar Unterach. Na een ca. 2 km lang smal dal ontdekt u de legendarische Mondsee. Fiets langs de noordelijke oever naar het gelijknamige pittoreske stadje aan het meer. Als liefhebber van het stenen tijdperk kunt u zich laten informeren over de prehistorische paalwoningen, terwijl u als fijnproever zeker zult genieten van de specialiteiten van deze streek.

Dag 6: Mondsee - Salzburger Merengebied (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

U fietst comfortabel door het Mondseeland, langs de natuurlijke Irrsee tot aan het Salzburger merengebied. Absoluut proberen: de bierspecialiteiten van brouwerij Trumer!

Dag 7: Salzburger Merengebied - Salzburg (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

De Salzburger meren nodigen uit tot een duik in het koele water op tal van natuurlijke zwemplekken. Tijdens de ontspannen fietsrit terug naar Salzburg werpt u nog een laatste blik op de glorieuze bergen van het Salzkammergut.

Dag 8: Individuele thuisreis of verlenging

Blijf u rustig nog een paar dagen in het Salzkammergut. Wij reserveren graag verlengingsnachten voor u. Maar officieel is na het ontbijt de fietsvakantie ten einde.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Salzkammergut?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Salzkammergut.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.0
Locatie/gebied: 8.5
Hotels: 9.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 7.5
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 7.0
Bezienswaardigheden: 2.0
Reisbescheiden: 6.5
8.0
Heerlijk verzorgde fietsvakantie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2023
Mede door het uitstekende weer een fantastische vakantie gehad. Zeer uitgebreid en gedetailleerd boekwerk ontvangen, maar wij hebben voornamelijk de digitale ondersteuning van zowel de GPX als de website-link gebruikt, waardoor je altijd weet waar je bent ( en tijdig weet of je van de route bent afgeweken). De hotels waren in het algemeen uitstekend en lagen langs de route. Onze koffers waren altijd op tijd op de volgende locaties. NB. Wij hebben zelf weinig gebruik gemaakt van alle tips en bezienswaardigheden, maar die waren wel zeer compleet.
6.0
In het algemeen okay
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2023
1)Soms onduidelijke route aanduiding ( route aanwijzing zowel links als rechtsaf; voorts soms ontbreken aanwijzing bij richtingwijziging, soms route aanduiding op wijzers verscholen achter begroeiing.) 2) enkele zware route delen en soms voortijdig accu leeg 3) weinig tijd om na aankomst plaats/omgeving te verkennen 4) Hotels zonder lift en 2 of 3 trappen koffers omhoog sjorren 5) hotels soms ver buiten route.
Lees meer