6-daagse fietsvakantie Sunnhordland

Vestland, Noorwegen

  • Ontdek Bergen en haar fjorden per fiets
  • Afwisselend heuvelachtig landschap
  • Etappes van ca. 20 tot 55 km
  • Verlengingsnachten in Bergen mogelijk
Bergen-Foap  - VisitNorway.com
Sunnhordland Noorwegen
Bergen-Martin Håndlykken - VisitNorway
Sunnhordland Noorwegen fietsens onderweg
Bergen Mount Fløyen-Fløyen
Sunnhordland Noorwegen met fietser
Bekijk alle fotos (13 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Indidviduele aankomst in Bergen

U reist op eigen gelegenheid naar Bergen. Uw hotel ligt in het stadscentrum, dichtbij Torgallmenningen, het centrale plein in Bergen, de vismarkt en het water.

Dag 2: Bergen - Rosendal

U heeft nog alle tijd om Bergen te ontdekken. In de middag haalt u uw huurfietsen op (indien van toepassing) en neemt de expres boot naar het kleine plaatsje Rosendal gelegen aan het Hardangerfjord. Houdt u er rekening mee dat u zelf uw bagage en de fietsen moet transporteren.

Dag 3: Rosendal - Uggdal (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Rosendal is een cultureel aantrekkelijk plaatsje, omgeven door fjorden, bergen, gletsjers en watervallen. In het Folgefonn Centre kunt u meer te weten komen over het dagelijks leven in deze regio van het Hardangerfjord, het Nationaal Park Folgefonna en de gevolgen van de klimaatverandering. Bezoek het kleinste "kasteel" van Scandinavië, de Baroniet, uit 1662 met haar mooie tuinen. Begeleidt door prachtige vergezichten over het Hardangerfjord fietst u noordwaarts naar Arsnes. Hier steekt u met de ferry het fjord over naar Gjermundshamn. De route eindigt in Uggdal.

Dag 4: Uggdal - Leirvik (ca. 32 km)
Afstand ca. 32 km

Fiets naar Hodnanes en neem de ferry naar Jektavik en vervolg de route naar Leirvik. Onze tip is om de omweg te nemen van Uggdal, via Onarhamm naar Hodnanes. De omgeving is prachtig, er is veel minder verkeer maar de route is wel iets uitdagender. Het kleine plaatsje Leirvik ligt op het eiland van Stord en heeft een mooi centrum.

Dag 5: Leirvik - Bekkjarvik (ca. 34 km)
Afstand ca. 34 km

Vanuit Leirvik fietst u via Fitjar naar Sandvikvag (ca. 29 km). Dan neemt u de ferry naar Husavik. Na aankomst is het nog ca. 7 km naar Bekkjarvik waar u vanavond zult overnachten.

Dag 6: Bekkjarvik - Bergen - individuele thuisreis (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km

De kortste route van Bekkjarvik naar Hufthamar is ca. 20 km. Onderweg zijn er volop mogelijkheden om van de route af te wijken. U kunt dan de expres boot van Hufthamar naar Bergen nemen (niet inbegrepen). In Bergen levert u uw fiets weer in (voor 18.00 uur) en dit is tevens het einde van uw fietsvakantie. Natuurlijk bestaat de mogelijkheid om een verlengingsnacht bij te boeken in Bergen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 6-daagse fietsvakantie Sunnhordland?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid