6-daagse fietsvakantie Hardangerfjord

Vestland, Noorwegen

 • Fjords, bergen en gletsjers
 • Links en rechts het Hardangerfjord ontdekken
 • Fietsen over de Hardangerfjordbrug en door tunnels
 • Start- en eindpunt UNESCO stad Bergen
 • Inclusief diners (4x) en lunchpakketten
Hardanger Discover Norway
Vøringsfossen -Øyvind Heen – fjords.com
Bergen-Andrea Giubelli - VisitNorway.com
Noorwegen Hardanger fjord brug
Noorwegen Hardanger fjord met eiland
Noorwegen Hardanger fjord overnachting Utne
Bekijk alle fotos (16 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst Bergen - Voss

U reist op eigen gelegenheid naar Bergen. Deze stad wordt ook wel de poort naar de Noorse fjorden genoemd. Bergen staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is een prachtige combinatie van natuur, cultuur en een druk dagelijks leven. U haalt uw huurfiets (indien van toepassing) op bij het verhuurstation dichtbij de cruisehaven (meer informatie bij uw reisbescheiden) en neemt vervolgens de trein naar Voss (ca. 1,15 uur) waarbij u zelf zorg draagt voor het transport van uw bagage en fiets. Overnachting in Voss.

Dag 2: Voss - Ulvik (ca. 43 km)
Afstand ca. 43 km

Vanaf Voss start u uw fietstocht met een lichte klim naar Skjervet. Dan over de oude weg langs de Skjervsfossen-waterval richting Granvin. Vanaf hier fietst u weer bergop door Espelandsdalen en daarna bergafwaarts naar het prachtige fruitdorp Ulvik. U heeft vandaag de mogelijkheid om een wat langere route te maken die u langs het Granvinvatnet leidt. De route wordt dan ca. 57 km.

Dag 3: Ontdek Ulvik en het fjord

Ulvik is mooi gelegen aan het Hardangerfjord. Deze hele dag heeft u de mogelijkheid Ulvik en het Hardangerfjord te ontdekken. Enkele suggesties voor uw dagindeling:

 • Fietstocht naar Osa (ca. 20 km) en indien gewenst verder de bergen in.
 • Geniet van hetgeen Ulvik u te bieden heeft of lekker relaxen in het hotel.
 • Wandel naar de wandelhut in Solhaug dat een prachtig uitzicht biedt over Ulvik en het fjord.
 • Neem de boot van Ulvik naar Eidfjord voor een fietstocht. U kunt ook vanaf Eidfjord een sightseeing toer maken naar Hardangervidda en de Voringsfossen waterval.
Dag 4: Ulvik - Kinsarvik - Norheimsund (ca. 36 km)
Afstand ca. 36 km

U fietst vanuit Ulvik naar Bruravik langs smalle fjorden en naar de spectaculaire Hardangerfjordbrug en verder naar Kinsarvik. Er zijn verschillende mogelijkheden om van Kinsarvik naar Norheimsund te komen.

 • Neem de boot van Kinsarvik naar Norheimsund of neem de boot naar Utne en dan de boot naar Norheimsund.
 • Neem de boot naar Utne en fiets naar Herand (ca. 23 km). Vervolgens vanuit Herand met de boot naar Norheimsund.
 • Neem de boot naar Utne en van daaruit met de boot naar Kvanndal. Fietst vervolgens van Kvanndal naar Norheimsund (ca. 40 km).
Dag 5: Norheimsund - Rosendal (ca. 64 km)
Afstand ca. 64 km

U fietst na het ontbijt naar Torvikbygd en volgt daarna een mooie route langs het fjord naar Gjermundshamn. Onderweg komt u door verschillende tunnels. Vanaf Gjermundshamn neemt u de ferry naar de zuidoever van het Hardangerfjord. Na aankomst is het nog slechts een klein stukje fietsen naar Rosendal. De belangrijkste bezienswaardigheid van dit kleine plaatsje is het kleinste "kasteel" van Scandinavië, de Baroniet. Verder is er in Rosendal een beeldenpark en de Kvinnherad kerk daterend uit 1255.

Dag 6: Rosendal - Bergen - individuele thuisreis

U verlaat Rosendal met de snelboot naar Bergen. Bij aankomst in Bergen brengt u uw fietsen terug (indien van toepassing) en eindigt uw fietsvakantie door het Hardangerfjord. Houdt u er rekening mee dat u vandaag zelf dient te zorgen voor het bagagetransport. ADE tip: ga verder op de 6-daagse fietsreis Sunnhordland, de eilanden ten zuiden van Bergen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 6-daagse fietsvakantie Hardangerfjord?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid