7-daagse fietsvakantie Stad, Strand en Tulpen

Zuid-Holland, Nederland

  • Fietsvakantie door het vlakke Nederland
  • Culturele steden Amsterdam, Utrecht en Amersfoort
  • Typisch Nederlands met tulpen, grachten en molens
  • Start- en eindpunt in Amersfoort
bloemenvelden nederland
Amsterdam
Zaandijk
Zandvoort
Delft
Delft
Bekijk alle fotos (14 )

Rondje Holland!

Dit rondje Nederland gaat een onvergetelijke ervaring worden met zijn prachtige bollenvelden, molens, grachten en culturele steden als Amsterdam, Den Haag, Delft en Utrecht. U fietst zeven dagen door het culturele hart van Nederland en u kunt genieten van ons mooie landschap via de meest fietsvriendelijke paden. U logeert in uitstekende viersterren hotels. Dit fietsrondje Nederland wordt een onvergetelijke ervaring, mét de molens, mét de tulpen, mét de grachten en mét andere clichés van ons vlakke land. Geniet in Amsterdam van een lekker drankje aan de gracht of breng in Scheveningen een bezoekje aan het strand. De stad, de stranden en zelfs de op-en-top Nederlandse tulpen zijn de ingrediënten van deze aantrekkelijke fietsweek. Opstappen en wegwezen!

Dag 1: Aankomst Amersfoort

De middeleeuwse binnenstad van Amersfoort is opmerkelijk goed geconserveerd en bezit een grachtenstelsel. De Onze Lieve Vrouwetoren (door de Amersfoorters ook "Lange Jan" genoemd) is de belangrijkste blikvanger. Een belangrijke bezienswaardigheid is de stadsmuur, de eerste muur stamt uit de periode rond 1300.

Dag 2: Amersfoort – Amsterdam

Afstand 65 km.
Vandaag fietst u langs de Naardenvesting naar het altijd bruisende Amsterdam. De route loopt via het IJsselmeer, de voormalige Zuiderzee. Amsterdam biedt onderdak aan uiteenlopende wereldmusea. Wie kent immers het Rijksmuseum, Van Gogh Museum en het Anne Frank Huis niet? Amsterdam heeft voor iedereen iets te bieden ongeacht uw smaak.

Dag 2: Amsterdam – Zandvoort/Noordwijkerhout

Afstand 50/60 km.
U verlaat de hoofdstad richting Zandvoort, één van Nederlands bekendste badplaatsen. U kunt hier genieten van de vele strandtenten die uitnodigen voor een heerlijke versnapering! U eindigt de dag in Noordwijkerhout gelegen achter de duinen en de Noordzeekust. Gemeente Noordwijkerhout noemt zichzelf het ‘Hart van de bollenstreek’, u zult met eigen ogen de kleurrijke bollenvelden ontdekken.

Dag 4: Zandvoort/Noordwijkerhout – Den Haag/Delft

Afstand 45/60 km.
U zult vandaag ontdekken dat de fiets de koning van het verkeer is. Heerlijk relaxed fietsend bereikt u Den Haag, de hoofdstad van de provincie Zuid-Holland. De Nederlandse regering en het parlement zijn in deze stad gevestigd. Den Haag is natuurlijk ook het strand van Scheveningen, de musea, de grachten en de voortreffelijke Indonesische restaurants. 

Dag 5: Den Haag/Delft - Papendrecht

Afstand 50/70 km.
Fietsdag vijf gaat richting Papendrecht via Delft dat met zijn universiteit en vooral met zijn schitterende grachten onvoorstelbaar kan bekoren. Neem de tijd om de fiets aan de kant te zetten zodat u kunt genieten van een pilsje op een terrasje langs de waterkant. Dit is fietsland Nederland op zijn best.

Dag 6: Papendrecht - Utrecht

Afstand 65 km.
De route vandaag gaat via Schoonhoven, ten noorden van de Lek in de Krimpenerwaard. Schoonhoven beschikt over een veerpont voor auto’s en fietsen. U vervolgt uw route naar Utrecht. Utrecht was een van de eerste steden in het huidige Nederland met stadsrechten en heeft een lange geschiedenis en een belangrijk historisch centrum, grotendeels nog door een singel omringd. Tijd om te genieten van de vele terrasjes aan de grachten!

Dag 7: Utrecht - Amersfoort

Afstand 45 km.
Vandaag fietst u na het ontbijt richting Amersfoort. U kunt eerst nog het centrum van Utrecht verkennen of direct richting Amersfoort fietsen. Bij aankomst in Amersfoort keer u terug in uw starthotel en reist u terug naar huis.

Meer weten over de 7-daagse fietsvakantie Stad, Strand en Tulpen?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse fietsvakantie Stad, Strand en Tulpen.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.8
Locatie/gebied: 9.3
Hotels: 9.5
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.3
Route: 9.3
Dag-tot-dagprogramma: 9.0
Bezienswaardigheden: 9.3
Reisbescheiden: 8.8
8.0
Super fietstocht
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2021
Vos travel heeft het super georganiseerd . reisbescheiden ontvangen op eerste locatie dat had ik graag eerder ontvangen .
8.0
Afwisselende vakantie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2021
Erg fijne vakantie gehad. Afwisselende routes, goede hotels en alles goed verzorgd. De routebeschrijving pas kort voor vakantie ontvangen waardoor geen gelegenheid n juiste kaarthouder te kopen. Hierdoor zat ie voor de fietscomputer en kon ik de routebeschrijving niet verifiëren met de afgelegde afstand. Over algemeen was routebeschrijving redelijk goed maar wel erg goed opletten. Vooral Amsterdam en Den Haag centrum waren (voor ons) erg lastig.
9.0
Afwisselende topfietsrondreis
Op vakantie in Jun 2021
Wij vonden deze fietsrondreis in 1 woord en met hoofdletter: GEWELDIG!!!! Ongelofelijk veel gezien onderweg; afwisselende landschappen, natuur, vogels, bloemen, molens, water, zee, duinen, rust, dan weer drukte, steden, dorpjes, stukje op de boot, mooie bruggen en doorgangen en ga zo maar door. De hotels waren top, het eten heerlijk en de service en bagagevervoer top geregeld. Mogen we nog een keer?????
Lees meer
10
Fantastisch
Alleen reizend
Op vakantie in Aug 2019
Weer geweldig. Mooie routes, fantastische hotels ik heb enorm genoten. Ik heb veel gezien en gefietst ik kan iedereen aanraden deze tocht een keer te fietsen. Deze fietstocht is voor iedereen te doen , wat voor fiets je ook hebt en voor iedereen is er wel wat extra te doen of te zien. ADE geweldig. Tot de volgende keer. Groeten Antoinette Tonneijk
Lees meer