Fietsvakanties in Zeeland

Fietsen in Zeeland betekent fietsen door duinen, bossen, polders en langs zandstranden. Maar Zeeland heeft ook talloze historische dorpen en steden en bouwwerken die er op wachten door u ontdekt te worden. Tel daarbij op de uitstekende fietsknooppuntenroutes en dan begrijpt u waarom Zeeland is benoemd tot 5-sterren fietsprovincie.

Zeeland Zierikzee
Zeelandbrug in Zeeland
Middelburg Zeeland
Bekijk alle fotos (4 )

Zeeland op de fiets ontdekken

Zeeland bestaat uit een aantal schiereilanden die ooit losse eilandjes waren in de zee. Tegenwoordig zijn ze verbonden door bruggen en een tunnel. Zo ontdekt u Schouwen-Duiveland, Sint Philipsland, Tholen, Noord-Beveland, Walcheren en Zuid-Beveland. Waar u zich ook bevindt, u bent in Zeeland nooit verder dan 15 kilometer van het water verwijderd.

Zeeland biedt tal van prachtige fietsroutes met een uitstekend fietsknooppuntensysteem. U fietst door polders en duinen of door het Zeeuwse achterland. Bezoek historische steden zoals Middelburg, Vlissingen of Veere of het kunstdorp Domburg. Maar vergeet ook de andere pittoreske dorpen niet zoals Zierikzee, Goes, Sluis en Breskens.

Heel belangrijk zijn natuurlijk de Deltawerken. Deze bijzondere constructie beschermt Zeeland en Nederland voor het wassende water. Een bezoek aan Zeeland is eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan deze belangrijke kustbescherming.

En natuurlijk overnacht u tijdens uw fietsvakantie in goede hotels en is er gezorgd voor het vervoer van uw bagage van hotel naar hotel. Neem uw eigen fiets mee of huur een fiets of e-bike. Vaak zijn ook GPS coördinaten verkrijgbaar. Maar houdt u er wel rekening mee dat, of u nu buiten- of binnendijks fietst, de wind altijd uw metgezel is.