9-daagse fietsvakantie dwars door Litouwen

Vilnius, Litouwen

  • Begin uw fietsvakantie in de hoofdstad van Litouwen!
  • Dwars door Litouwen naar de Oostzeekust
  • Ontdek de prachtige natuur en gezellig steden onderweg
  • Verblijf in de historische kustplaats Klaipeda met haar turbulente geschiedenis
  • Fiets over de Koerse Schoorwaal (Curonian Spit)
Litouwen - Nemunas rivier
Litouwen - fietsen
Litouwen - Klaipeda
Litouwen - fietsen
Litouwen - Nemunas rivier
Litouwen - Trakai kasteel
Bekijk alle fotos (19 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Vilnius

Vandaag komt u aan in Vilnius, de hoofdstad van Litouwen al meer dan 600 jaar. U reist op eigen gelegenheid naar het eerste hotel. Wandel vanavond door de gezellige en knusse binnenstad.

Dag 2: Vilnius - Trakai (ca. 52 km)
Afstand ca. 52 km

Indien u uw huurfietsen vooraf heeft gereserveerd kunt u deze ophalen bij uw hotel om vervolgens te genieten van een 2 uur durende begeleide fietstocht door Vilnius. Deze fietstocht laat u kennismaken met iconische monumenten en verborgen juwelen (ca. 14 km). In de middag fietst u naar de voormalige hoofdstad van het Groothertogdom van Litouwen, Trakai, hier maakt u kennis met het eilandkasteel wat u terugvoert naar de 14e eeuw, het eiland ligt midden in het meer Galve. Vanavond overnacht u in Trakai.

Dag 3: Trakai - Elektrenai - Kanaus (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

U kunt deze ochtend starten met een fietstocht rondom het meer van Galve, zo kunt u het kasteellandgoed Uzutrakis bewonderen en de mooie verzichten op Trakai (ca. 15 km). Vervolgens fietst u door naar Elektrenai, waar de krachtigste thermische elektriciteitscentrale van Litouwen zich bevindt. Van hieruit neemt u een openbare bus uitgerust met fietsenrekken of privéminibustransfer (inbegrepen) voor een rit van een uur naar Kaunas, de tweede grootste stad en voormalig Litouwse hoofdstad van 1919-1939. Bij aankomst in Kaunas, kunt u voor uw overnachting inchecken bij uw hotel.

Dag 4: Kaunas - Zapyskis - Panemune - Panemune Castle (ca. 76 km)
Afstand ca. 76 km

U kunt vandaag beginnen met het verkennen van de oude binnenstad van Kaunas om vervolgens langs de rivier de Nemunas naar Mikytai te fietsen, hier kunt u per veerboot de rivier oversteken naar Vilkija. Vanaf hier gaat uw fietsroute verder over de oevers van de rivier naar het indrukwekkende Panemune-kasteel uit de 16e-17e eeuw. Tijdens deze route steekt u de Dubysa-rivier over en passeert de Veliuona-heuvel, het graf van de groothertog Gediminas en het Raudone-kasteel, waarna u voor uw overnachting aankomt in Panemune Castle.

Dag 5: Panemune Castle - Jurbarkas - Silute (ca. 37 km)
Afstand ca. 37 km

U vervolgd vandaag uw fietsroute langs de rivier de Nemunas naar Jurbarkas. Van Jurbarkas fietst u richting Smalininkai, de grensstad tussen Litouwen en de gegermaniseerde regio Klaipeda, tegenwoordig bekend als een grensstad met de Russische enclave Kaliningrad. Vanaf hier neemt u de openbare bus uitgerust met fietsenrekken of een privéminibustransfer naar Šilute (inbegrepen). Na uw aankomst in Šilute, kunt u inchecken voor uw overnachting.

Dag 6: Šilute - Vente - Nida (ca. 33 km)
Afstand ca. 33 km

Deze ochtend fietst u naar Vente Horn waar de 19e-eeuwse vuurtoren en het ornithologisch station op u wachten, hier wordt u verrast door een panoramisch uitzicht over het prachtige landschap, ook vangt u een glimp op van de schitterende zandduinen van de Koerse Schoorwal die door de rivier worden gewassen. Met de Baltische Zee aan de ene kant en de Koerse Haf aan de andere kant. Deze regio staat bekend als een land van de ooievaars. De witte ooievaar verdient dan ook echt zijn plaats als de nationale vogel van Litouwen. Hierna steekt u de Koerse Haf per boot over naar Nida, waar u de nacht doorbrengt.

Dag 7: Nida (ca. 10 km)
Afstand ca. 10 km

Vandaag kunt u een mooie fietstocht maken of genieten van een vrije dag in Nida.
Op deze vrije dag heeft u alle tijd om Nida te verkennen, een voormalig oud vissersdorpje aan de Koerse Schoorwal, met aan de ene kant de Oostzee en aan de andere kant en de Koerse Haf. Tegenwoordig is Nida de grootste nederzetting in de regio Neringa met de mooiste resorts in Litouwen. Fiets of wandel langs indrukwekkende zandduinen, bezoek de populairste bezienswaardigheden, waaronder het Vissershuis, het zomerhuis van de beroemde Duitse schrijver Thomas Mann en de Amber Gallery.

Dag 9: Vertrek naar huis

Na uw ontbijt in het hotel zit uw fietsvakantie er alweer op en kunt u op eigen gelegenheid beginnen met uw terugreis of u kunt ervoor kiezen om een nacht bij te boeken en nog even genieten van de mooie omgeving.

Dag 8: Nida - Juodkrante - Klaipeda (ca. 58 km)
Afstand ca. 58 km

Na het ontbijt begint u aan de laatste fietstocht van de reis, u volgt de Seaside Cycle Route, een geasfalteerd fietspad die u langs de Koerse Schoorwal naar Klaipeda brengt. Het is zeker de moeite waard om onderweg te stoppen om wandelend de “dode” zandduinen te verkennen waar een kolonie blauwe reigers en aalscholvers zich gesetteld hebben, ook mag u de Heuvel van Heksen met honderd fantasievolle en volkse houten sculpturen van Litouwse legendes verspreid over een bospad niet missen. Onderweg kun u even een pauze nemen en heerlijk ontspannen (of een duik in de Oostzee nemen) langs de stranden. Vervolgens neemt een lokale veerboot vanuit Smiltyne naar de oude binnenstad van Klaipeda (niet inbegrepen) en fietst u naar uw hotel.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 9-daagse fietsvakantie dwars door Litouwen?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.