7-daagse fietsvakantie Prosecco route

Trevisio, Italië

  • Fietsen door de "Prosecco" wijngaarden vermeld op de UNESCO-Werelderfgoedlijst
  • Bezoek o.a. Treviso, Castelfranco Veneto en Bassano del Grappa
  • Ervaar de prachtige landschappen van de regio Veneto
  • Proef de culinaire specialiteiten van de regio
  • Geniet van de beroemde “grappa” likeur
Trevisio - Italie - Prosecco - Treviso
Trevisio - Italie - Prosecco
Trevisio - Italie - Prosecco
Trevisio - Italie - Prosecco - druiven
Trevisio - Italie - Prosecco - fietsen
Treviso - Prosecco - Bassano del Grappa
Bekijk alle fotos (12 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Castelfranco Veneto

U arriveert op eigen gelegenheid in uw hotel in Castelfranco Veneto. Als u een beetje op tijd bent, maak dan zeker nog even een wandeling door de straten van deze charmante oude stad. De prachtige stadsmuren vormen het perfecte decor voor een heerlijk begin van uw fietsvakantie. De nagenoeg volledig complete stadsmuren worden geflankeerd door zes torens die oprijzen op de vier hoeken en de middelste punten in het oosten en het zuiden. Castelfranco Veneto verbindt zijn achthonderd jaar geschiedenis onlosmakelijk met zijn strategische ligging centraal in Veneto. Daarmee was het ooit een verplichte tussenstop tussen Venetië, Duitsland en Vlaanderen en tussen West-Europa en de slagvelden in het oosten van Europa.

Dag 2: Castelfranco Veneto - Bassano del Grappa (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km
Hoogteverschil ca. 300 m

Na het ontbijt begint u uw fietsvakantie over het “sentiero degli ezzelini”, een naar een middeleeuwse familie genoemd fietspad, dat helemaal langs een kanaal loopt naar het idyllische stadje Asolo, gelegen op een heuveltop. Het is een van de mooiste dorpjes van Italië met als bijnaam “Stad van honderd horizonnen”. Vanuit Asolo fietst u over rustige secundaire wegen met uitzicht op de bergen en de wijngaarden. Zo arriveert u in Bassano del Grappa Bassano is de stad van de sterke drank “grappa”. Deze wordt geproduceerd door het destileren van de schillen, het vruchtvlees, de zaden en de stengels die overblijven na het persen van de druiven. De stad is een prachtige bestemming aan de voet van de Venetiaanse Alpen en vormt een combinatie van historisch aandenken, kunst, eten en wijn. De rijke historie van Bassano werd mede gevormd door de rivier de Brenta die door een deel van het historische centrum stroomt. De oevers van de Brenta zijn met elkaar verbonden door een prachtige houten brug die het symbool van de stad is geworden.

Dag 3: Bassano del Grappa – Valdobbiadene (ca. 46 km)
Afstand ca. 46 km
Hoogteverschil ca. 650 m

Over landelijke wegen fietst u van Bassano del Grappa in de richting van de beroemdste wijnroute van Italië, de Prosecco-route. Onderweg heeft u de mogelijkheid om te pauzeren en de prachtige “Tempio Canoviano” in Possagno te bezoeken. U volgt dan de route terwijl u kunt genieten van panoramische uitzichten over de vallei aan de rechterzijde en de bergen aan de linkerzijde. Dan bereikt u een rustig fietspad dat langs een zijstroom van de rivier de Piave loopt. Nog een laatste klim door de wijngaarden leidt u naar uw eindbestemming van vandaag, Valdobbiadene.

Dag 4: Valdobbiadene – Pieve di Soligo (ca. 30 km)
Afstand ca. 30 km
Hoogteverschil ca. 500 m

Even lekker ontbijten en dan stapt u weer op de pedalen met meteen een mooie klim richting het dorp Santo Stefano. Daarna fietst u verder over wellicht een van de mooiste wegen van deze regio. Het adembenemende panorama van de besneeuwde Alpen onderweg zult u niet snel vergeten. Het route van vandaag is een stuk heuvelachtiger. Hoewel de beklimmingen nooit erg lang zijn, kunnen ze soms wel steil zijn. Echter de panorama’s waarvan u kunt genieten, maken al uw inspanningen de moeite waard.

Dag 5: Rondrit Via Vitorio Veneto (ca. 48 km)
Afstand ca. 48 km
Hoogteverschil ca. 765 m

Vandaag staat u een spannende en uitdagende fietsrit te wachten. Na een klim passeert u het kleine dorpje Refrontolo gelegen aan de “Prosecco-route”. U rijdt daarna bergafwaarts naar het historische stadje Vittorio Veneto dat bestaat uit twee hartvormige stadskernen. Een lichte helling leidt u de stad uit langs de meren van Revine. Door de schilderachtige wijngaarden fietsend keert u terug naar Pieve di Soligo waar u beslist een bezoek moet brengen aan de oude watermolen “Molinnetto della Croda”, die nog steeds in gebruik is.

Dag 6: Pieve di Soligo – Treviso (ca. 37 km)
Afstand ca. 37 km
Hoogteverschil ca. 370 m

De rit van vandaag begint met een route die opnieuw door de adembenemend mooie heuvels van de Prosecco-regio loopt. U bereikt het imponerende Castello San Salvatore en daalt vervolgens af en fietst door de vlakten naar Susegana, waar u opnieuw de rivier de Piave oversteekt en Treviso gaat bereiken via rustige binnenwegen en fietspaden. U arriveert in uw hotel in Treviso waarna u een wandeling kunt maken door de straten van dit oude idyllische stadje. De prachtige nog intact zijnde stadsmuren vormen het perfecte decor voor een heerlijk einde van uw vakantie. Ontspan met een glas "Prosecco" op het mooie Piazza dei Signori, het centrale plein van Treviso.

Dag 7: Arrivederci Treviso!

Uw fietsvakantie eindigt na het ontbijt, waarna u op eigen gelegenheid huiswaarts keert. Natuurlijk is het mogelijk nog een nachtje te verlengen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie Prosecco route?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.