Historische fietsvakanties

Bent u op zoek naar een fietsvakantie met een historisch tintje?

Tijdens een individuele fietsvakantie van ADE reist u van het heden naar het verleden. Fiets door de schitterende natuur en ontdek de locaties van historische gebeurtenissen zoals D-Day in Normandië en de 'Groteen Oorlog' nabij de Flander Fields. Treed in de voetsporen van Luther in de Lutherstadt Wittenberg of bewonder de abdijkerk van Cluny in de romantische Zuid-Bourgogne!

Brugge
Fietsen Berlijnse Muur
Beieren Neuschwanstein

De Romantische Strasse in vol ornaat!

Tijdens de 8-daagse fietsvakantie Romantische Strasse geniet u in de Beierse Alpen van prachtige landschappen en koebellen, uitgestrekte grasvelden en romantische bergweides, barokke kerken en diepblauwe meren . De Rijksstad Augsburg, het Rococo, Koning Ludwig’s kastelen Neuschwanstein en Hohenschwangau en de sporen van de Romeinen laten u langs de ‘Via Claudia Augusta’ in lang vervlogen tijden onderdompelen. Volg het spoor van de Romeinen op de nog bestaande Via Claudia Augusta en bezoek in Augsburg de historische oude binnenstad, de kathedraal, de middeleeuwse stadsmuren en het prachtige stadhuis...

‘Flanders Fields’

Tijdens de 8-daagse fietsvakantie Brugge, de kust en Flanders Fields ontdekt u het mooiste van het Vlaamse land in de driehoek de Panne, Kortrijk en Brugge. Bezoek in het land achter de duinen het slagveld en de relicten uit de 'Grooten Oorlog', strijk neer aan de levendige Belgische kust, geniet van de natuur en wandel door de lakenstad Ieper. U fietst van knooppunt naar knooppunt over binnenweggetjes, jaag- en fietspaden, langs bochtige beken, kaarsrechte kanalen of achter blonde duinen langs zee. Een hoogtepunt is het verblijf in de Breydelstad Brugge, waarvan het Belfort, de Begijnhof en het historische stadscentrum al lang geleden zijn toegevoegd aan de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Pelgrimswegen in Europa

Voor een historisch tintje tijdens uw fietsvakantie zijn de pelgrimswegen uitstekend geschikt. Hier ontmoet u heden en verleden. En vele pelgrimswegen zijn tegenwoordig per fiets af te leggen.

Safran Fietsvakantie Franrkijk - echtpaar

Inspiratie van onze ADE specialisten

Diverse prachtige fietsvakanties

Laat u inspireren door de tips van de ADE fietsspecialisten!

Hadrian's Cycleway Skedaddle Engeland brug

Pelgrimsroutes in Europa!

Fiets de beroemde pelgrimswegen van Europa.

Tauernradweg

Nog meer fietsvakanties in Europa!

8-daagse fietsvakantie Passau - Wenen

Waarom ADE ¨Actief door Europa?¨

  • Specialist in fiets- en wandelvakanties door heel Europa
  • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding per fiets- en wandelvakantie
  • 5% groepskorting op de basis reissom vanaf 3 volwassenen
  • Inclusief bagagetransfers bij rondreizen
  • Toerfietsen te huur, ook elektrische fietsen bij de fietsvakanties
  • Overnachtingen inclusief ontbijt of boek op basis van halfpension
  • Voeg verlengingsnachten toe of pas rustdagen in
  • Treintickets bij te boeken van en naar uw woonplaats en/of startplaats
  • Zelf indelen van uw fiets- en/of wandelreis naar uw eigen wensen!
  • Per telefoon, email of chat bereikbaar voor vragen en advies.

Bekijk alle fietsvakanties en alle wandelvakanties uit ons programma. Staat uw gewenste reis of regio niet ons programma? Informeer bij onze fietsspecialisten telefonisch, per email of per chat naar alle extra mogelijkheden.