7-daagse fietsvakantie Engelse kust en kastelen

North East, Groot-Brittannië

  • Fiets langs het prachtige eeuwenoude klooster van Tynemouth
  • Kilometerslange duinen en zandstranden bij Druridge Bay
  • Verbluffende vergezichten bij het naderen van het imposante Bamburgh Castle
  • Zie Edinburgh opduiken vanaf de Moorfoot Hills
  • Drink een drankje in de schaduw van Arthur's Seat
Dunstanburgh Castle, Northumberland, Engeland
Coast and Castles Engeland
Onderweg van Tynemouth naar Newcastle
Strandhuisjes kust Northumberland
Met de fiets in Schotland
brug over de Tyne of de Tweed
Bekijk alle fotos (8 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst Newcastle-on-Tyne

Met uitstekende weg-, spoor-, boot- en luchtverbindingen is Newcastle goed te bereiken. Een optie is de veerboot van IJmuiden naar Newcastle. De KLM vliegt ook rechtstreeks op Newcastle. Vanuit de luchthaven zijn er directe verbindingen naar het centraal station. Zo reist u op eigen gelegenheid naar het starthotel in Newcastle upon Tyne.

Dag 2: Newcastle - Warkworth (ca. 76 km)
Afstand ca. 76 km

Na het ontbijt wordt u opgewacht door een lokale vertegenwoordiger van onze partner ter plaatse. Hij of zij overhandigt u de fietsen (indien u deze gehuurd heeft) evenals een informatiepakket met kaarten en routebeschrijvingen en uitleg over het gebruik van de app. Daarna is het hoog tijd om op de pedalen te stappen. U fietst langs de kade van Newcastle, voorbij aan de Millennium Bridge en dan oostwaarts langs de rivier de Tyne naar de kust. Al snel komt u in hart van het voormalige scheepsbouwgebied van de Tyne. Vergeet niet bij Wallsend, het einde van Hadrian's Wall, een blik te werpen op het Segedunum Roman Fort Museum. Rijdend dicht langs de rivier, bereikt u al snel de Fish Quays van North Shields, een klein maar bedrijvig haventje. U bevindt zich nu aan de monding van de Tyne en nog een paar pedaalomwentelingen leiden u langs de kade, passeert u Lord Collingwood en bereikt u Tynemouth. Dit is een prima plek voor een kopje koffie in de late ochtend of om eten in te slaan voor de komende kilometers. Vanaf hier gaat het verder langs de kust, langs het Victoriaanse Whitley Bay en naar de zeehaven van Blyth. Al snel laat u de stedelijke omgeving achter u en komt in een meer open landschap met rustige landweggetjes. Het volgende interessante punt is het prachtige Druridge Bay. Dit mooie gebied met een zeven mijl lang zandstrand en natuurreservaat herbergt enkele van de grootste zandduinen van Northumberland. Dan arriveert u in Warkworth met zijn indrukwekkende kasteel.

Dag 3: Warkworth - Bamburgh (ca. 43 km)
Afstand ca. 43 km

Uw eerste stop vandaag is het mooie plaatsje Alnmouth. Een mooie plek voor het nuttigen van een kopje thee. Daarna gaat u richting de indrukwekkende middeleeuwse kastelen van Dunstanburgh en Bamburgh en het aantrekkelijke kustplaatsje Craster. In Bamburgh ziet u het op een rots, direct aan de kust gelegen kasteel. Ook vindt u hier het Grace Darling-museum, genoemd naar de heldin, die in het jaar 1839 negen schipbreukelingen redde.

Dag 4: Bamburgh - Berwick-upon-Tweed (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Net voorbij Bamburgh en aan de kust komt u bij Lindisfarne, ook wel bekend als Holy Island. Lindisfarne was belangrijke plaats tijdens het vroege Christendom. Hier werden in de 8e eeuw de Lindisfarne-evangeliën gecreëerd. Als het tij en de tijd het toelaten, is het zeker de moeite waard de 7 mijl extra af te leggen om het eiland te bezoeken. Vanaf Holy Island gaat het verder naar de Elizabethaanse grensstad Berwick-upon-Tweed, met zijn complexe verdedigingswerken, ontstaan gedurende de vele grensoorlogen. Hier is ook uw overnachtingsadres.

Dag 5: Berwick-upon-Tweed - Kelso (ca. 48 km)
Afstand ca. 48 km

Van Berwick-upon-Tweed gaat het landinwaarts en laat u de kust achter u. Onderweg naar Kelsa rijdt u door de Tweed-vallei en steekt u de grens over naar Schotland. Vervolgens weer terug naar Engeland over de beroemde Union Suspension Bridge, die de rivier de Tweed overspant tussen Horncliffe in Northumberland en Fishwick in de Scottish Borders. Bij de Chainbridge Honey Farm kunt u in een oude dubbeldekkersbus genieten van een kopje thee en een stuk heerlijke taart. Zoals de naam aangeeft, kunt u hier ook honing kopen. Een paar kilometer verder keert u bij Norham Castle weer terug naar Schotland om verder te rijden naar Kelso, met het indrukwekkende Floors Castle. Uw eerste overnachting van deze fietsvakantie in Schotland !

Dag 6: Kelso - Innerleithen (ca. 52 km)
Afstand ca. 52 km

Vanmorgen fietst u naar Melrose, beroemd om de indrukwekkende, in gotische stijl gebouwde abdij en de plek waar het hart van Robert the Bruce wordt bewaard. Als u Melrose verlaat, wordt de Tweed-vallei steeds dieper en uw wordt omringd door beboste heuvels. U volgt de loop van de rivier, geliefd bij de zalmvissers, naar Innerleithen. U passeert Traquair House, naar verluidt het oudste continu bewoonde huis in Schotland. Het drukke stadje Innerleithen is een eldorado voor mountainbikers. U zult ongetwijfeld deze sportief uitgedoste en van helmen voorziene pedaalridders tegenkomen.

Dag 7: Innerleithen - Edinburgh - individuele thuisreis (ca. 61 km)
Afstand ca. 61 km

In noordelijke richting klimt de route vanuit Innerleithen omhoog en over de Moorfoot Hills. In de verte heeft u al een prachtig uitzicht op Edinburgh, Afdalend vanuit de heuvels rijdt u door Dalkeith en Musselburgh via de Innocent Tunnel en langs Arthur's Seat naar het eindpunt in Edinburgh. Hier wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiger. Het einde van uw fietsvakantie en terugreis naar huis.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie Engelse kust en kastelen?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse fietsvakantie Engelse kust en kastelen.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 9.0
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 9.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 9.0
Dag-tot-dagprogramma: 9.0
Bezienswaardigheden: 9.0
Reisbescheiden: 9.0
9.0
Alles goed verzorgd, ontbijt in hotel in Edinburgh wel erg magertjes
Op vakantie in Augustus 2023
Alles was prima geregeld. Het hotel dat we extra hebben bijgeboekt viel wel tegen qua diner en ontbijt. Bij het ontbijt, inbegrepen, waren er geen croissants, geen Griekse yoghurt waarvoor ze reclame maken. Overall het eten geen goede kwaliteit. De overnachtingen die bij de reis inbegrepen waren, waren prima, ook het ontbijt.
Lees meer