7-daagse fietsvakantie Lot Vallei

Lot, Frankrijk

  • Volg de meanderende Lot per fiets
  • Historische steden zoals Cahors, Villeneuve-sur-Lot en Pujols
  • De burcht van Bonaquil en het juweel van de Lot: Saint-Cirq-Lapopie
  • Geniet van de uitstekende gastronomie en wijnen
  • Fietsetappes variërend van 30 tot 60 km
fietsvakantie The Lot Valley
fietsvakantie The Lot Valley
fietsvakantie The Lot Valley
fietsvakantie The Lot Valley
fietsvakantie The Lot Valley - markt
fietsvakantie The Lot Valley - langs de Lot
Bekijk alle fotos (14 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Agen.

U reist op eigen gelegenheid naar Agen. Deze mooie stad, ook wel de hoofdstad van de pruim genoemd, ligt halverwege tussen Bordeaux en Toulouse. Rijk aan ca. 2000 jaar geschiedenis, onthult de stad haar historische erfgoed langs middeleeuwse straatjes en elegante 19e-eeuwse boulevards. Het museum voor Schone Kunsten presenteert vijf schilderijen van Goya (waaronder een zelfportret), te midden van andere Spaanse werken uit de 18e en 19e eeuw. Het levendige stadscentrum biedt vele winkels en restaurants. De lokale markten bieden een keur aan lokale producten: foie gras, fruit en groenten, en natuurlijk pruimen!

Dag 2: Agen – Le Temple sur Lot (ca. 59 km)
Afstand ca. 59 km

Vanuit Agen begint u uw fietstocht door de beroemde kanaalbrug over te steken. U fietst via een groene veilige route naar Buzet met zijn vele wijngaarden. Dan gaat het langs het Canal de Garonne tot u de rivier de Lot bereikt. Aiguillon markeert het officiële begin van de fietsroute. Majestueuze rivieren, middeleeuwse stadjes, heuvels en boomgaarden, dorpen aan het water… de vallei van de Lot biedt vele aangename verrassingen. Stopt u vooral ook even bij het pruimenmuseum waar u zich via een leuke en educatieve route kunt verwonderen over meer dan honderd jaar pruimteelt!

Dag 3: Le Temple sur Lot – Villeneuve sur Lot (ca. 30 km)
Afstand ca. 30 km

Vandaag vervolgt u uw fietstocht richting het middeleeuwse dorpje Villeneuve-sur-Lot. U neemt kleine, mooie en schaduwrijke wegen door de vallei en wordt omringd door appel- en pruimenboomgaarden. Hier wordt de beroemde "prune d’Ente" geproduceerd. U fietst over oude bruggen en door prachtige dorpen zoals Casseneuil, Sainte Livrade en Pujols. Deze laatste wordt wel beschouwd als een van de mooiste dorpen van Frankrijk! Villeneuve-sur-Lot is een charmante vestingstad in het departement Lot-et-Garonne. De stad, gelegen op de oevers van de Lot, werd gesticht tussen 1251 en 1264 door een overeenkomst tussen Alphonse de Poitiers, de vertegenwoordiger van de koning van Frankrijk, en de machtige benedictijnenabdij van Eysses. Als een van de grootste en machtigste vestingsteden in het zuidwesten van Frankrijk heeft Villeneuve-sur-Lot een rijk erfgoed om te ontdekken zoals het Place Lafayette en zijn overdekte markt, de poorten van Pujol en Paris, vakwerkhuizen uit de 17e en 18e eeuw en de Pont des Cieutat.

Dag 4: Villeneuve sur Lot - Puy-l'Evêque (ca. 57 km)
Afstand ca. 57 km

U verlaat Villeneuve-sur-Lot over kleine wegen en door de pruimenboomgaarden en fietst langs de brede bedding van de Lot. U passeert het prachtige middeleeuwse dorp Pujols en andere opmerkelijke dorpen zoals Monsempron-Libos en Fumel. Op enkele kilometers van Fumel kunt u een omweg maken om een van de mooiste burchten van Frankrijk te bezoeken, het Château de Bonaguil. Vanaf zijn rotsachtige uitloper domineert het al 8 eeuwen lang de vallei en het middeleeuwse dorp. De burcht is opmerkelijk goed bewaard gebleven en vormt met zijn gigantische proporties een uniek geheel in Europa. De route brengt u vervolgens in Puy-l'Evêque, gebouwd op een landengte bij het smalste deel van de Lot en gelegen op de grens van Quercy en Périgord. Deze middeleeuwse stad wordt beschouwd als de parel van de Lot-vallei. De wijnen die in de omliggende wijngaarden wordt geteeld heeft het keurmerk appellation d'origine contrôlée “Cahors”.

Dag 5: Puy-l'Evêque - Cahors (ca. 57 km)
Afstand ca. 57 km

De fietsroute slingert zich tussen wijngaarden en boomgaarden door. Geniet van groene en ongerepte landschappen. U passeert kleine dorpen zoals Belaye, een middeleeuws dorp met een adembenemend uitzicht op de vallei, of Luzech, gelegen in een meander die een schiereiland vormt, een van de meest spectaculaire plekken van de Lot-vallei met prachtige uitzichten. Dan bereikt u Cahors, de “Stad van Kunst en Geschiedenis”. Van de Pont Valentré tot de kathedraal Saint-Étienne combineert deze eerste stad van de Lot een mediterrane sfeer met historische rijkdommen. Cahors is vooral bekend als toeristische trekpleister en als centrum van de AOC-wijn Cahors. De stad ligt ingesloten in een lus van de Lot-vallei en grotendeels omringd door water. Cahors werd gesticht in de Romeinse tijd in de middeleeuwen groeide het uit tot een belangrijk handels- en financieel centrum binnen Europa. Deze gouden eeuw ziet u terug in het goed bewaarde en levendige oude centrum.

Dag 6: Cahors - Saint-Cirq-Lapopie - Cahors (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Fiets vandaag naar het juweel van de vallei: Saint-Cirq-Lapopie, een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Het middeleeuwse dorp, dat niet minder dan 13 historische monumenten telt, ligt op een steile rots, ca. 100 meter boven de rivier de Lot. Vanaf hier biedt het een adembenemend uitzicht op de vallei.. U maakt een reis door de tijd terwijl u het charmante dorp en zijn opmerkelijke erfgoed bezoekt: smalle steile straatjes, versterkte deuren, donjon – een middeleeuwse, versterkte woontoren- uit de 13e eeuw en vakwerkhuizen met stenen gevels en houten panelen. Aan het einde van de dag keert u terug naar Cahors.

Dag 7: Cahors - individuele thuisreis of verlenging

Uw fietsvakantie door de Lot vallei is ten einde. Na het ontbijt vertrekt u op eigen gelegenheid huiswaarts. Natuurlijk is het mogelijk nog een nachtje te verlengen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie Lot Vallei?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid