6-daagse fietsvakantie Île de France

Ile de France, Frankrijk

  • Fiets door de landelijke omgeving rond wereldstad Parijs
  • Ontdek de verblijven van Franse Koningen
  • Verken de koninklijke bossen van Fontainebleau en Rambouillet
  • Fietsen door de vallei van Chevreuse
  • Bezoek de tuinen van Versailles
fietsvakantie rond Parijs
fietsvakantie rond Parijs
fietsvakantie rond Parijs
fietsvakantie rond Parijs
fietsvakantie rond Parijs
fietsvakantie rond Parijs
Bekijk alle fotos (9 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Welkom in Melun / Fontainebleau - individuele heenreis

Op eigen gelegenheid reist u naar uw accommodatie nabij Fontainebleau voor uw eerste overnachting van deze fietsvakantie. Op slechts korte afstand van de stad Parijs openen Melun en Fontainebleau de deuren naar het koninklijke platteland van Parijs. Al meer dan 2000 jaar gevestigd in een van de meanders van de Seine, is Melun het groene hart aan de poorten van het beroemde bos van Fontainebleau. Tijdens een wandeling door de stad en langs de oevers vindt u in Melun een moderne rivierhaven en een markt rijk aan regionale producten, waaronder de beroemde Brie de Melun, een van de weinige "Appellation d’Origine Protégée" van Île-de-France.

Dag 2: Kastelen van Vaux le Vicomte, Blande en Fontainebleau (ca. 57 km)
Afstand ca. 57 km

Uw fietstocht in Île de France begint met een rit in de richting van het niet te missen kasteel van Vaux le Vicomte en zijn Franse tuinen. Hier kunt u genieten van een lunchpauze in het kasteelrestaurant. Via Melun ontdekt u de rivierhaven en de ca. 6 km lange oevers van de Seine, bezaaid met tuinen en kleine pleintjes. U vervolgt uw route naar het Château de Blandy, een zeldzaam voorbeeld van middeleeuwse militaire architectuur. Dan gaat het verder langs de Seine over kleine landweggetjes. U passeert middeleeuwse dorpen zoals Fontaine le Port en Samois-sur-Seine en bereikt het park van het kasteel van Fontainebleau. U besluit uw dag met het verkennen van dit indrukwekkende kasteel! Het kasteel, met haar 1.500 kamers, is gelegen in het hart van het 11 hectare grote park met tuinen. Het kasteel is acht eeuwen lang ononderbroken een koninklijk verblijf geweest. Koningen en koninginnen, keizers en keizerinnen hebben het kasteel rond de oorspronkelijke middeleeuwse donjon verfraaid. Het kasteel en zijn park staan sinds 1981 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Dag 3: Van het koninklijke bos van Fontainebleau naar de landelijke dorpjes op het platteland rond Parijs. (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

U fietst door de prachtige bossen van Fontainebleau, een paradijs voor natuurliefhebbers met een oppervlakte van ca. 25.000 hectare en met een zeer dichte en gevarieerde fauna en flora. U ontdekt het charmante dorp Barbizon, de bakermat van het impressionisme en het kasteel van Courances. U verkent andere dorpen, waaronder Dannemois. Hier staat de molen van de populaire Franse zanger Claude François, bekend om zijn Franse versie van het lied “My way”. U eindigt uw dag met een tocht over een fietspad dat u rechtstreeks naar uw derde etappestad brengt, Etampes. Etampes is de enige stad in het departement Essonne dat de titel “Stad van Kunst en Geschiedenis” draagt. De stad kent inderdaad een rijk historisch erfgoed. Sinds de vroege middeleeuwen maakt Etampes deel uit van de Koninklijke landgoederen. Uit deze tijd stamt onder anderen de kerk Notre-Dame met haar crypte, talrijke andere religieuze gebouwen uit de 12e eeuw en een uitzonderlijke vierlobbige donjon.

Dag 4: Koninklijke steden en het bos van Rambouillet (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Vandaag brengt de fietsroute u naar het bos van Rambouillet, waar naar verluidt wallabies vrij rondlopen! Vanuit Etampes fietst u langs een liefelijk riviertje en verder over kleine landweggetjes waar u kunt genieten van de rustige omgeving. U ontdekt de koninklijke stad Dourdan, die ook de “stadspoort van het regionale natuurpark van de Haute Vallée de Chevreuse” is. Hier ligt een kasteel, de Porte de Chartres, u vindt er 19e-eeuwse architectuur, stadsmuren… Uw fietsdag eindigt in het hart van het bos van Rambouillet, tegenover het indrukwekkende kasteel.

Dag 5: Van de vallei van Chevreuse naar het Paleis van Versailles. (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Na enkele kilometers arriveert u in de vallei van Chevreuse, waar u Les Vaux de Cernay zult passeren en fietsend al zijn schatten kunt ontdekken: kerken, abdijen, kastelen, landhuizen, openbare wasplaatsen… Rond de karakteristieke dorpen domineren het platteland en de bossen nog steeds. U ontdekt pittoreske dorpjes en het kasteel van Dampierre voordat u naar het prestigieuze kasteel van Versailles gaat, het meesterwerk van Lodewijk XIV. U heeft dan de unieke gelegenheid om per fiets het kasteelpark te verkennen. Het kasteel van Versailles staat sinds 30 jaar op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en is een van de mooiste voorbeelden van Franse kunst uit de 17e eeuw. Het was de residentie van de koningen van Frankrijk Louis XIV, Louis XV en Louis XVI. Galerie des Glaces, Grands Appartements du Roi, Musée de l’Histoire de France: door de eeuwen heen heeft het kasteel van Versailles, de zetel van de macht tot 1789, zich voortdurend ontwikkeld. Na de Franse revolutie eindigde de functie van koninklijk verblijf. Neem de tijd om de tuinen te ontdekken! De afmetingen zijn enorm en vrijwel alles is precies gebleven zoals in de tijd van de Zonnekoning, die verzot was op watervallen en waterpartijen. De vergulde fonteinen en bassins staan allemaal perfect symmetrisch opgesteld!

Dag 6: Individuele thuisreis of verlenging

Na het ontbijt is het moment van vertrek aangebroken. Het einde van uw fietsvakantie door Île de France!

Bij te boeken extra's

Vragen over de 6-daagse fietsvakantie Île de France?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid