8-daagse fietsvakantie Dordogne

Dordogne, Frankrijk

  • Bezoek de middeleeuwse stad Sarlat
  • Fiets door pittoreske dorpjes en valleien
  • Grotten, canyons en rotsschilderingen
  • Kloosters, kastelen en prehistorie
  • Dagetappes van gemiddeld ca. 38 km
Dordogne kanaal
Dordogne ganzen
Dordogne Frankrijk
Dordogne Frankrijk
Dordogne fietsers
Dordogne
Bekijk alle fotos (8 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele heenreis naar Souillac

U reist op eigen wijze naar Souillac. Indien u op tijd bent, bezoek dan het benedictijnenklooster uit de 12e eeuw. Bekijk de abdijkerk met fraai houtsnijwerk en een beeld van de profeet Jesaja, een meesterwerk van de Romaanse kunst.

Dag 2: Souillac – Tamniès (ca. 38 km)
Afstand ca. 38 km

Indien u een fiets gehuurd heeft, ontvangt u deze vanmorgen. Dan stapt u op de pedalen en volgt de gemakkelijke route door de vallei. Onderweg heeft u ruimt te tijd om bijvoorbeeld de tuinen van Eyrignac te bewonderen. In Salignac kunt u het gelijknamige kasteel bezoeken. De route eindigt in Tamniès.

Dag 3: Tamniès – Les Eyzies (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Een ontspannende fietsrit brengt u naar St Genies, een mooi en klein dorpje gelegen tussen Montignac en Sarlat. Vanaf hier fietst u de vallei van Vézère in, bekend om haar prehistorische verleden. Hier kunt u onderweg vele interessante plekken bezoeken zoals de klif van de Roque-St-Christophe. Hier vindt u rotsholtes in de kalkstenen muur die in de prehistorie en de middeleeuwen door de mensen bewoond werd. Uw fietstocht eindigt in Les Eyzies de Tayac. Dit mooie, kleine plaatsje staat bekend om de vele prehistorische grotten. Les Eyzies wordt ook wel de hoofdstad van de prehistorie genoemd. Geen wonder dat dit aantrekkelijke dorp uitgegroeid is tot een ware toeristische trekpleister in de Dordogne.

Dag 4: Fietstocht door de omgeving van Les Eyzies (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Vanuit Les Eyzies maakt u een fietstocht door de omgevinge. Bezienswaardig zijn bijvoorbeeld de grot van Lascaux en Font-de-Gaume evenals prachtige plaatsjes als La Roque-Gageac en Domme. Vergeet ook niet het kasteeldorp Beynac dat hoog op een klif ligt. Overnachting wederom in Les Eyzies.

Dag 5: Les Eyzies – Vitrac (ca. 34 km)
Afstand ca. 34 km

Tijdens de rit van Les Eyzies naar Vitrac komt u door het plaatsje Montignac waar onderweg de beroemde grotten van Lascaux en Lascaux II liggen. U arriveert in Sarlat, de hoofdstad van de Périgord Noir en een van de mooiste middleeuwse steden van Frankrijk. Hier vindt u volop bezienswaardigheden met maar liefst 77 monumenten en beschermde gebouwen. Geniet van de typische sfeer van de Périgord alvorens u verder fietst naar Vitrac.

Dag 6: Fietstocht rondom Vitrac (ca. 37 km)
Afstand ca. 37 km

Vandaag heeft u de tijd om de grotten van Cougnac te bezoeken. Vervolgens komt u in de vallei van de rivier de Dordogne waar u veel kastelen in de omgeving kunt zien. U heeft de tijd om het kasteel en het versterkte dorp Domme te bezoeken dat over de rivier uitkijkt. Het plaatsje Domme behoort tot ‘Les Plus Beaux Villages de France’, oftewel een van de mooiste plaatsen in Frankrijk. La Roque Gageac is een oude rivierhaven, gebouwd tegen een steile rotswand. Overnachting in Vitrac.

Dag 7: Vitrac – Souillac (ca. 32 km)
Afstand ca. 32 km

U volgt de rivier de Dordogne en passeert onderweg de kastelen van Veyrignac en Fenelon. U eindigt vandaag in Souillac bij het hotel waar uw fietsvakantie begon.

Dag 8: Individuele thuisreis

Na het ontbijt eindigt uw indrukwekkende fietsvakantie door de Dordogne. U keert op eigen gelegenheid huiswaarts.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Dordogne?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.