8-daagse fietsvakantie door Bretagne

Bretagne, Frankrijk

  • Het schilderachtige binnenland van Bretagne
  • De prachtige kustlijn van Côte d’Emeraude
  • De Mont Saint Michel
  • De UNESCO oester van Cancale
  • Prachtige combinatie van natuur en cultuur
Bretagne - Saint Malo - Frankrijk
Fiets Mont Saint Michel
Bretagne - Frankrijk Huisje
Bretagne - Saint Malo - Frankrijk
Bretagne - Frankrijk - kustlijn
Bretagne - Saint Malo - Frankrijk
Bekijk alle fotos (13 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Saint Malo

U reist op eigen gelegenheid naar Saint Malo. Indien u op tijd arriveert, heeft u nog de mogelijkheid de stad met zijn oude stadsmuur te verkennen. De muur is een aaneenschakeling van bastions en wachttorentjes. Een wandeling over de stadsmuur biedt een prachtig uitzicht; de oude stad aan de ene kant, de haven aan de andere kant, stranden, eilandjes, forten en grillige rotsformaties.

Dag 2: Saint Malo - Dinan (ca. 34 km)
Afstand ca. 34 km

Nadat u de oude binnenstad, met zijn wirwar van oude straatjes, historische gebouwen en kerken, heeft verkend, fietst u landinwaarts door de licht glooiende vallei van de Rance rivier. Uw fietsroute voert u via bosrijke wegen en door pittoreske dorpjes. Nog even een fikse stijging, heuvel op, naar Dinan. Dinan is een van best bewaarde middeleeuwse steden van Bretagne. Omdat de fietstocht vandaag niet heel lang is, heeft u ruim de tijd om deze stad te ontdekken. Hier lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan. Dinan kent mooie, steile straatjes, kleurrijke vakwerkhuizen, prachtige kerken, kloosters en gezellige cafeetjes. Een 14e -eeuws kasteel maakt onderdeel uit van de stadsmuren en biedt onderdak aan een klein museum.

Dag 3: Dinan - Combourg (ca. 33 km)
Afstand ca. 33 km

Vandaag fietst u verder landinwaarts om te genieten van het rustige Bretonse landschap en de eeuwenoude monolithische bouwwerken, “dolmen” te ontdekken. Hoewel anders qua vorm is het de Franse en Engelse benaming voor een hunebed. Het uitzicht op het indrukwekkende kasteel van Combourg lokt u als het ware vanzelf naar de stad. Het kasteel uit de 13e en 15e eeuw was ooit de tijdelijke verblijfplaats van François-René de Chateaubriand, een romantisch dichter en schrijver. Het kasteel is open voor bezoek en huisvest de kamer evenals enkele souvenirs van de beroemde schrijver. Het Lac Tranquille dat bij het kasteel ligt is niet zonder reden door Chateaubriand zo genoemd. Het biedt een mooi zicht op het kasteel en is ideaal voor een rustige avondwandeling.

Dag 4: Combourg - Fougères (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Uw fietsroute leidt u onder andere langs kleine dorpjes als Sens de Bretagne en Rimou. U fietst via de vallei van de Cousenon rivier, die uiteindelijk bij Le Mont Saint Michel uitkomt in zee, richting Tremblay. Onderweg fietst u door bossen en langs verschillende kastelen om uiteindelijk te arriveren in Fougères. U heeft hier gelegenheid om de oudste stadswijk, Vieil, te ontdekken, met vakwerkhuizen en geplaveide straatjes. Tegenwoordig bruist het hier van terrassen, cafés en restaurants.
Maar u zult vooral onder de indruk raken van het karakteristieke middeleeuwse kasteel uit 1020. Deze enorme vesting, opgericht tussen de 12e en 15e eeuw, ligt verspreid over ca. 2 hectare. De 13 torens en de vestingwerken zijn volledig gerenoveerd en zeker een bezoek waard. Voor liefhebbers van flora zijn de 21 thematuinen van het Parc Floral du Chattelier een aanrader! Wellicht doet dit alles u besluiten een extra nachtje in Fougéres te blijven!

Dag 5: Fougères - Pontorson (ca. 47 km)
Afstand ca. 47 km

Na het ontbijt verlaat u Fougères om op uw gemak fietsend te genieten van het Bretonse land gekenmerkt door kleine boerderijen en dorpjes met een uitbundige bloemenpracht. U kunt eventueel pauzeren in het dorpje Saint Brice-en-Coglès, voor u via landweggetjes verder fietst naar de oever van de Cousenon richting Pontorson (wat feitelijk in Normandië ligt). Pontorson ligt op slechts 9 km. van Mont Saint-Michel in het midden van de baai en wordt doorkruist door de Cousenon, één van de drie rivieren die uitmonden in de baai van Mont Saint Michel. Het stadje werd gesticht in de 12e eeuw in opdracht van Willem de Veroveraar. Hoewel het fort in 1623 met de grond gelijk werd gemaakt, zijn er nog steeds overblijfselen die aan deze tijd herinneren.

Dag 6: Pontorson – Cancale (ca. 46 km)
Afstand ca. 46 km

Vanaf Moidrey krijgt u geleidelijk zicht op één van de hoogtepunten van deze fietstocht. Of het nu uw eerste of vijfde bezoek is, of het zonnig weer is of juist mistig, Mont Saint Michel is adembenemend! Niet alleen een wereldberoemde toeristische trekpleister, maar ook een belangrijk en eeuwenoud bedevaartsoord. De gebouwen op de rotsige punt in het water zijn in verschillende periodes gebouwd maar vormen toch een indrukwekkend geheel. Mont Saint Michel is niet voor niets sinds 1979 UNESCO Werelderfgoed. Probeer hier zo vroeg mogelijk aan te komen voor het te druk wordt, zodat u in alle rust kunt genieten van de eeuwenoude stadsmuren, de Abdij, het uitzicht op de baai en nog veel meer!

Terwijl u zo nu en dan achterom kijkt naar het magnifieke Mont Saint Michel, begint U, door een lappendeken van polders, aan de weg terug richting Vivier-sur-Mer, gelegen midden in de baai van Mont Saint-Michel. Uiteindelijk arriveert u in Cancale, een schilderachtige vissershaven, met een aaneenschakeling van oester-restaurants. Deze worden slechts enkele honderden meters verder gekweekt. De oesters hechten zich vast aan palen en ontwikkelen zich in grote trossen. Door deze techniek en het gunstige klimaat is Vivier de belangrijkste mosselhaven van Frankrijk geworden. De Cancale-oester is door de UNESCO erkend als immaterieel cultureel erfgoed.

Dag 7: Cancale - Saint Malo (ca. 26 km)
Afstand ca. 26 km

Uw fietsroute van vandaag voert u langs zandstranden en ruige granieten kustlijnen, met prachtige vergezichten over zee. Bij Pointe de Grouin strekt zich een indrukwekkend decor voor u uit: vanaf Cap Fréhel via de baai van Mont Saint Michel tot aan Grandville. Op een afstand van ca. 25 km tekent Mont Saint Michel zich af aan de horizon. In de verte zijn de eilanden van Chausey te zien, mogelijk ziet u zelfs een kolonie dolfijnen in dit visrijke gebied! Anse de Guesclin biedt heerlijke zandstranden en een op een eilandje gelegen fort, waar u bij eb zó naar toe kunt wandelen. Uiteindelijk keert u terug naar de ommuurde stad Saint Malo.

Dag 8: Individuele thuisreis of verlenging

Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie door Bretagne. Au revoir!

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie door Bretagne?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie door Bretagne.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 9.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 7.0
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 8.0
8.0
Heerlijke vakantie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2023
Wij vonden alles top. Luxe hotels op de beste plekken. Prima service met het koffer transport. De beschrijving van de route hebben we niet gebruikt omdat we vooraf de gps files hadden opgevraagd bij ADE. Dat werkte prima. Misschien een tip om niet in St Malo te starten omdat parkeren van de auto daar erg duur is.
Lees meer