8-daagse fietsvakantie Oost-Friesland

Nedersaksen, Duitsland

  • Fietsvakantie door Oost-Friesland
  • Rondtour met start- en eindpunt Oldenburg
  • Met het eiland Norderney
  • Vlakke fietspaden
8-daagse fietsvakantie Oost-Friesland
8-daagse fietsvakantie Oost-Friesland
8-daagse fietsvakantie Oost-Friesland
8-daagse fietsvakantie Oost-Friesland
8-daagse fietsvakantie Oost-Friesland
8-daagse fietsvakantie Oost-Friesland
Bekijk alle fotos (28 )

Fietsen door het Duitse Friesland

Ga voor Oost-Friese impressies met deze fietsvakantie in Noord-Duitsland. Makkelijk fietsen langs verborgen Moordorpen, groene dijken en romantische watergebieden. Ontdek de cultuur van de regio in de sporen van Störtebeker. Probeer de beroemde Oost-Friese thee, maak een tocht langs scheve kerktorens en veldheersburchten en geniet van de dromerige dorpen in een uniek landschap.

Ook het Noordzee-eiland Norderney zal u verbazen. Het klimaat zal uw longen verwennen, de lichte wind waait uw hoofd lekker leeg... Snel zult begrijpen waarom Oost-Friesland zo geliefd is: Greetsiel, Wiesmoor, Emden bijvoorbeeld. U zult deze liefde ongetwijfeld delen.

Niveau van de fietstour:
Licht - Oost-Friesland en het eiland Norderney zijn ideale gebieden om te fietsen. Alle routes zijn overwegend vlak. U fietst meestal over geasfalteerde fietspaden, verharde landwegen of autoluwe zijwegen. Zeer geschikt voor beginners en groepen.

Dag 1: Individuele aankomst in Oldenburg

Aankomst in de fietsstad Oldenburg. In de avond heeft u de gelegenheid de charmante binnenstad te verkennen.

Dag 2: Oldenburg - Wiesmoor

Afstand ca. 55 km

De eerste dagetappe voert door het parklandschap Ammerland in de kuurstad Bad Zwischenahn. Geniet u van de beroemde lekkernij: Smoortaal - vers gevangen gerookte aal in "Ammerländer Art". U fietst via Remels (het hoogste punt van Oostfriesland met 18 meter) naar Wiesmoor.

Dag 3: Wiesmoor - Aurich - Emden

Afstand ca. 55 km

Door eenzame veennederzettingen in de Oost-Friese hoofdstad Aurich, waar honderden jaren lang de Oost-Friese hoofdmannen en grafen regeerden. Langs de Ems-Jade-Kanaal naar Emden. De havenstad was één van de rijkste havensteden in Europa, maar nooit in de Hanze...

Dag 4: Emden - Norden of omgeving

Afstand ca. 55 km

Fietstour naar het schilderachtige vissersdorp Greetsiel, met de grootste garnaalboot havenin de Weser-Ems-regio. Een portie heerlijke garnalen kunt u niet overslaan. Voorbij aan de Leybucht - waar u met een beetje geluk zeehonden treft - naar Norden of omgeving.

Dag 5: Uitstapje eiland Norderney

De overtocht duurt ongeveer een uur van Norddeich naar het eiland, welke u uitstekend per fiets kunt ontdekken (veerpont met fietsen en toeristenbelasting niet inbegrepen). Alternatief: fietstour langs de kust en het nationaalpark Waddenzee of bezoek het zeehondenstation in Norddeich.

Dag 6: Norden of omgeving - Wittmund

Afstand ca. 60 km

Via Dornum naar het mooiste Waterkasteel van Oost-Friesland en verder door het moeraslandschap in de voormalige Oost-Friese hoofdstad Esens. Dagdoel is de stad Wittmund met de unieke baksteengebouwen.

Dag 7: Wittmund - Dangast

Afstand ca. 50 km

Van Wittmund fietst u naar het middeleeuwse Jever en verder naar kasteel Gödens. Dangast is de oudste Noordzeebadplaats aan de Nedersaksische kust en een geliefd dagdoel, niet alleen voor de cultuurliefhebbers. Overnachting in Dangast of omgeving.

Dag 8: Dangast - Oldenburg

Afstand ca. 50 km

Kronkelende fietspaden voeren naar het dier- en vrijetijdspark Jaderbrg, met meer dan 600 dieren één van de grootste in Noord-Duitsland. Voorbij aan Radstede, de voormalige Zomerresidentie van de Oldenburgse grafen en hertogen, terug naar Oldenburg.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie Oost-Friesland?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Oost-Friesland.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 5.0
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 7.0
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 8.0
7.0
met de wind mee
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2017
Mooie route, leuke plaatsen, het bagagevervoer en de onderkomens waren perfect. Routes niet altijd duidelijk, waardoor veel omrijden. We kregen een veel te zware fiets (wilden geen ebike), de fietspaden zijn vrij slecht. Op de 3e dag hebben we veel omgefietst en kwamen veel te laat op het logeeradres (was niet aangegeven dat we moesten melden bij late aankomst). Mbv andere logees de beheerder gesproken, die ons bovendien naar een ander adres verwees dan was afgesproken. Dit vonden wij heel slecht. Het adres daar was slecht aangegeven: het was in Nordeich, maar in de beschrijving stond Norden, waardoor nog meer omgereden. Het adres aldaar (voor 2 nachten, was overigens eenvoudig maar goed. Alle overige overnachtingen: prima.
Lees meer