7-daagse fietsvakantie langs de meren Müritz en Plau

Mecklenburg Vorpommern, Duitsland

  • Beleef het Mecklenburgs merenplateau per fiets
  • Een fietsronde o.a. om de meren van Müritz en Plau
  • Geniet van het Nationaal Park Müritz
  • Een stukje authentiek Duitsland
  • Dagetappes van ca. 40 tot 61 km
Haven Waren Mecklenburg
6-daagse fietsvakantie Mecklenburgse Meren
6-daagse fietsvakantie Mecklenburgse Meren
6-daagse fietsvakantie Mecklenburgse Meren
6-daagse fietsvakantie Mecklenburgse Meren
oostzee rugen
Bekijk alle fotos (6 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Waren/Klink bij het Müritz meer

U reist op eigen gelegenheid naar Müritz/Waren. Het gebied rondom Waren en het Müritz meer is één van de grootste toeristische trekpleisters in het Mecklenburger merenplateau. Er zijn vele cafés, restaurants en winkels om in rond te dwalen in en rondom de oude stad en de haven. Overnachting is in de omgeving van Waren.

Dag 2: Waren/Klink - Neustrelitz of omgeving (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Vandaag is de eerste dag van uw fietsvakantie. U brengt de dag door in het Nationaal Park Müritz en fietst langs de oostoever van het meer. U fietst door bossen, langs moerassen en langs weiden op weg naar Neustrelitz. Neustrelitz was vroeger de stad waar de Hertog van Mecklenburg-Strelitz zetelde. Overnachting in de omgeving van Neustrelitz.

Dag 3: Neustrelitz of omgeving - Wesenberg (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

U zult waarschijnlijk even de tijd willen nemen om de stad Neustrelitz te verkennen voordat u verder gaat met uw reis, aangezien het zeker de moeite waard is om de kasteeltuinen en het marktplein te bezoeken. Vandaag fietst u langs vele kleine meren richting het zuiden van Wesenberg in de buurt van het Havel-Müritz kanaal. Overnachting in de omgeving van Wesenberg.

Dag 4: Wesenberg - Röbel of omgeving (ca. 58 km)
Afstand ca. 58 km

Vandaag staat een mooie fietstocht op het programma over glooiende heuvels en langs de rand van Nationaal Park Müritz. U komt aan de zuidoever van het Müritz meer. Onderweg naar Röbel komt u langs vele historische grafheuvels. Röbel is een oude arbeiders- en landbouwstad. Het open landschap hier biedt u een fantastisch uitzicht over het meer. Overnachting in de omgeving van Röbel aan de zuidkant van het meer. De dagetappe kan qua lengte variëren van ca. 45 tot 58 km.

Dag 5: Röbel of omgeving - Plau am See (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Vanaf Röbel fietst u vandaag richting het Plau meer over de Mecklenburgischen Seenradweg. Op deze route zult u vele graven en grafheuvels tegen komen. U bent hier ook in de buurt van het grootste Midden-Europese berenbos, er leven hier enkele bruine beren. Ook staat er in een dorpje een kerk met een beroemd, uit hout gesneden kruis. Fiets naar het westen richting Plau. In deze mooie oude handelsstad vindt u nog vele vakwerkhuizen. Overnachting in de omgeving van Plau.

Dag 6: Plau – Waren/Klink am Müritz (ca. 61 km)
Afstand ca. 61 km

Deze laatste etappe gaat via de noordwest oever van de Plau See. U fietst richting het westen richting Karow. In 1963 zijn in Alt Schwerin meerdere gebouwen veranderd in een openlucht museum. Hier kunt u zien hoe het leven vroeger was in Mecklenburg. Vervolg uw route langs Schwinzer heide richting Malchow. U fietst door het toeristische gebied Fleesensee. U komt vervolgens door het rustige havenstadje Sietow. Richting Waren kunt u nog een kijkje nemen bij het Schloss Klink. U zult misschien nog willen zwemmen voordat u uw gehuurde fiets inlevert in Waren. Overnachting in de omgeving van Waren.

Dag 7: Individuele terugreis of verlenging

Het het ontbijt is uw fietsvakantie is ten einde. U kunt vanaf Waren huiswaarts keren of nog een verlenging bijboeken. Vraag uw reisadviseur naar de mogelijkheden.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie langs de meren Müritz en Plau?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse fietsvakantie langs de meren Müritz en Plau.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 9.0
Locatie/gebied: 10.0
Hotels: 9.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.0
Route: 8.0
Reisbescheiden: 8.0
9.0
Alles goed verzorgd, genoten volop
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
Auto goed geregeld Prima hotels Bagage goed verzorgd Beschrijving in boek was niet altijd duidelijk voor ons
Lees meer