6-daagse fietsvakantie Mecklenburgse Meren

7-daagse fietsvakantie langs de meren Muritz en Plau

Mecklenburg Vorpommern, Duitsland

  • Beleef Mecklenburgs merenplateau per fiets
  • Een ronde reis van Waren tot Waren
  • Dagetappes van 35 tot 55 km
  • Tour langs prachtige meren
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
6-daagse fietsvakantie Mecklenburgse Meren
6-daagse fietsvakantie Mecklenburgse Meren
6-daagse fietsvakantie Mecklenburgse Meren
6-daagse fietsvakantie Mecklenburgse Meren
oostzee rugen
Bekijk alle fotos (5)

Deze tour neemt u mee door het centrum van het Mecklenburgs merenplateau. De reis begint in Warre. De fietstocht gaat door het prachtige landschap rondom de meren bij Strelitz, de meren bij Müritz, Plau, Petersdor, Kölpin, Fleesen en weer terug naar Waren.

Dag 1: Aankomst in Waren bij het Müritz meer

Het gebied rondom Waren en het Müritz meer is een van de beste toeristische trekpleisters in het Mecklenburgs merenplaeau. Er zijn vele cafés, restaurants en winkels om in rond te dwalen in en rondom de oude stad en de haven. Overnachting in de omgeving van Waren.

Dag 2: Waren - Neustrelitz

Afstand ca. 55 km

Het eerste deel van de reis begint brengt u door Nationaal Park Müritz. Fiets door bossen, langs moerassen en door weiden op uw weg naar Neustrelitz. Neustrelitz was vroeger de stad waar de Hertog van Mecklenburg-Strelitz. Overnachting in de omgeving van Neustrelitz.

Dag 3: Neustrelitz - Meren bij Wesenberg

Afstand ca. 55 km

U zult waarschijnlijk even de tijd willen nemen om de stad te verkennen voordat u verder gaat met u reis, aangezien het zeker de moeite waard is om de kasteeltuinen en het marktplein te bezoeken. Fiets langs vele kleine meren richting het zuiden van Wesenberg in de buurt van het Havel-Müritz kanaal. Overnacht in de omgeving van Wesenberg.

Dag 4: Meren bij Wesenberg - Röbel & Omgeving

Afstand ca. 45 km

Fiets over glooiende heuvels, langs de rand van Nationaal Park Müritz, op uw route teug naar het Mürtiz mee. Ten zuiden van het meer ligt Röbel. Onderweg naar Röbel komt u langs vele historische grafheuvels. Röbel is een oude arbeids en landbouw stad. Overnachting in de omgeving van Röbel.

Dag 5: Röbel - Plau

Afstand ca. 40 km

Vandaag gaat u langs het Plau meer fietsen. Op deze route zult u vele graven en grafheuvels tegen komen. Ook staat er in een dorpje een kerk met een beroemd, uit hout gesneden kruis, het bezoeken van dit kerkje zou zeker uw tijd waard zijn. Fiets naar het westen richting Plau, een oude handelsstad. Overnachting in de omgeving van Plau.

Dag 6: Plau – Malchow

Afstand ca. 32 km

Fiets richting het westen richting Karow. In 1963 zijn in Alt Schwerin meerdere gebouwen veranderd in een agrarisch museum. Daar kunt u zien hoe het leven vroeger was in Mecklenburg. Vervolg uw reis langs Schwinzer Heath richting Malchow. Overnachting in de omgeving van Malchow.

Dag 7: Malchow – Waren - individuele terugreis

Afstand ca. 35 km

De laatste etappe van de tour brengt u door het zuiden van het landschap langs de ‘bovenste meren’ and terug naar het Müritz meer. Fiets door vakantie gebied ‘Fleesensee’. In het rustige havenstadjes Sietow zult u de rondweg rond het Müritz meer bereiken. Neem de route richting het Waren Schloss Klink klasteel. U zult misschien nog willen zwemmen voordat u uw gehuurde fiets inleverd in Waren. Wij zullen uw bagage tot 17.00 uur voor u bewaren, en wij kunnen , als u dat wil, voor u een extra nacht bijboeken.