Fietsvakanties in Mecklenburg Vorpommern

Mecklenburg Vorpommern bevindt zich in Oost-Duitsland ten noorden van Berlijn en is zeer geschikt voor een actieve vakantie. In Mecklenburg Vorpommern bevindt zich het grootste merengebied van Duitland, namelijk de Mecklenburgische Seenplatte.

Dit Mecklenburgse Merengebied leent zich uitstekend voor fietsvakanties. De kwalitatieve fietsroutes voeren u door een landschap met bossen en vele meren. Het is een walhalla voor de fietsliefhebber! Het land van de 1000 meren voelt bijna Fries aan. U zult zich dan ook direct thuis voelen! Een fietsvakantie in Mecklenburg Vorpommern begint meestal vanuit het kloppende hart van de fietsregio, Müritz. Het grootste binnenmeer van Duitsland is omringd door het met bos bezaaide Nationaal Park Müritz in het hart van het Mecklenburgse Merengebied. Naast de meren zult u velen beekjes, riviertjes en stroompjes tegenkomen tijdens een fietsvakantie door het Mecklenburgse Merengebied.

Vergeet voor, tijdens of na uw fietsvakantie in Mecklenburg Vorpommern ook zeker niet een bezoek te brengen aan Slot Schwerin, gelegen op een eiland, de hoofdresidentie van de groothertogen van Mecklenburg-Schwerin. Naast dit kasteel zijn er ook andere landhuizen en kastelen te bewonderen net als pittoreske dorpjes in het Mecklenburgse Merengebied.

Een ander onderdeel van Mecklenburg Vorpommern is de Ostseeradweg. Deze Oostzeekust is ook een geliefde vakantiebestemming voor Duitsers. Tijdens een fietsvakantie langs de Oostzee kunt u een bezoek brengen aan oude steden met een rijke handelsgeschiedenis, zoals Rostock en Stralsund.

Stralsund Oostzee
Usedom Oostzee
Schwerin Meckenburgse meren
Bekijk alle fotos (4 )