fietsvakanties luneburger - heide

8-daagse fietsvakantie Lüneburger Heide

Lüneburger Heide, Duitsland

  • Een fietsreis over de Lüneburger Heide
  • Start- en eindpunt is Schneverdingen
  • Met hoogtepunten Lüneburg, Celle en Soltau
  • Over makkelijk begaanbare wegen
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
fietsvakanties luneburger - heide
8-daagse fietsvakantie Lüneburger Heide
8-daagse fietsvakantie Lüneburger Heide
8-daagse fietsvakantie Lüneburger Heide
8-daagse fietsvakantie Lüneburger Heide
fietsvakanties luneburger - heide
Bekijk alle fotos (10)

De Lüneburger Heide ontdekken met een 8-daagse fietsvakantie. Romantici, natuurliefhebbers en cultuurvrienden komen allemaal aan hun trekken tijdens een fietsvakantie in de Lüneburger Heide, zoals ooit de Heidedichter Hermann Löns ook deed. Schapen, welke grazen over de weidse velden in de heide, pretparken, de geschiedenis vertellen, oude vakwerkhuizen en een treinstation als kunstobject in Uelzen.

Het gezicht van de heide is zo gevarieerd; alleen hoge bergen vindt u hier niet. Voor fietsers is dat echter geen nadeel. Fietsen over de Heide: Dat is ultiem genieten!

Karakter: Licht tot middelzwaar. De route verloopt grotendeels over landelijke wegen en kleine straten en fietspaden. Onderweg treft u lichte heuvels en onverharde wegen.

Dag 1: Individuele aankomst in Lüneburg

Individuele aankomst Lüneburg. In de late namiddag volgt er een informatiegesprek en de fietsuitgave (wanneer geboekt).

Dag 2: Lüneburg - Uelzen

Afstand ca. 55 km

Fietstour door de typische heidelandschappen van de nationaal park Nordheide. Heide, dennenbossen en heideschapen pronken hier de wijdte van het landschap. Over de Wilseder Berg en door het kleine romantische Weiler gaat het verder naar Lüneburg met zijn schilderachtige centrum.

Dag 3: Uelzen - Celle

Afstand ca. 60 km

Het typische Heidelandschap laat u ook vandaag niet los. Uelzen heet het huidige doel van de dag. Ook de kunst wekt interesse: vanwege de Expo 2000 bouwde men de Uelzener Bahnhof om in de stijl van Friedensreich Hundertwasser tot een bezienswaardigheid.

Dag 4: Celle - Hermannsburg

Afstand ca. 40 km

Via kleine plaatsjes voert de etappe u naar de residentiestad Celle. Ongeveer 480 gerastaureerde vakwerkhuizen beelden hier de oude binnenstad uit. Deze en het Celler Kasteel in de stijl van de Weserrenaissance schreeuwen om uw aandacht. Geniet bij een wandeling door het centrum van de prachtige gebouwen.

Dag 5: Hermannsburg - Soltau

Afstand ca. 49 km

Langs de örtze nodigen kleine houtbruggetjes uit om even te pauzeren en t geniten van een blik in het örtzedal. Van hieruit treft u met wat geluk bijzondere natuurverschijnselen. Hermannsburg kijkt op een 1000-jarige geschiedenis terug. De Saksenhertog Hermann Billung richtte vermoedelijk in de buurt van de Peter Paul kerk een burcht op welke zich later in de omgeving ontwikkelde.

Dag 6: Soltau - Schneverdingen

Afstand ca. 35 km

Door het natuurpark Zuidheide gaat het langs de Lönsstein in de stad Soltau met de bezienswaardige stadshuis, het Noord-Duitse Speelgoedmuseum of het bekende Heide-Park met talrijke attracties.

Dag 7: Schneverdingen - Lüneburg

Afstand ca. 65 km

Tour-stations op de huidige etappe zijn Wiedeholz, standplaats van de laatste ridderstrijd, evenals de voormalige Heideboerderij Möhr en de typische gotische Heidekerken in Wolterdingen. Geniet de rest van de dag van de heidetuinen met 130 verschillende heidesoorten in Schneverdingen.

Dag 8: Terugreis vanaf Lüneburg

Na het ontbijt kunt u huiswaarts keren of een nachtje verlengen.