fietsvakanties luneburger - heide

7-daagse fietsvakantie Lüneburger Heide

Lüneburger Heide, Duitsland

  • Een kleurrijke fietsvakantie
  • Mooie rondtour door de Lüneburger Heide
  • Inclusief Lüneburg en Schneverdingen
  • Zeer makkelijk te fietsen routes
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
fietsvakanties luneburger - heide
8-daagse fietsvakantie Lüneburger Heide
8-daagse fietsvakantie Lüneburger Heide
7-daagse fietsvakantie Lüneburger Heide
7-daagse fietsvakantie Lüneburger Heide
7-daagse fietsvakantie Lüneburger Heide
Bekijk alle fotos (6)

Fietsen door een zee van lila... Dat is een fietsvakantie door de Lüneburger Heide! Verheug u op een rondtour door het Natuurpark Lüneburger Heide en ontdek de landschappelijke veelvoud van deze grootste samenhangende heidevlaktes in midden-Europa. Bijzonder intensief beleeft u het kleurenschouwspel in augustus in de bloeitijd van de heide.

Volg per GPS of kaart uw veelzijdige en afwisselingsrijke fietspaden door wijde heidevlaktes, door bossen en moerassen, langs uiterwaarden en door kleine dorpen en fraaie steden. U fietst door een licht glooiend landschap, welke in de laatste ijstijd zo gemarkeerd is, over deels nieuwe geasfalteerde, deels natuurlijke veld- en boswegen en met in het centrale natuurgebied ook kleine gedeeltes zandpaden. Start is elke zondag, op aanvraag andere dagen mogelijk.

Dag 1: Individuele aankomst in Hamburg-Bergedorf

Kom vandaag vroegtijdig aan bij de Elbe en geniet van de wijde omgeving van de oevers en Elbestroom. De rust van het rivierlandschap wordt u snel de baas en zo kunt u zich ontspannend voorbereiden op de fietsvakantie.

Dag 2: Bergedorf - Lüneburg

Afstand ca. 40 km

Geniet van de Ilmenau-Radweg, welke licht omhoog loopt op de dam door het vlakke moeraslandschap. Verheug u op de moderne scheepswerf Scharnebeck bij de Elbe-zijkanaal, welke voor zijn bouwtijd tot de grootste van de wereld behoort en een hoogteverschil heeft van 38 meter. In bijbehorende tentoonstellingshal worden de unieke technische dimensies weergegeven wat voor een fietspauze zeer interessant is. Kort daarna bereikt u Lüneburg. Een bijzondere stad met een onverstoord middeleeuws karakter.

Dag 3: Lüneburg - Amelinghausen

Afstand ca. 42 km

In de ochtend is het fijn fietsen door het bos- en uiterwaardenlandschap van de afgezonderde Ilmenau naar het Natuurpark Lüneburger Heide. Heerlijk, deze landschapswisseling: vlakke rivierbeddingen wijken voor het typische heuvelachtige landschap van de Lüneburger Heide. Kleine dorpjes zijn daarin bijna net zo liefdevol ingebed als rietgedekte boerderijen langs uw fietsroute. In de middag komt u bij de Oldendorfer Dodenstad, een begaanbare uitgedunde gravengebied met 4000 jaar oude hunebedden en grafheuvels. Bezoek hier ook het archeologisch museum. Over kleine oeverwegen fietst u verder rond de Lopausee en bent u snel in Amelinghausen.

Dag 4: Amelinghausen - Schneverdingen

Afstand ca. 44 km

Geniet van heidekruiden zonder einde, want u fietst vandaag door het natuurpark Lüneburger Heide. Ontdek zo de vele watermolen welke nog tot in de 50er jaren in bedrijf waren. Telkens weer zult u worden verleidt om de kleurrijke heiden op beeld vast te leggen. Na een waardige pauze in de afgelegen Biergarten's van het Hofguts Tütsberg gaat u verder naar de wonderschoon gelegen boerderij Möhr. Voor de deuren van SChneverdingen neemt u een laatste omweg door het grote Pietzmoor, welke een belevenis op zich is.

Dag 5: Schneverdingen - Jesteburg

Afstand ca. 39 km

Veel tijd doorbrengt u vandaag in het natuurgebied. U fietst via Niederhaverbeck direct in het romantische Heidedorp Wilsede, dat alleen te voet, te fiets of koets te bereiken is. Hier vindt u de herders met hun schapen. Verdiep u in de geschiedenis in het Heidemuseum in Wilsede en ga vervolgens verder naar Undeloh. In de namiddag komt u via Bossard en Jesteburg.

Dag 6: Jesteburg - Hamburg-Bergedorf

Afstand ca. 39 km

U verlaat Jesteburg met zijn vele rietbedekte huizen via de Seeve-Radweg en fietst naar het Filmmuseum in Bendesdorf. Afgelegen wegen leiden u naar de mooie Horster molen, waarna u bij Maschen komt met het enorme spoorwegennetwerk welke tot 700 meter breed is. Ontdek in de middag Winsen met het kasteel en steek de Elbe over naar uw dagdoel.

Dag 7: Terugreis vanaf Hamburg-Bergedorf

Einde van de fietsreis. Wellicht is het voor u interessant om te verlengen zodat u de machtige havenstad Hamburg kunt beleven.