7-daagse fietsvakantie Romantische Harz

Harz, Duitsland

  • De Harz per fiets ontdekken!
  • UNESCO steden Goslar en Quedlinburg
  • Wernigerode, Ilsenburg en Halberstadt
  • Rit over de smalspoorbaan naar de Brocken
  • Prachtige natuur in het Nationale Park Harz
Harz Brockenbahn
Brocken Harz
Harz - Duitsland - Quedlinburg
Harz - Wenigerode - Duitsland
Harz - Duitsland
Harz - Duitsland
Bekijk alle fotos (10 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele heenreis naar Wernigerode

Op eigen gelegenheid reist u naar Wernigerode. Deze stad in de Harz nodigt u uit voor een gemoedelijke wandeling door de steegjes met de vakwerkhuizen. Hoogtepunt daarbij is het marktplein met zijn historische Stadhuis. De beklimming naar Hotel Schloss Wernigerode wordt met een prachtig uitzicht beloond.

Dag 2: Wernigerode – Halberstadt (ca. 51 km)
Afstand ca. 51 km

Deze dag staat in het teken van het geestelijke verleden en heden. U begint met een kleine omweg naar het luchtkuuroord Ilsenburg. Hier bevindt zich het middeleeuwse klooster Drübeck en zijn prachtig aangelegde tuinen. Ilsenburg wordt ook wel beschouwd als poort naar de "straat der romantiek". Dan gaat het richting oosten bergafwaarts en door velden en weiden naar Halberstadt. Een bezichtiging van de Dom en de Martinikerk zijn eigenlijk een "must".
Afhankelijk van de gekozen route kan de dagafstand variëren van ca. 25 tot 51 km.

Dag 3: Halberstadt – Quedlinburg (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

U wisselt van de ene Domstad naar de volgende Domstad. Het riviertje de Bode begeleidt u naar de, niet zo ver weg gelegen, UNESCO Werelderfgoedstad Quedlinburg. Geniet van de sfeer in de gemoedelijke binnenstad evenals van het weidse uitzicht vanaf de Schlossberg. De “Stiftskirche” herbergt de beroemde schatten van de Quedlinburger Dom evenals de graven van de voormalige Duitse Koning, Heinrich I met zijn gemalin.

Dag 4: Quedlinburg – Wernigerode (ca. 27 km)
Afstand ca. 27 km

Ook vandaag begeleidt de Bode u een gedeelte van uw fietstocht. Bij Thale in het Bode-dal hebben de heksen hun sporen duidelijk achter gelaten. Neem een pauze en en ga met de kabelbaan naar de Heksendansplaats en het Heksenhuis. Bij de Rappbodetalsperre heeft u de mogelijkheid om over de in 2017 geopende langste hangbrug van de wereld (483 meter) te lopen. Dan gaat het bergop langs het klooster Michaelstein, met zijn historische verzameling muziekinstrumenten, naar de stad Blankenburg. Aan het einde van de etappe arriveert u weer in Wernigerode.
Afhankelijk van de gekozen route kan de dagafstand variëren van ca. 13 tot 27 km.

Dag 5: De Brocken (ca. 19 km)
Afstand ca. 19 km
Hoogteverschil ca. 1141 m

Met de beroemde Brocken Bahn (zonder fiets) beklimt u vandaag de hoogstgelegen berg in Noord-Duitsland, de Brocken op ca. 1.141 meter hoogte. Bij de heksen werd deze berg ook wel “Blocksberg” genoemd. Bij goed weer heeft u hier een fantastisch uitzicht over het nationale park, de Harz. Vanaf de top wandelt u rustig bergafwaarts via Schierke en de Drei Annen Hohne naar Wernigerode.
Afhankelijk van de gekozen route kan de dagafstand variëren van ca. 6 tot 19 km.

Dag 6: Wernigerode - Goslar - Wernigerode (ca. 39 km)
Afstand ca. 39 km

U fietst naar de keizerstad Goslar. De diverse imposante bouwwerken hebben ertoe bijgedragen dat deze stad is opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ook de Rammelsberg, een mijn die u kunt bezoeken, behoort tot de UNESCO Werelderfgoedlijst. Deze mijn bracht de heersers uit de oudheid grote rijkdom evenals een uniek systeem voor energiewinning, de Oberharzer Wasserwirtschaft. Dit systeem uit de 16e eeuw bestaat uit een hoeveelheid dijken en sloten waardoor met behulp van waterkracht energie opgewekt kon worden. U sluit deze indrukwekkende dag af met een treinrit terug naar Wernigerode (in eigen regie) of u fietst terug.

Dag 7: Individuele thuisreis of verlenging

Uw fietsvakantie vol belevenissen door de oostelijke Harz is alweer ten einde. U reist naar huis of wij regelen vooraf nog een extra overnachting voor u.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie Romantische Harz?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse fietsvakantie Romantische Harz.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 9.0
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.0
Route: 9.0
Dag-tot-dagprogramma: 9.0
Bezienswaardigheden: 9.0
Reisbescheiden: 9.0
9.0
Buitengewoon goed
Met vrienden
Op vakantie in September 2023
Ten eerste was het prachtig weer. Dat scheelt altijd. De routes waren heel duidelijk: de combi tussen het uitstekende routeboekje en de gps route via Komoot was heel goed. Een prachtig gebied om in te fietsen. De hotels waren prima. Het was alleen jammer dat er in de receptie van het hotel in Wernigerode werd gerookt en wij daar vlakbij een kamer hadden. De rook trok het hotel in. Wij hebben een fantastische vakantie gehad.
Lees meer