Wandelvakanties in de Harz

Verken de Harz tijdens een wandelvakantie over de Harzer-Hexen-Stieg!

Eén van de noordelijkste middelgebergten van Duitsland is de Harz. Deze regio staat bekend om de weelderige natuur, grote hoogteverschillen, uitgestrekte weides en indrukwekkende rotsen.

De Harz is ook een van de jongste parken van Duitsland. Dit heeft alles te maken met de val van de Muur in 1989. Daarna was de weg vrij om zo in 1994 officieel het Nationaal Park Harz op te richten. U wandelt zo van Oost- naar West-Duitsland. En niet alleen doorkruist u majestueuze en uitgestrekte dennenbossen, maar nodigen talrijke wandelroutes uit te voet te genieten van de rustgevende natuur en heldere berglucht. Hoogtepunt zijn letterlijk en figuurlijk de Brocken met 1.142 meter hoogte.

De Harz biedt meer, zoals culturele hoogstandjes in Goslar, Ilsenburg of Bad Sachsa, de grootste modelspoorbaan van Duitsland in Lautenthal en de smalspoorbaan. En dan zijn er naast wandelen in de Harz nog volop andere actieve bezigheden, zoals waterfietsen, zeilen en surfen op een van de stuwmeren of lekker zwemmen in een van de vele natuurbaden. De Harz, elk jaargetijde anders maar altijd even boeiend en alles puur natuur!

De Harzer-Hexenstieg is een van de beroemdste wandelpaden van de Harz. ADE biedt verschillende wandelroutes aan waarbij u de Hexenstieg kunt verkennen.

Harzer Schmalspurbahn
Goslar
Goslar marktplein
Bekijk alle fotos (4 )