8-daagse fietsvakantie Praag - Dresden

Elbe, Duitsland

  • Het begin van de Elberadweg
  • Vanuit het mooie Praag naar Dresden
  • Ruim de tijd om Praag en Dresden te ontdekken
  • Overwegend vlak, soms lichte stijgingen
8-daagse fietsvakantie Berlijn - Dresden
8-daagse fietsvakantie Praag - Dresden
8-daagse fietsvakantie Praag - Dresden
8-daagse fietsvakantie Praag - Dresden
8-daagse fietsvakantie Praag - Dresden
8-daagse fietsvakantie Praag - Dresden
Bekijk alle fotos (6 )

Fietsen tussen metropolen Praag en Dresden!

Om toe te geven, de Elbe-fietsroute begint natuurlijk niet in Praag. Echter, de Moldau stroomt vanaf hier op slechts 50 km naar de monding in de Elbe. En Praag is prachtig met al haar hoogtepunten, zoals de Praagse Burcht, het Wenceslausplein en de Karelsbrug met zijn unieke, romantische sfeer. Allemaal zijn ze zeer de moeite waard voor een reis op zich. Aan het einde van uw fietsvakantie in Dresden, is het met de Zwinger, de Semperoper en de Frauenkirche niet minder interessant.

Tussen de metropolen fietst u op schilderachtige fietsroutes langs de Moldau en de Elbe, bezoekt u kleine, prachtig gerestaureerde stadjes en dorpjes en passeert u romantische rivierlandschappen. De basteirotsen bieden een weids uitzicht over de Elbe-vallei, op bizarre bergplateaus en indrukwekkende natuurlandschappen. Misschien bevalt de weg tussen Praag en Dresden zelfs meer dan de steden zelf. Vanuit Dresden kunt u fantastisch verder fietsen op de Elberadweg, bijvoorbeeld in de stad Wittenberg of Torgau.

Dag 1: Praag - Individuele aankomst

Reizigers met auto wordt aangeraden om aan te reizen in Dresden en vervolgens onze transfer naar Praag nemen. Deze dag neemt u een avondwandeling over de Karelsbrug.

Dag 2: Praag - Stadswandeling

In de "Gouden Stad" zijn talrijke bezienswaardigheden waar u van kunt genieten. Bezoek de Praagse burcht met het Koninklijk Paleis, het beroemde Wenceslausplein of neem een duik in het uitgaansleven van Praag, met zijn rijke culturele aanbod.

Dag 3: Praag - Melnik

Afstand ca. 55 km

De tocht voert u langs de rivier de Moldau. Vanaf de kasteelheuvel in Melnik geniet u van een prachtig uitzicht op de samenvloeiing van de Moldau en de Elbe. Melnik is het centrum van de Boheemse wijnbouwregio.

Dag 4: Melnik - Leitmeritz

Afstand ca. 50 km

Via Roudnice bereikt u de vestingstad Terezin (Theresienstadt). Vanaf hier is het slechts een paar kilometer naar de bestemming van Litomerice (Leitmeritz) met zijn prachtige herenhuizen.

Dag 5: Leitmeritz - Decin

Afstand ca. 50 km

Ongeveer 20 km is het van Usti nad Labem (Aussig). Onderweg kunt u de ruïnes van Schreckenstein op de rechteroever van de Elbe op een 100 meter hoge klif bewonderen. In de namiddag bereikt u Decin, in de buurt van de Duits-Tsjechische grens.

Dag 6: Decin - Pirna

Afstand ca. 45 km

U passeert de grens naar Duitsland en al snel ziet u de schilderachtige kliffen van de Elbzandsteengebergtes. De rivier de Elbe leidt u langs de vesting Königstein. Bezoek de indrukwekkende burcht van August de Sterke en geniet van het betoverende uitzicht op de Elbe-vallei.

Dag 7: Pirna - Dresden

Afstand ca. 25 km

Na het passeren van kasteel Pillnitz fietst u naar Dresden. U passeert het "Blauwe Wonder" en de kastelen langs de Elbe. Vanwege de korte afstand is er tijd om de oude binnenstad van Dresden te bezoeken.

Dag 8: Terugreis of verlenging

Terugreis of verlenging in Dresden.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie Praag - Dresden?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Praag - Dresden.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 9.0
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 10.0
Route: 9.0
Dag-tot-dagprogramma: 9.0
Bezienswaardigheden: 9.0
Reisbescheiden: 10.0
9.0
Afwisselend en mooi!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2022
De afwisseling tussen de stedentrips Praag en Dresden en de mooie fietsroute hiertussen heeft gemaakt dat we veel gezien en ervaren hebben. Eigenlijk meerdere vakanties in één vakantie. Prima beoordeling krijgt deze reis van ons.
9.0
Plezierig en uitstekend geregeld
Op vakantie in Aug 2019
Praag is erg toeristisch, er is veel te zien. Wij hebben genoten van de fietstocht, de eerste dag was een regendag, maar dat vergeet je bij aankomst in het hotel. Ons eerste hotel van de fietstocht was erg apart, de tijd had daar stilgestaan (en de stofzuiger was er nooit ontdekt). De andere hotels waren uitstekend, ook qua ligging in het centrum van de stadjes. Wij hebben genoten van onze reis, de afstanden zijn ook op een stadsfiets goed te doen. Toch zou ik de volgende keer een fiets huren, i.p.v. zelf meenemen. De huurfietsen zagen er super uit en andere reizigers waren er positief over. De rivier kabbelde mooi, veel natuurschoon om te bewonderen. Dresden is een gezellige stad, heeft een open en gemoedelijke sfeer.
Lees meer