8-daagse fietsvakantie Praag - Dresden

Elbe, Duitsland

  • Het begin van de Elberadweg
  • Vanuit het mooie Praag naar Dresden
  • Ruim de tijd om Praag en Dresden te ontdekken
  • Overwegend vlak, soms lichte stijgingen
8-daagse fietsvakantie Berlijn - Dresden
8-daagse fietsvakantie Praag - Dresden
8-daagse fietsvakantie Praag - Dresden
8-daagse fietsvakantie Praag - Dresden
8-daagse fietsvakantie Praag - Dresden
8-daagse fietsvakantie Praag - Dresden
Bekijk alle fotos (6 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Praag - Individuele aankomst

Reizigers met auto wordt aangeraden om aan te reizen in Dresden en vervolgens onze transfer naar Praag nemen. Deze dag neemt u een avondwandeling over de Karelsbrug.

Dag 2: Praag - Stadswandeling

In de "Gouden Stad" zijn talrijke bezienswaardigheden waar u van kunt genieten. Bezoek de Praagse burcht met het Koninklijk Paleis, het beroemde Wenceslausplein of neem een duik in het uitgaansleven van Praag, met zijn rijke culturele aanbod.

Dag 3: Praag - Melnik (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

De tocht voert u langs de rivier de Moldau. Vanaf de kasteelheuvel in Melnik geniet u van een prachtig uitzicht op de samenvloeiing van de Moldau en de Elbe. Melnik is het centrum van de Boheemse wijnbouwregio.

Dag 4: Melnik - Leitmeritz (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Via Roudnice bereikt u de vestingstad Terezin (Theresienstadt). Vanaf hier is het slechts een paar kilometer naar de bestemming van Litomerice (Leitmeritz) met zijn prachtige herenhuizen.

Dag 5: Leitmeritz - Decin (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Ongeveer 20 km is het van Usti nad Labem (Aussig). Onderweg kunt u de ruïnes van Schreckenstein op de rechteroever van de Elbe op een 100 meter hoge klif bewonderen. In de namiddag bereikt u Decin, in de buurt van de Duits-Tsjechische grens.

Dag 6: Decin - Pirna (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

U passeert de grens naar Duitsland en al snel ziet u de schilderachtige kliffen van de Elbzandsteengebergtes. De rivier de Elbe leidt u langs de vesting Königstein. Bezoek de indrukwekkende burcht van August de Sterke en geniet van het betoverende uitzicht op de Elbe-vallei.

Dag 7: Pirna - Dresden (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km

Na het passeren van kasteel Pillnitz fietst u naar Dresden. U passeert het "Blauwe Wonder" en de kastelen langs de Elbe. Vanwege de korte afstand is er tijd om de oude binnenstad van Dresden te bezoeken.

Dag 8: Terugreis of verlenging

Terugreis of verlenging in Dresden.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Praag - Dresden?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Praag - Dresden.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.3
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 7.5
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.0
Route: 9.0
Dag-tot-dagprogramma: 9.3
Bezienswaardigheden: 9.3
Reisbescheiden: 9.3
6.0
De fietsvakantie is goed voorbereid
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2022
Het is een mooie fietstocht; qua afstanden goed te doen; de informatie is helder. Ik was minder tevreden over de locatie en service van hotel Expo in Praag. Te ver van de stad en vanaf 22 uur 's avonds niets meer te verkrijgen....ook geen automaat. Dat vind ik niet van deze tijd. Het hotel Ludmila in Melnik mag m.i. niet meer op de lijst. De mensen super aardig maar zowel locatie als verzorging erg beroerd. De vloerbedekking vies en bobbelig vanwege vochtproblemen; gordijnen zonder haken, gaten in de deur, de hitte niet weg te krijgen, ramen kunnen open maar is onwenselijk vanwege de ligging aan de grote drukke weg en stank van een tankstation naast de deur. Dikke onvoldoende!!!! Daarom waardeer ik de reis met 2 punten minder dan ik normaal zou hebben gedaan. De andere hotels waren prima.
9.0
Afwisselend en mooi!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
De afwisseling tussen de stedentrips Praag en Dresden en de mooie fietsroute hiertussen heeft gemaakt dat we veel gezien en ervaren hebben. Eigenlijk meerdere vakanties in één vakantie. Prima beoordeling krijgt deze reis van ons.
9.0
Een goed voorbereide reis
Met vrienden
Op vakantie in Juli 2022
Van de deelnemers welke aan deze fietsvakantie deelnamen, totaal 8 personen, waren wij de enigen , via uw organisatie, de een compleet pakket informatie hadden.
Lees meer
9.0
Plezierig en uitstekend geregeld
Op vakantie in Augustus 2019
Praag is erg toeristisch, er is veel te zien. Wij hebben genoten van de fietstocht, de eerste dag was een regendag, maar dat vergeet je bij aankomst in het hotel. Ons eerste hotel van de fietstocht was erg apart, de tijd had daar stilgestaan (en de stofzuiger was er nooit ontdekt). De andere hotels waren uitstekend, ook qua ligging in het centrum van de stadjes. Wij hebben genoten van onze reis, de afstanden zijn ook op een stadsfiets goed te doen. Toch zou ik de volgende keer een fiets huren, i.p.v. zelf meenemen. De huurfietsen zagen er super uit en andere reizigers waren er positief over. De rivier kabbelde mooi, veel natuurschoon om te bewonderen. Dresden is een gezellige stad, heeft een open en gemoedelijke sfeer.
Lees meer