Berlijn Duitsland

11-daagse fietsvakantie Berlijn naar Kopenhagen

Berlijn & Brandenburg, Duitsland

  • Fietsvakantie door Duitsland & Denemarken
  • Fietsen langs rivieren, kanalen en meren
  • Een tour langs kusten, musea, Nationale Parken
  • Dagetappes van 40 tot 80 km
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
Berlijn Duitsland
oostzee
fiets
6-daagse fietsvakantie Mecklenburgse Meren
7-daagse fietsvakantie rond Berlijn
Bekijk alle fotos (5)

Ga mee op een wonderbaarlijke reis van Berlijn naar Kopenhagen. Op deze prachtige fietstocht zult u versteld staan van de schoonheid van het Duitse en het Deense landschap. Geniet van de prachtige natuurparken in Duitsland, de rustgevende reis van Duitsland naar Denemarken, en de adembenemende witte kliffen aan de Deense kust. Fiets door het prachtige Duitse landschap en langs de majestueuze Deense kust richting Kopenhagen.

Vanuit Kopenhagen naar Berlijn

Let op: Wilt u starten in Kopenhagen en vanuit de Deense hoofdstad fietsen richting Berlijn? Ook dat is mogelijk. Deze fietsvakantie is namelijk ook te reserveren in omgekeerde volgorde. U vraagt dan een offerte aan voor de Standaard reis Kopenhagen-Berlijn.

Dag 1: Aankomst in Oranienburg

Vanuit Nederland reist u zelf per auto of trein richting Berlijn of rechtstreeks naar uw startpunt in Oranienburg. U kunt ook eerst een kort bezoek aan Berlijn brengen, informeer bij uw offerte aanvraag naar de verlengingsmogelijkheden. Vanuit Berlijn is er een goede treinverbinding tussen Oranienburg en Berlijn (d.m.v. S-Bahn). Verder wordt er vandaag nog een welkomst en informatiegesprek gehouden bij uw startpunt over uw reis. Overnachting in Oranienburg.

Dag 2: Oranienburg - Fürstenberg & Omgeving

Afstand ca. 70 km

De eerste dag van uw fietsvakantie begint met een actieve fietstocht langs de oever van het Oder-Havel kanaal richting Liebenwalde. Vanuit Liebenwalde kunt u verder fietsen naar Zehdenick. Als u eenmaal in Zehdenick bent aangekomen dan kunt u Ziegeleipark Mildenberg bezoeken. Ziegeleipark Mildenberg is een industrieel museumpark waar u kunt kijken hoe Zehdenick kon uitgroeien tot een van de grootste baksteen-leveranciers van Europa.

Dag 3: Fürstenberg - Neustrelitz

Afstand ca. 45 km

Vandaag zult u op uw reis langs het meer van Stechlin komen, dit meer is onsterfelijk gemaakt door de literaire werken van schrijver Th. Fontane. Tegen het einde van de fietsdag zult u Neustrelitz bereikt hebben, hier kunt u uw ogen uitkijken. Neustrelitz is een industriële stad met een toenemende economische sector. Overnachting in Neustrelitz.

Dag 4: Neustrelitz - Waren

Afstand ca. 65 km

Rust, stilte en natuur, vandaag zal u van Neustrelitz naar waren fietsen, maar onderweg kunt u genieten van het mooiste wat de natuur te beiden heeft, een prachtig landschap gevuld met meer dan 100 meren en 660 km aan paden. Nationaal Park Müritz is het huis van verschillende vogelsoorten die elders op de wereld al uitgestorven zijn. Ook kunt u hier zeer dichtbij de dieren komen, waardoor u echt kunt genieten van de natuur. Verder ligt Ankershagen ook op de route naar Waren, dit gebied staat bekend omdat Heinrich Schliemann hier zijn kinderjaren doorbracht, Heinrich Schliemann staat bekend als de man die de mythische stad Troje heeft gevonden. Overnachting in de omgeving van Waren.

Dag 5: Waren - Krakow/Güstrow

Afstand ca. 50 km

Op de 4e dag van uw fietsvakantie gaat u op weg naar Krakow am See of Güstrow. Nadat u Waren heeft verlaten komt u langs natuurpark Nossentiner, een prachtig park waarin u kunt genieten van de uitgestrekte bossen en heldere meren. Overnachting in Krakow am See of Güstrow.

Dag 6: Krakow / Güstrow - Rostock

Afstand ca. 30 km

In Güstrow bent kunt u een verbluffende tour nemen door de stad van kunstenaar Ernst Barlach. Barlach had hier zijn atelier, en heeft ook zijn beste en meest bekende kunstwerken in Güstrow gemaakt. Overnachting in Rostock.

Dag 7: Rostock - Nykobing/Falster

Afstand ca. 54 km

Vandaag gaat de fietsvakantie de grens over, aangezien u vandaag met de veerboot Denemarken zal bereiken. Vanaf Rostock Hauptbahnhof (het centraal station) gaat u met de trein naar de haven, vanuit de haven gaat u met de veerboot naar Gedser in Denemarken, deze reis duurt ongeveer 2 uur. Als u eenmaal in Denemarken bent kunt u genieten van de dijken, de uitgestrekte stranden, en de prachtige bossen aan de Deense kust. Overnachting in Nykøbing.

Dag 8: Nykøbing/Falster - Eiland Mon

Afstand ca. 40 km

Op de 8e dag van uw fietsvakantie kunt u langs de prachtige Deense kust richting de oude handelaarsstad Stubbekøbing fietsen. U zult waarschijnlijk even willen rondlopen door Stubbekøbing, aangezien dit zeker uw tijd waard is. Wanneer u uitgewandeld bent kunt u met de volgende veerboot naar het eiland Bogø gaan waar de veerboot een korte tussenstop zal maken, na de pauze zal u uw reis vervolgen met de veerboot naar het eiland Møn. Overnachting in een comfortabel hotel.

Dag 9: Eiland Møn - Koge

Afstand ca. 65 km

Vandaag gaat de reis naar Køge. Wanneer u de brug oversteekt die Møn aan Seeland verbind, dan zal u een prachtig uitzicht hebben over zee en land. Vanaf hier gaat u richting het noorden langs de Deense kust. Overal om u heen zult u hutjes en landhuizen zien, wat een schilderachtig gevoel geeft. Als u in Rødvig bent aangekomen kunt u genieten van het prachtige uitzicht van de kust en haar witte kliffen. Vanuit Rødvig zult u, op eigen kosten, met de trein naar Køge moeten reizen. Overnachting in Køge.

Dag 10: Koge - Kopenhagen

Afstand ca. 59 km

De etappe van vandaag brengt u weer langs de stranden van Denemarken. Voordat u Kopenhagen bereikt komt u door Ishøj, waar u misschien even een korte pauze wil houden bij het museum voor de moderne kunst. Als u eenmaal in Kopenhagen bent aangekomen zult u zien dat de stad betoverend is. In Kopenhagen zult u zeker de tuinen van Tivoli willen bezoeken. Wanneer de dag ten einde komt zult u een rustige wandeling willen maken door de oude haven van Kopenhagen, dit zal een perfect einde zijn van uw dag. Overnachting in Kopenhagen.

Dag 11: Terugreis of verlenging in Kopenhagen

Afstand ca. 55 km

Het is vandaag alweer de laatste dag van deze betoverende fietsvakantie, nadat u een lekker ontbijtje heeft gehad in uw hotel is uw fietsvakantie afgelopen. U kunt eventueel een aantal nachten verlengen om de prachtige stad Kopenhagen verder te ontdekken en te bezichtigen. Informeer bij uw offerteaanvraag naar de mogelijkheden.