11-daagse fietsvakantie Berlijn naar Kopenhagen

Berlijn & Brandenburg, Duitsland

  • Fietsvakantie door Duitsland & Denemarken
  • Fietsen langs rivieren, kanalen en meren
  • Een tour langs kusten, musea, Nationale Parken
  • Ontdek prachtige steden
  • Dag etappes van ca. 40 tot 80 km
Zonsondergang Denemarken
Waren
Rostock
Berlijn
Berlijn Duitsland
Rostock
Bekijk alle fotos (14 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Oranienburg

Vanuit Nederland reist u zelf per auto of trein richting Berlijn of rechtstreeks naar uw startpunt in Oranienburg. U kunt ook eerst een kort bezoek aan Berlijn brengen, informeer bij uw offerte aanvraag naar de verlengingsmogelijkheden. Vanuit Berlijn is er een goede treinverbinding tussen Oranienburg en Berlijn (d.m.v. S-Bahn). Verder wordt er vandaag nog een welkomst en informatiegesprek gehouden bij uw startpunt over uw reis. Overnachting in Oranienburg.

Dag 2: Oranienburg - Zehdenick / Fürstenberg & Omgeving (ca. 75 km)
Afstand ca. 75 km

De eerste dag van uw fietsvakantie begint met een actieve fietstocht langs de oever van het Oder-Havel kanaal richting Liebenwalde. Vanuit Liebenwalde kunt u verder fietsen naar Zehdenick. Als u eenmaal in Zehdenick bent aangekomen dan kunt u Ziegeleipark Mildenberg bezoeken. Ziegeleipark Mildenberg is een industrieel museumpark waar u kunt kijken hoe Zehdenick kon uitgroeien tot een van de grootste baksteen-leveranciers van Europa. Overnachting in Fürstenberg of omgeving.

Dag 3: Zehdenick / Fürstenberg & omgeving - Neustrelitz (ca. 78 km)
Afstand ca. 78 km

Vandaag zult u op uw reis langs het meer van Stechlin komen, dit meer is onsterfelijk gemaakt door de literaire werken van schrijver Th. Fontane. U bevindt zich in het Mecklenburgse merengebied. Tegen het einde van de fietsdag zult u Neustrelitz bereiken. Het slotpark, de stervormige marktplaats en de wijze waarop de stad is opgebouwd getuigen van de historie van het groothertogdom Strelitz. Overnachting in Neustrelitz.

Dag 4: Neustrelitz - Waren/Müritz (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

Rust, stilte en natuur, vandaag zal u van Neustrelitz naar waren fietsen, maar onderweg kunt u genieten van het mooiste wat de natuur te beiden heeft, een prachtig landschap gevuld met meer dan 100 meren en 660 km aan paden. Nationaal Park Müritz is het huis van verschillende vogelsoorten die elders op de wereld al uitgestorven zijn. Ook kunt u hier zeer dichtbij de dieren komen, waardoor u echt kunt genieten van de natuur. Verder ligt Ankershagen ook op de route naar Waren, dit gebied staat bekend omdat Heinrich Schliemann hier zijn kinderjaren doorbracht, Heinrich Schliemann staat bekend als de man die de mythische stad Troje heeft gevonden. Overnachting in de omgeving van Waren.

Dag 5: Waren/Müritz - Güstrow/omgeving (ca. 69 km)
Afstand ca. 69 km

Op de 5e dag van uw fietsvakantie gaat u op weg naar Krakow am See of Güstrow. Nadat u Waren heeft verlaten komt u door het natuurpark Nossentiner Heide, een prachtig natuurgebied waarin u kunt genieten van de uitgestrekte bossen en heldere meren. In Güstrow moet u zeker de oude binnenstad, het slot en het atelier van Ernst Barlach bekijken. Overnachting in Güstrow of omgeving.

Dag 6: Güstrow/omgeving - Rostock (ca. 78 km)
Afstand ca. 78 km

Langs het Bützow-Güstrow kanaal gaat het richting Rostock. Indien gewenst kunt u onderweg beslissen om de fiets te verruilen voor de trein om zo de laatste kilometers naar Rostock te overbruggen. Overnachting in Rostock

Dag 7: Rostock - Nykobing/Falster (ca. 38 km)
Afstand ca. 38 km

U passeert vandaag de grens met Denemarken. De haven ligt ca. 12 km vanaf uw hotel. De overtocht naar Denemarken (incl.) duurt ca. 2 uur. Eenmaal gearriveerd in Gedser in Denemarken stapt u weer op de fiets en fietst over dijken en door kleine bossen langs de mooie stranden van Falster aan de Deense kust. Overnachting in Nykøbing of omgeving.

Dag 8: Nykøbing/Falster - Stege/Eiland Møn (ca. 75 km)
Afstand ca. 75 km

Op de 8e dag van uw fietsvakantie kunt u langs de prachtige Deense kust richting de oude handelsstad Stubbekøbing fietsen. U zult waarschijnlijk even willen rondlopen door Stubbekøbing, aangezien dit zeker uw tijd waard is. Wanneer u uitgewandeld bent kunt u met de veerboot (excl.) naar het eiland Bogø gaan. Hier maakt de veerboot een korte tussenstop om vervolgens door te varen naar het eiland Møn. Een alternatieve route is vanaf Stubbekøbing naar Vordingborg en Kalvehave om van daaruit naar het eiland Møn te komen. Overnachting in een comfortabel hotel.

Dag 9: Stege/Eiland Møn - Køge (ca. 107 km)
Afstand ca. 107 km

Vandaag gaat de reis naar Køge. Wanneer u de brug oversteekt die Møn met Seeland verbindt, dan heeft u een geweldig uitzicht over zee en land. Vanaf hier gaat u richting het noorden langs de Deense kust. Overal om u heen zult u herenhuizen en landhuizen zien omzoomd door akkerland. Naar Fakse is het ca. 50 km en naar Rødvig ca. 69 km. De sportieve fietser kunnen dan verder fietsen naar Køge waardoor de totale etappe op ca. 107 km komt. U kunt er ook voor kiezen om in Rødvig de trein te pakken naar Køge (excl.).

Dag 10: Køge - Kopenhagen (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

De etappe van vandaag brengt u weer langs de stranden van Denemarken. Voordat u Kopenhagen bereikt komt u door Ishøj, waar u misschien even een korte pauze wilt houden bij het museum voor de moderne kunst. Eenmaal in Kopenhagen gearriveerd, zult u zeker het bekende Tivoli willen bezoeken evenals de "grote" kleine zeemeermin. Een mooie afsluiter van de dag is een wandeling over Nyhavn. Overnachting in Kopenhagen.

Dag 11: Terugreis of verlenging in Kopenhagen

Helaas uw fietsvakantie is ten einde. Na het ontbijt vertrekt u op eigen gelegenheid naar huis. Eventueel kunt u een of meerdere nachten verlengen om de prachtige stad Kopenhagen verder te ontdekken en te bezichtigen. Uw ADE fietsspecialist helpt u graag.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 11-daagse fietsvakantie Berlijn naar Kopenhagen?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 11-daagse fietsvakantie Berlijn naar Kopenhagen.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 7.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.0
Route: 9.0
Dag-tot-dagprogramma: 9.0
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 8.0
8.0
was niet wat wij verwachten van een reisorganisatie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
Wij hadden 2 extra dagen in Berlijn en Kopenhagen geboekt. Krijgen we de gegevens zitten we niet in Berlijn maar 35 km boven Berlijn; Met openbaar vervoer naar Berlijn kost 2 uur en € 27 ,--- p.p. In Kopenhagen zaten we prachtig in de stad. Route van mooi en goed aangegeven, hotels prima. Wij konden niet met de fietsen in de trein terug naar Berlijn, dus zijn we met de trein naar Oranienburg gereisd en toen met de auto naar Kopenhagen de fietsen op gehaald. Wij fietsen al 25 jaar met een andere organisatie en die zorgt dat je altijd weer terug gebracht wordt naar het begin punt dus dit waren we niet gewend. Dus conclusie niet denken dat de organisaties allemaal zo perfect zijn dan andere organisatie.
8.0
Alles goed georganiseerd
Op vakantie in Juli 2023
Het was een leuke, soms uitdagende tocht, zeker met gewone fietsen. We hadden niet verwacht dat Denemarken zoveel heuvels had. De natuur was prachtig om ons heen. In het boekje werd aangeraden om het langste traject de trein te nemen, helaas reed de trein niet meer en moesten we een bus nemen.
Lees meer