7-daagse fietsvakantie München Merenronde met charme

Beieren, Duitsland

  • Ontdek vanuit München het zuiden van Beieren
  • Bezoek Garmisch Partenkirchen
  • Mooie culinaire reis
  • Geniet van de charme van Zuid-Duitsland
terras
bier
Fietsreis
Bad Tölz
Ausblick
Sylvensteinstausee
Bekijk alle fotos (7 )

Fietsen langs de Isar en de Beierse meren!

Deze fietstocht kenmerkt zich door natuur en cultuur, maar ook door charme, comfort en welzijn.

In de hoofdstad München beleeft u bezienswaardigheden met een rijke geschiedenis, prachtige tuinen en het neogotische stadhuis met het beroemde klokkenspel. Culinaire kunst speelt ook een grote rol in de hoofdstad van de deelstaat Beieren. Hartige lekkernijen en bierspecialiteiten wachten op u in de eetlokalen of de "Biergärten". De Beierse meren staan bekend om hun uitstekende waterkwaliteit. Geniet van het uitzicht op de Alpen en doorkruis de authentieke Beierse dorpen en stadjes.

Enkele highlights van de fietstocht:

  • Het Murnauer Moos is het grootste heidegebied van Midden-Europa en kenmerkt zich door de ongerepte natuur. Hier kunt u uw gedachten de vrije loop laten en gewoon genieten van de natuur.
  • Garmisch-Partenkirchen aan de voet van de Zugspitze. Zeker doen: een ritje met de Zugspitzbahn naar de ca. 2.962 meter hoge Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland.
  • Bad Tölz, kruispunt van de 2 oude handelswegen, de Isar en de Zoutstraat. De rijkelijk versierde herenhuizen zijn de getuigen uit deze roemruchte tijd.
  • De stad München met het bekende Hofbräuhaus.

    De ongerepte natuur, de Beierse tradities in een prachtig bergdecor maken deze fietsvakantie tot een ongekend genoegen!

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomstdag in München

Vandaag reist u op eigen gelegenheid naar het startpunt in München. In het hotel ontvangt u informatie en heeft u de gelegenheid om de talrijke bezienswaardigheden alvast te ontdekken.

Dag 2: München – Murnau am Staffelsee (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

Van München fietst u via het Forstenrieder Park naar de Starnberger See. Vanaf hier vervolgt de route over het fietspad direct gelegen aan de oever van het meer naar Seeshaupt. Over prachtige paden door traditionele Beierse steden langs de Osterseen en de Riegsee fietst u verder naar Murnau am Staffelsee.

Dag 3: Murnau – Garmisch Partenkirchen (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Eerst fietst u door het natuurgebied Murnauer Moos (grootste heidegebied van Midden-Europa). Hierna gaat de route verder door de ongerepte natuur langs de rivier de Loisach naar Garmisch Partenkirchen. Deze etappe is bewust kort gehouden. Daarom is een ritje met de Zugspitzbahn naar 2962 m hoogte een goed idee (op eigen gelegenheid). Vanaf daar heeft u een prachtig uitzicht over de Alpen.

Dag 4: Garmisch Partenkirchen – Mittenwald – Wallgau (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Met de trein legt u 300 meter hoogte af naar Scharnitz. Van daaruit gaat de route licht bergopwaarts door wilde en romantische kloven en weelderige alpenweiden naar de bron van de Isar. Terug gaat u door het zonnige hooggelegen dal met prachtige panorama's van de Karwendel- en Wettersteinbergen via Mittenwald naar Wallgau - een plaats waar de Beierse gebruiken nog steeds leven.

Dag 5: Wallgau – Bad Tölz (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Vandaag gaat u langs de Isarwinkel, langs het kristalheldere, turkooisblauwe water naar de indrukwekkende Sylvensteinsee en via Lenggries door het sfeervolle landschap naar Bad Tölz. De plaats op de kruising van twee handelsroutes - de Isar en de oude zoutweg van Reichenhall naar de Allgäu - ontwikkelde zich al snel tot een bloeiend handelscentrum. De rijk versierde herenhuizen getuigen nog steeds van deze hoogtijdagen.

Dag 6: Bad Tölz – München (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Het Isar-fietspad loopt via Geretsried en Wolfratshausen naar Grünwald. Er moeten vandaag nog een paar kleine klimmetjes worden gefietst voordat de hoofdstad München met zijn talrijke bezienswaardigheden erop wacht om verder ontdekt te worden.

Dag 7: Vertrek naar huis

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan uw vakantie en reist u op eigen gelegeheid naar huis. U kunt ook uw vakantie verlengen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie München Merenronde met charme?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid