6-daagse fietsvakantie Natuurpark Altmühltal

Beieren, Duitsland

  • Een fietstour voor natuur- en rustliefhebbers
  • Rondtour met start in Kinding
  • Korte dagetappes van maximaal 55 km
  • Ideaal om te combineren met de Altmühl en Donau
6-daagse fietsvakantie Natuurpark Altmühltal
6-daagse fietsvakantie Natuurpark Altmühltal
6-daagse fietsvakantie Natuurpark Altmühltal
6-daagse fietsvakantie Natuurpark Altmühltal
6-daagse fietsvakantie Natuurpark Altmühltal
Bekijk alle fotos (5 )

Natuurpark Altmühltal!

Bij deze fietsvakantie aanschouwt u de schoonheid van het natuurpark Altmühltal. Met vier fietsdagen een mooie korte tour met korte afstanden door een idyllisch landschap met onder andere het Anlauter-dal en het fraaie Altmühltal. U treft onderweg plaatsen zoals Treuchtlingen, Weissenburg en Eichstätt welke zorgen voor een goede afwisseling in natuur en cultuur. Deze fietsvakantie is zeer geschikt voor liefhebbers van rust.

Karakter: Eenvoudig te fietsen fietsreis over voornamelijk fietspaden, zelden geasfalteerd. Op de eerste fietsdag ondergaat u een paar kleine stijgingen.

Dag 1: Individuele heenreis naar Kinding

De fietsvakantie start in het schilderachtige Kinding/Enkering waar de Altmühl, Anlauter en Schwarzach in het natuurpark Altmühltal samenkomen.

Dag 2: Kinding - Weissenburg - Wettelsheim

Afstand ca. 55 km

Deze fietsdag gaat door het Anlauter-dal, een klein dal met lieflijke dorpjes. U fietst richting Treuchtlingen en passeert de Treuchtlinger Pforte. Dit is de landschapsgrens tussen het Mittelfränkische bekken en de zuidelijke Frankenalb.

Dag 3: Excursie naar de Altmühlsee

Afstand ca. 55 km

Vandaag staat in het teken van de Altmühlsee bij Gunzenhausen. Hier heeft u zwemmogelijkheden en er is een excursiemogelijkheid naar het vogeleiland waar u het gedrag van de vogels kunt observeren.

Dag 4: Treuchtlingen - Eichstätt

Afstand ca. 45 km

De andere kant van de Altmühl met een grillig landschap van steile rotsen in de zuidelijke Frankenalb. Even na Solnhofen treft u de bekende "Twaalf apostelen", een rotsformatie van de voormalige zee uit de Jura.

Dag 5: Eichstätt - Kinding-Enkering

Afstand ca. 35 km

Over de Altmühlradweg fietst u verder in de richting van Kipfenberg. Hier ontdekt u de barokke bisschops- en universiteitsstad Eichstätt met leuke bezienswaardigheden. Daarna fietst u de tour uit door een breder dal.

Dag 6: Terugreis vanaf Kinding

Einde van uw fietsvakantie. U kunt uiteraard verlengen met een fietsvakantie verder richting Regensburg of zelfs Passau.

Meer weten over de 6-daagse fietsvakantie Natuurpark Altmühltal?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.