8-daagse fietsvakantie Deense Oostzee

Jutland, Denemarken

  • Fietsvakantie rondom de Kleine Belt
  • Start- en eindpunt in Sønderborg
  • Fiets over het eiland Funen
  • Ontdek de mooie Deense natuur
  • Bezoek Odense, de geboorte plaats van H.C. Andersen
Deense oostzee- aero südkuste
Middelfart Denemarken
Zonsondergang Denemarken
Deense Oostzee - Flensburg
Svannige Bakker Denemarken
Sonderborg Denemarken
Bekijk alle fotos (10 )

Fietsvakantie om de Kleine Belt

Tijdens deze fietsvakantie rond de Kleine Belt in Denemarken maakt u kennis met de Deense natuur. Onderweg wisselen heuvelachtige velden zich af met dichte beukenbossen die zich uitstrekken tot de kust. De vele eilanden van Denemarken creëren een fjordachtig landschap.
Uw fietsvakantie begint op het Deense eiland Als in de stad Sønderborg. Vanuit deze oude havenstad fietst u over het vaste land van Denemarken richting het eiland Funen. Als u geluk heeft ziet u onderweg Bruinvissen, zij leven in de kleine Belt. Op Funen passeert u prachtige landhuizen en kastelen maar ook natuurlijke stranden en uitgestrekte landschappen. Geniet tijdens deze fietsvakantie van de gastvrijheid van Denemarken!

Karakter van de tour:
U fietst over goed aangelegde fietspaden en door een grotendeels vlak landschap.

Dag 1: Aankomst in Sønderborg

Vandaag reist u op eigen gelegenheid naar Sønderborg. In de middag kunt u inchecken in het hotel. Uw fietsvakantie begint op het eiland Als, dit prachtige eiland maakt indruk met haar kliffen, kleine baaien en mooie zandstranden. Als u de tijd heeft, breng dan een bezoek aan het Slot Sønderborg en het hierin gevestigde museum over de cultuur en geschiedenis van de regio.

Dag 2: Sønderborg - Åbenrå

Afstand ca. 30 km

Na het ontbijt start u met de eerste fietsetappe van uw vakantie. Via de Ostseeküstenradweg fietst u naar het schiereiland Sundewitt, hier kunt u eventueel pauze nemen bij het kasteel Sandbjerg, een van de mooiste gebouwen van Zuid-Jutland. Hierna vervolgt u uw reis naar Åbenrå, de eindbestemming van vandaag. Maak een rondwandeling door deze stad en bewonder de mooie herenhuizen.

Dag 3: Åbenrå - Christiansfeld

Afstand ca. 60 km

Vandaag fietst u verder naar het noorden en passeert u onder andere Handerslev. De kathedraal in het stadcentrum is een bezoek waard! Hierna fietst u verder naar Christiansfeld, deze stad is ca. 250 jaar geleden ontstaan op papier, met als doel de ideale stad te bouwen.

Dag 4: Christiansfeld - Middelfart

Afstand ca. 55 km

U laat Christiansfeld achter u om de weg te vervolgen door een bosrijk gebied naar Kolding. Voordat u hier bent ziet u het oude koninklijke kasteel Koldingshus al met de enorme toren waarvan het uitzicht prachtig is. Niet veel verder fietst u het eiland Funen op via de brug Lillebæltsbroen.

Dag 5: Middelfart - Odense

Afstand ca. 60 km

Na het ontbijt staat een fietstocht over het eiland Funen op het programma. U fietst door het mooie landschap naar de op twee na grootste stad van Denemarken, Odense. Deze stad is de geboorteplaats van Hans Christian Andersen, daarom wordt hij op vele plekken in de stad herdacht. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het HC Andersen Hus om meer over hem te weten te komen.

Dag 6: Odense - Fåborg

Afstand ca. 50 km

Vanuit Odense fietst u vandaag door het hart van Funen en richting Fåborg op het zuiden van het eiland. Tijdens uw fietstocht wordt het landschap steeds heuvelachtiger. U passeert vandaag ook de Svanninge Bakker, een bosrijk gebied dat in de volksmond de Funener Alpen wordt genoemd. In Fåborg is een bezoek aan Klokketårnet de moeite waard. De klokkentoren biedt u een prachtig uitzicht over het idyllische stadje, de zee en de eilanden van de Deense Stille Zuidzee.

Dag 7: Fåborg - Sønderborg

Afstand ca. 35 km

De laatste etappe van uw fietstocht rondom de Kleine Belt en langs de Deens Oostzee begint op het grotendeels vlakke schiereiland Horne Land. Het is vernoemd naar de stad Horne, waarvan de Horne Kirke een van de meest ongewone kerken in Denemarken is. De veerboot (inclusief) brengt u van Bøjden naar Fynshav op het eiland Als. U fietst over het rustige eiland naar uw eindbestemming Sønderborg.

Dag 8: Vertrek naar huis

Uw fietstocht langs de Deense Oostzee eindigt na het ontbijt. Tip: verleng uw verblijf met een extra nacht in Sønderborg of op een van de andere overnachtingslocaties.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie Deense Oostzee?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Deense Oostzee.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.3
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 7.8
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 6.5
Dag-tot-dagprogramma: 7.5
Bezienswaardigheden: 6.3
Reisbescheiden: 8.5
8.0
Alles voor mekaar
Op vakantie in Sep 2022
Goed te doen. Goede hotels. Route niet overal goed aangegeven (fietsbotdjes)
8.0
Goed verzorgde fietsreis langs mooi gebied.
Alleen reizend
Op vakantie in Aug 2022
Hotels prima, al is drie trappen oplopen met volle bagage in Faaborg, zonder lift, niet van deze tijd. Ontvangst bij hotels prima, ontbijt goed. Niet overal is een overdekte afsluitbare fietsenstalling aanwezig. Dit is met de hedendaagse vaak dure fietsen wel nodig. De route aanwijzing is niet altijd afdoende, bordjes missen, vervaagde oude bordjes, stickers erop geplakt, bordje achter boom etc. Suggestie: voeg de webapp traffikkort.vejdirektoratet.dk toe, selecteer sta toe lokatie en fiets en je weet waar je bent. Gpx bestanden van de routes zijn nog makkelijker.
8.0
Prima. We hebben een leuke vakantie gehad.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2022
Een mooie vakantie we hadden er ook mooi weer bij. Afstanden tussen locaties vonden we wel lang hadden soms geen tijd om bezienswaardigheden te bezien. Het was bijzonder te zien hoe groot de graanvelden zijn en om hier door te fietsen. Hier misten we een bankje langs de route. De hotels waren super. En stonden op mooie locaties.
Lees meer
9.0
Genoten van geweldige fietsvakantie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jun 2022
Wij vonden het heel leuk vakantie hotels waren goed. Sommige hotels verouderd en niet veilig bv Odense hoewel ontbijt uitstekend verzorgd is. Routes waren niet overal goed gemarkeerd paar keer verkeerd gereden.
Lees meer