8-daagse fietsvakantie Deense Oostzee

Jutland, Denemarken

  • Fietsvakantie rondom de Kleine Belt
  • Start- en eindpunt in Sønderborg
  • Fiets over het eiland Funen
  • Ontdek de mooie Deense natuur
  • Bezoek Odense, de geboorte plaats van H.C. Andersen
Deense oostzee- aero südkuste
Middelfart Denemarken
Zonsondergang Denemarken
Deense Oostzee - Flensburg
Svannige Bakker Denemarken
Sonderborg Denemarken
Bekijk alle fotos (10 )

Fietsvakantie om de Kleine Belt

Tijdens deze fietsvakantie rond de Kleine Belt in Denemarken maakt u kennis met de Deense natuur. Onderweg wisselen heuvelachtige velden zich af met dichte beukenbossen die zich uitstrekken tot de kust. De vele eilanden van Denemarken creëren een fjordachtig landschap.
Uw fietsvakantie begint op het Deense eiland Als in de stad Sønderborg. Vanuit deze oude havenstad fietst u over het vaste land van Denemarken richting het eiland Funen. Als u geluk heeft ziet u onderweg Bruinvissen, zij leven in de kleine Belt. Op Funen passeert u prachtige landhuizen en kastelen maar ook natuurlijke stranden en uitgestrekte landschappen. Geniet tijdens deze fietsvakantie van de gastvrijheid van Denemarken!

Karakter van de tour:
U fietst over goed aangelegde fietspaden en door een grotendeels vlak landschap.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Sønderborg

Vandaag reist u op eigen gelegenheid naar Sønderborg. In de middag kunt u inchecken in het hotel. Uw fietsvakantie begint op het eiland Als, dit prachtige eiland maakt indruk met haar kliffen, kleine baaien en mooie zandstranden. Als u de tijd heeft, breng dan een bezoek aan het Slot Sønderborg en het hierin gevestigde museum over de cultuur en geschiedenis van de regio.

Dag 2: Sønderborg - Åbenrå (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

Na het ontbijt start u met de eerste fietsetappe van uw vakantie. Via de Ostseeküstenradweg fietst u naar het schiereiland Sundewitt, hier kunt u eventueel pauze nemen bij het kasteel Sandbjerg, één van de mooiste gebouwen van Zuid-Jutland. Hierna vervolgt u uw reis naar Åbenrå, de eindbestemming van vandaag. Maak een rondwandeling door deze stad en bewonder de mooie herenhuizen.

Dag 3: Åbenrå - Christiansfeld (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Vandaag fietst u verder naar het noorden en passeert u onder andere Handerslev. De kathedraal in het stadcentrum is een bezoek waard! Hierna fietst u verder naar Christiansfeld, deze stad is ca. 250 jaar geleden ontstaan op papier, met als doel de ideale stad te bouwen.

Dag 4: Christiansfeld - Middelfart (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

U laat Christiansfeld achter u om de weg te vervolgen door een bosrijk gebied naar Kolding. Voordat u hier bent ziet u het oude koninklijke kasteel Koldingshus al met de enorme toren waarvan het uitzicht prachtig is. Niet veel verder fietst u het eiland Funen op via de brug Lillebæltsbroen.

Dag 5: Middelfart - Odense (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Bezoek vandaag Henner Friisers Hus in Middelfart. Het wordt beschouwd als een van de mooiste vakwerkhuizen van Denemarken. U fietst vandaag langs de kust naar Strib met zijn kleine vuurtoren. Neem hier een kleine pauze op het strand, met een beetje geluk ziet u bruinvissen! Hierna kunt u de route verder volgen door het mooi landschap tot u Odense bereikt. Odense is de derde grootste stad in het land. Wilt u de route inkorten? Volg dan vandaag Route 6 van Middelfart naar Odensee (dit scheelt 7 km).

Dag 6: Odense - Fåborg (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

De route voert u door de buitenwijken langs de rivier de Odense Å uit Odense. Plan een pauze in Brobyværk! In Brobyværk Kro kunt lekker eten tijdens uw pauze. Tot hier was de route redelijk vlak maar na Brobyværk, bereikt u al snel de zogenaamde “Funense Alpen” en vervolgt u de weg naar Fåborg door het prachtige heuvellandschap in het beschermde natuurgebied.

Dag 7: Fåborg - Sønderborg (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

U begint de dag in Fåborg, met zijn smalle, geplaveide straatjes is dit een van de oudste en meest idyllische kleine stadjes van heel Denemarken. In Bojden stapt u aan boord van de veerboot naar het eiland Als en fietst u vervolgens via de havenstad Høruphav naar Sønderborg

Dag 8: Vertrek naar huis

Uw fietstocht langs de Deense Oostzee eindigt na het ontbijt. Tip: verleng uw verblijf met een extra nacht in Sønderborg of op een van de andere overnachtingslocaties.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Deense Oostzee?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Deense Oostzee.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.7
Locatie/gebied: 8.1
Hotels: 7.6
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 7.9
Route: 6.8
Dag-tot-dagprogramma: 7.3
Bezienswaardigheden: 6.8
Reisbescheiden: 8.6
6.0
Verhouding prijs- kwaliteit zoek
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
We hebben het fijn gehad, maar verbaasde ons wel over de prijs. Als je de prijs van de hotelkamers optelt wordt er wel erg veel berekend voor het vervoer van de bagage en de organisatie. Ook jammer dat we bij de wat grotere stad Odense niet in de stad konden overnachten, maar daar 10 km vandaan in een hotel zaten.
8.0
Mooie vakantie, veel gezien.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
Prachtige fietsvakantie gehad. De bagage goed verzorgd en op tijd bij het volgende hotel. Grotendeels vlak, hier denk ik anders over. Vaak meer vals plat. Goede wegen. De Denen hebben respect voor de fietser, Vriendelijke mensen. Route niet altijd goed aan gegeven. Gelukkig spreekt iedereen daar goed Engels. Kwamen altijd weer terug op de route. Onderweg weinig bankjes en cafeetjes. Dus zorg goed voor eten en drinken onderweg.
6.0
Toch wel wat bedenkingen..
Alleen reizend
Op vakantie in Juli 2023
Dit was geen bestemming om met gewone gehuurde, niet-elektrische fietsen te doen en was best ook vooraf medegedeeld. De routes ,beschreven op papier, zijn niet meer van deze tijd. Waarom geen GPX bestanden ? Een lunchpakket was niet voorzien en was echt wel noodzakelijk, gezien het gebrek aan eetgelegenheden op het fietsparcours. Het eerste hotel in Sønderborg had zogezegd een zwembad maar dat klopte niet.
Lees meer
8.0
Mooie route, Denemarken is een ontdekking.
Op vakantie in Juni 2023
Denemarken is een ontdekking. Prachtig route, goede hotels. De routebeschrijving in de reisbescheiden is echter te beperkt. Je hebt dus meer nodig en de kaarten zijn niet echt handig. Wij hadden bij jullie de GPS\X routes gevraagd en dat gecombineerd met een viewer op de telefoon heeft ons gered. De fietsroutebewegwijzering langs de weg is soms beschadigd of niet meer zichtbaar door de vegetatie. Wij vonden het jammer dat er door de lengte van de route meestal te weinig tijd was om plekken/dorpen/steden te bekijken. Hotels ok. Odense zelfs zeer ok. Middelfart matig (locatie slecht en verbouwing). Wij hadden geweldig mooi weer. Bij matig weer wordt het vrees ik anders omdat er onderweg nauwelijks pleisterplaatsen zijn.
8.0
Heerlijk rondje gefietst door Denemarken
Op vakantie in Juni 2023
De bagageservice verliet goed. Hotels waren prima. Als opmerking willen we graag toevoegen dat wij Hotel Faaborg niet zo goed in het rondje vonden passen. De service en faciliteiten lagen wel erg ver uiteen met de overige hotels. Dit is geen klacht, maar wellicht voor jullie handig om mee te nemen.
8.0
Alles voor mekaar
Op vakantie in September 2022
Goed te doen. Goede hotels. Route niet overal goed aangegeven (fietsbotdjes)
Lees meer
8.0
Goed verzorgde fietsreis langs mooi gebied.
Alleen reizend
Op vakantie in Augustus 2022
Hotels prima, al is drie trappen oplopen met volle bagage in Faaborg, zonder lift, niet van deze tijd. Ontvangst bij hotels prima, ontbijt goed. Niet overal is een overdekte afsluitbare fietsenstalling aanwezig. Dit is met de hedendaagse vaak dure fietsen wel nodig. De route aanwijzing is niet altijd afdoende, bordjes missen, vervaagde oude bordjes, stickers erop geplakt, bordje achter boom etc. Suggestie: voeg de webapp traffikkort.vejdirektoratet.dk toe, selecteer sta toe lokatie en fiets en je weet waar je bent. Gpx bestanden van de routes zijn nog makkelijker.
8.0
Prima. We hebben een leuke vakantie gehad.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
Een mooie vakantie we hadden er ook mooi weer bij. Afstanden tussen locaties vonden we wel lang hadden soms geen tijd om bezienswaardigheden te bezien. Het was bijzonder te zien hoe groot de graanvelden zijn en om hier door te fietsen. Hier misten we een bankje langs de route. De hotels waren super. En stonden op mooie locaties.
9.0
Genoten van geweldige fietsvakantie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2022
Wij vonden het heel leuk vakantie hotels waren goed. Sommige hotels verouderd en niet veilig bv Odense hoewel ontbijt uitstekend verzorgd is. Routes waren niet overal goed gemarkeerd paar keer verkeerd gereden.
Lees meer