8-daagse fietsvakantie Deense Oostzee

Jutland, Denemarken

  • Fietsvakantie rondom de Kleine Belt
  • Start- en eindpunt in Sønderborg
  • Fiets over het eiland Funen
  • Ontdek de mooie Deense natuur
  • Bezoek Odense, de geboorte plaats van H.C. Andersen
Sonderborg Denemarken
Middelfart Denemarken
Zonsondergang Denemarken
Svannige Bakker Denemarken
Sonderborg Denemarken
Slot Brundlund Denemarken
Bekijk alle fotos (8 )

Fietsvakantie om de Kleine Belt

Tijdens deze fietsvakantie rond de Kleine Belt in Denemarken maakt u kennis met de Deense natuur. Onderweg wisselen heuvelachtige velden zich af met dicht beukenbossen die zich uitstrekken tot de kust. De vele eilanden van Denemarken creëren een fjordachtig landschap.
U fietsvakantie begin op het Deense eiland Als in de stad Sønderborg. Vanuit deze oude havenstad fiets u over het vaste land van Denemarken richting het eiland Funen. Als u geluk heeft ziet u onderweg Bruinvissen, zij leven in de kleine Belt. Op Funen passeert u prachtige landhuizen en kastelen maar ook natuurlijke stranden en uitgestrekte landschappen. Geniet tijdens deze fietsvakantie van de gastvrijheid van Denemarken!

Karakter van de tour:
U fiets over goed aangelegde fietspaden en door een grotendeels vlak landschap.

Dag 1: Aankomst in Sønderborg

Vandaag reist u op eigen gelegenheid naar Sønderborg. In de middag kunt inchecken in het hotel. U fietsvakantie begint op het eiland Als, dit prachtige eiland maakt indruk met haar kliffen, kleine baaien en mooie zandstranden. Als u de tijd heeft breng dan een bezoek aan het Slot Sønderborg en het hierin gevestigde museum over de cultuur en geschiedenis van de regio.

Dag 2: Sønderborg - Åbenrå

Afstand ca. 30 km

Na het ontbijt start u met de eerste fietsetappe van uw vakantie. Via de Ostseeküstenradweg fietst u naar het schiereiland Sundewitt, hier kunt u eventueel pauze nemen bij het kasteel Sandbjerg, een van de mooiste gebouwen van Zuid-Jutland. Hierna vervolgt u uw reis naar Åbenrå, de eindbestemming van vandaag. Maak een rondwandeling door deze stad en bewonder de mooie herenhuizen.

Dag 3: Åbenrå - Christiansfeld

Afstand ca. 60 km

Vandaag fietst u verder naar het noorden en passeert u onder andere Handerslev, de kathedraal in het stadcentrum is een bezoek waard! Hierna fietst u verder naar Christiansfeld, deze stad is ca. 250 jaar geleden ontstaan op papier, met als doel de ideale stad te bouwen.

Dag 4: Christiansfeld - Middelfart

Afstand ca. 55 km

U laat Christiansfeld achter u om de weg te vervolgen door een bosrijk gebied naar Kolding. Voordat u hier bent ziet u het oude koninklijke kasteel Koldingshus al met de enorme toren waarvan het uitzicht prachtig is. Niet veel verder fietst u het eiland Funen op via de brug Lillebæltsbroen.

Dag 5: Middelfart - Odense

Afstand ca. 60 km

Na het ontbijt staat een fietstocht over het eiland Funen op het programma. U fietst door het mooie landschap naar de op twee na grootste stad van Denemarken, Odense. Deze stad is de geboorteplaats van Hans Christian Andersen, daarom wordt hij op vele plekken in de stad herdacht. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het HC Andersen Hus om meer over hem te weten te komen.

Dag 6: Odense - Fåborg

Afstand ca. 50 km

Vanuit Odense fietst u vandaag door het hart van Funen en richting Fåborg op het zuiden van het eiland. Tijdens uw fietstocht wordt het landschap steeds heuvelachtiger u passeert vandaag ook de Svanninge Bakker, een bosrijk gebied dat in de volksmond de Funener Alpen wordt genoemd. In Fåborg is een bezoek aan Klokketårnet de moeite waard. De klokkentoren biedt u een prachtig uitzicht over het idyllische stadje, de zee en de eilanden van de Deense Stille Zuidzee.

Dag 7: Fåborg - Sønderborg

Afstand ca. 35 km

De laatste etappe van uw fietstocht rondom de Kleine Belt en langs de Deens Oostzee begint op het grotendeels vlakke schiereiland Horne Land. Het is vernoemd naar de stad Horne, waarvan de Horne Kirke een van de meest ongewone kerken in Denemarken is. De veerboot (inclusief) brengt u van Bøjden naar Fynshav op het eiland Als. U fietst over het rustige eiland naar uw eindbestemming Sønderborg.

Dag 8: Vertrek naar huis

Uw fietstocht langs de Deense Oostzee eindigt na het ontbijt. Tip: verlengen uw verblijf met een extra nacht in Sønderborg of op een van de andere overnachtingslocaties.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie Deense Oostzee?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.