Wandelen in Polen!

Dat Polen een enorm aantrekkelijk land is om al wandelend te ontdekken is al lang geen geheim meer. Maar het gebeurt nog te vaak dat de actieve mogelijkheden die dit geweldige land biedt onderschat worden. Hoog tijd om daar verandering in te brengen.

Hoge Tatra wandelen
wandelen natuur Polen
Gorals - Polen
Bekijk alle fotos (4 )

Ontdek Polen te voet!

Polen is het op zes na grootste land binnen de EU, zowel qua oppervlakte als qua aantal inwoners. Polen biedt ook buitengewone bezienswaardigheden die u nergens anders in Europa zult vinden. Hoog tijd dus om Polen te ontdekken tijdens een actieve wandelvakantie bij ADE Actief door Europa!

De steden

De grootste steden van Polen zijn zondermeer de hoofdstad Warschau (Warszawa), Krakau (Krakow), Wroclaw, Poznan en Gdansk. Ondanks grote verwoestingen in de Tweede Wereldoorlog is een groot deel van het Poolse culturele erfgoed bewaard gebleven zoals het historische centrum van Warschau en Krakau. Geweldig om dan ook uw wandelvakantie in een van deze steden te beginnen.

De natuur

De prachtige natuur nodigt uit om deze al wandelend in u op te nemen!
Van de witte stranden aan de Oostzee in het noorden tot het Tatragebergte bij de grens van Slowakije biedt Polen een nog ongerept landschap dat erop wacht door u ontdekt te worden. Alleen al in de het Mazoerische merengebied, het land van de 3000 meren, ligt meer dan 13.000 hectare dat in de laatste 15 jaren is uitgeroepen tot Nationaal Park. Hier vindt u zeldzame diersoorten zoals elanden, bevers en aalscholvers. Het wordt beschouwd als een van de mooiste landschappen van Polen en een van de laatste oorspronkelijke natuurgebieden binnen Europa. Het Tatragebergte, op de grens met Slowakije, behoort tot de Karpaten en heeft als hoogste punt de Rysy (2499m). Het grootste gedeelte van dit gebied behoort tot het Nationaal Park Tatra. Polen behoort tot een van de landen met de grootste biodiversiteit van Europa. Nergens anders vindt u nog zoveel bedreigde diersoorten als in Polen. Deze wisten te overleven in de uitgestrekte oerbossen zoals o.a. de wisent (Europese bizon), de lynx, de wolf en de bruine beer.

Het klimaat en de perfecte reistijd.

In het noorden aan de Oostzee en het westen heeft Polen een gematigd zeeklimaat. In het zuiden en oosten is er een droog landklimaat met koude winters en vooral in de gebergtes veel sneeuw. ‘s Zomers is het warm met veel zon, weinig regen en hoge temperaturen. Vooral de maanden september en oktober zijn aan te bevelen. De zogenaamde Poolse gouden herfst met haar kleurenpracht en vaak nog heerlijke temperaturen is geweldig om actief bezig te zijn.