5-daagse wandelvakantie Olavspad

Innlandet, Noorwegen

  • Wandel door het Nationale park Dovrefjell
  • Het Nationale erfgoed Budsjord Pilgrim’s Farm
  • Klim naar het viewpoint op 1288 meter hoogte (Hjerkinnhø)
  • Wandel door de rijke natuur
Olavspad - Noorwegen
Olavspad - Noorwegen
Olavspad - Noorwegen
Olavspad - Noorwegen
Olavspad - Noorwegen
Olavspad - Noorwegen
Bekijk alle fotos (6 )

Ontdek de Noorse natuur, cultuur en historie

Tijdens de wandeling treedt u in de voetsporen van duizenden pelgrims en laat u zich inspireren door de gevarieerde aard van het culturele landschap en het hooggebergte. Het Dovrefjell Nationaal Park staat ook bekend om zijn rijke flora en fauna. Deze wandelvakantie is een wandeling door de Noorse geschiedenis, gecombineerd met adembenemende landschappen waar talloze belangrijke historische gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. De Pelgrimsweg, ook bekend als St. Olavsweg of de Oude Koningsweg, was een pelgrims-route naar de Nidaros-kathedraal in Trondheim, de plek waar het middeleeuwse graf van St. Olav lag.

Niveau van de tour:
De tour is geschikt voor iedereen met een normale/goede conditie. Het is aan te bevelen dat u enigszins gewend dan wel bekend met wandelen in berggebieden en aan alle weersomstandigheden.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Dovre

Individuele aankomst in Dovre.

Dag 2: Toftemo - Furuhaugli (ca. 21 km)
Afstand ca. 21 km

U wordt vandaag per bustransfer naar Budsjord Pilgrim`s Farm gebracht, een monumentale boerderij met gebouwen uit de 14e eeuw. Vanuit Budsjord begint u aan een lange klim om de berg over te steken naar Fokstua en vervolgens wandelt u over een relatief vlak terrein naar Furuhaugli. Als u de top heeft bereikt, heeft u een prachtig uitzicht richting Dovrefjell. Op deze etappe wandelt u ook door het oudste natuurgebied van Noorwegen, waar meer dan 150 vogelsoorten zijn gespot. Het is tevens een belangrijk gebied voor planten, bevers en elanden.

Dag 3: Furuhaugli - Hjerkinn (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km

Deze etappe verloopt in relatief hoog berggebied zonder grote beklimmingen. Overdag passeert u verschillende natte gebieden waar de doorgang mogelijk wordt gemaakt met kleine bruggetjes. U passeert ook oude jachtgebieden en Vesle Hjerkinn, het eerste middeleeuwse huis in Hjerkinn. Bij Hjerkinn is het mogelijk om de pelgrimskerk Eysteinkyrkja te bezoeken.

Dag 4: Hjerkinn - Kongsvold (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km

Al wandelend/klimmend gaat u vandaag omhoog vanuit Hjerkinn naar het hoogste punt van de tour, Hjerkinnhø, 1288 meter boven zeeniveau, met een prachtig uitzicht op de berg Snøhetta en het Rondane-gebergte. De accommodatie voor vanavond is de historische berghut Kongsvold Fjeldstue, met zijn oudste gebouwen die dateren uit de 18e eeuw. De lodge heeft een tentoonstelling over de geschiedenis van het gebied en een verzameling historische voorwerpen uit de exploitatie van de voormalige herberg.

Dag 5: Terugreis of verlenging

Uw wandelvakantie eindigt na het ontbijt. U kunt uw reis verlengen met één of meerdere nachten in Hjerkinn. Of u reist op eigen gelegenheid terug naar huis.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 5-daagse wandelvakantie Olavspad?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid