Wandelvakanties in Litouwen

Verken Litouwen al wandelend!

Litouwen, het meest zuidelijke van de Baltische Staten (Estland, Letland en Litouwen), is een vriendelijk en gastvrij land. Litouwen mag dan klein zijn, maar het waren wel de inwoners van Litouwen die de wereld verrasten met hun moedige protestkreten tegen het Sovjetbewind en zo de katalysator werden die leidde tot het einde van de Sovjetbezetting.

Litouwen is een actieve vakantiebestemming in opkomst en daarom, trek de wandelschoenen aan en ontdek Litouwen met ADE Actief door Europa

Cap Vente Litouwen
Vilnius Litouwen oude stad
Curonian Spit wandelen Litouwen
Bekijk alle fotos (4 )

Wandelen in Litouwen!

Litouwen is het geografische centrum van Europa, aldus erkent door het Nationaal Geografisch Instituut van Frankrijk. Het is dus gemakkelijk te bereiken. Eenmaal gearriveerd zult u snel ontdekken dat Litouwen een van die onontdekte pareltjes van Noord-Europa is. Ervaar het rijke landschap, de ongerepte natuur, relatief vlak landschap, korte afstanden en talrijke mogelijkheden voor actief bezig zijn. Wist u trouwens dat in Litouwen wandelen net zo populair is als in Nederland?

De steden

De belangrijkste steden van Litouwen zijn in volgorde Vilnius, Kaunas en Klaipèda. De prachtige hoofdstad is Vilnius. Dwaal rond in de oude stad en geniet van de bezienswaardigheden. Waar de rivieren Neris en Nemunas samen stromen ligt Kaunas. Vooral de oude stad herbergt vele mooie historische gebouwen en is van grote architectonische en archeologische waarde. Het Kasteel van Kaunus is de oudste van Litouwen. Flaneer over de laisves alejais, de laan die het oude en nieuwe centrum verbindt met vele winkels en restaurants. Klaipèda oftewel Memel is de belangrijkste havenstad van Litouwen. Door het rijke Duitse verleden vindt u hier veel huizen in Duitse stijl.

De natuur

Litouwen heeft vele nationale parken. Een van de mooiste is wel de Koerse Schoorwal, een lange, smalle landtong aan de Oostzee met baaien, kapen en bijzondere duingebieden. De Koerse Schoorwal is vermeld op de UNESCO lijst van cultureel erfgoed. In het hoogland van Litouwen ligt het Aukstaitija Nationaal Park. Talrijke meren, riviertjes, beken en dennenbossen vormen een prachtige leefgebied voor vele dieren en vogels. Het grootste Nationale Park ligt in het zuidoosten, Dzukija Nationaal Park met meren, dennenbossen en hoogveen en een geliefde bestemming voor wandelaars.

Het klimaat en perfecte reistijd

Door de ligging van Litouwen is er een combinatie van een land- en zeeklimaat. In het binnenland kan het ’s zomers erg heet zijn en ’s winters erg koud. De dagen in de zomer zijn erg lang. De beste reistijd is van mei t/m september.

Litouwen heeft een prachtig landschap, mooie kleurrijke houten huizen, meren en rivieren evenals een prachtige kustlijn met kilometerslange witte zandstranden.

Hoog tijd dus om Litouwen te ontdekken tijdens een wandelvakantie met ADE Actief door Europa.