Wandelen in Ierland!

Een wandelvakantie in Ierland verbindt u direct met de prachtige natuur, geschiedenis en cultuur van het bijzondere land en eiland Ierland.

Het landschap van Ierland varieert enorm, van bergen en dalen tot veenmoerassen en van goudgele zandstranden tot groene kanaaloevers. Tel daarbij op de prachtige uitzichten, kliffen, schiereilanden, de restanten van een bewogen geschiedenis, de hartelijke traditionele bevolking en u heeft alle ingrediënten voor een geweldige wandelvakantie in Ierland. En niet vergeten: de Ierse keuken met prachtige producten als heerlijke kazen, iers rundvlees, vers gevangen vis, het beroemde sodabrood en de traditioneel gemaakte bloedworst. Natuurlijk hoort een lokaal gebrouwen Guinness erbij in een van de vele pubs.

ADE "Actief door Europa" heeft enkele individuele wandelvakanties geselecteerd uit het grote aanbod. Natuurlijk is het bagagevervoer geregeld en de overnachtingen zijn in typische Ierse B&B's.

Geniet van Ierland tijdens een wandelvakantie met ADE!

Cliffs of Moher Coastal Walk Ierland
Great Western Way Ierland
Wicklow Way Ierland
Bekijk alle fotos (4 )

Wandelvakantie Ierland!

Een actieve wandelvakantie in Ierland is absoluut een aanrader. ADE "Actief door Europa" heeft gekozen voor de volgende wandelvakanties in Ierland.

Wicklow Way
De populairste wandelroute van Ierland is zondermeer de wandelklassieker door de Wicklow Mountains onder Dublin. De wandelroute is ca. 123 km lang en loopt van Marlay Park in het graafschap Dublin naar Clonegal in het graafschap Carlow. De paden zijn zeer afwisselend, van brede zandpaden tot smallere paden op steile hellingen, van boswegen tot stille landwegen. De route is goed bewegwijzerd. De natuur is overweldigend met hooggelegen meren, gletsjervalleien, bergstromen, bossen en weidelandschappen. De Wicklow Way maakt deel uit van de Europese wandelroute E8 die van Ierland dwars door Europa naar Turkije loopt.

Western Way
De Western Way is een langeafstandswandelroute in het westen van Ierland. De route is in totaal ca. 200 km lang en leidt u door de spectaculaire landschappen van de graafschappen Galway en Mayo. Het pad begint in Oughterard in het graafschap Galway en gaat verder noordwaarts richting Maum. Van Maum baant het zijn weg door de Inagh-vallei vanwaar het Killary Harbor bij Leenane bereikt. De Western Way komt County Mayo binnen bij Aasleagh. Het gaat dan verder in noordelijke richting en steekt de oostelijke hellingen van Croagh Patrick over, door de stad Westport naar Newport. Het pad loopt door het Nephin-gebergte naar Derry, Bellacorick en Sheskin, waar het door het meest afgelegen landschap loopt. Vanaf Ballycastle in het noorden van Mayo volgt het de kustlijn via Killala naar Ballina en verder naar de grens met County Sligo bij Bunnyconnellan. Het traject dat ADE "Actief door Europa" heeft uitgezocht brengt u naar de beroemde Cliffs of Moher, Connemara en de Aran eilanden.

Dingle Way
In het zuidwesten van Ierland ligt het schiereiland Dingle in County Kerry. De Dingle Way voert u over het schiereiland, over grillige kliffen, groene heuvels en ruige bergen maar ook langs een indrukwekkende kustlijn. Het is goed voor te stellen waarom dit stukje Ierland bol staat van de mythen, legendes en de folklore het dagelijks leven van de bewoners nog steeds bepaald. Wist u trouwens dat National Geographic Dingle aanduidde als het "mooiste plekje op aarde"?! Dus ontdek tijdens een wandelvakantie zelf of u het eens bent met de National Geographic.